G4Media.ro

Moment emoționant la festivalul Glastonbury, unde artistul Lewis Capaldi a suferit o…

Sursa: Facebook / Lewis Capaldi

Moment emoționant la festivalul Glastonbury, unde artistul Lewis Capaldi a suferit o criză Tourette pe scenă / Publicul l-a ajutat să cânte piesa

Artistul Lewis Capaldi, diagnosticat recent cu sindromul Tourette, a făcut o criză pe scena festivalului Glastonbury. Momentul emoționant a fost amplificat de reacția publicului care a intervenit și l-a ajutat pe artist să cânte piesa ”Someone You Loved”.

Capaldi, în vârstă de 26 de ani, a început să resimtă simptomele sindromului Tourette la începutul performance-ului său, iar acestea s-au intensificat atunci când a început să cânte hitul său „Someone You Loved”. Cântărețul scoțian a fost întrerupt de ticuri în timp ce încerca să cânte, dar mulțimea a intervenit pentru a cânta întreaga melodie, scrie USA Today.

Sindromul Tourette este o tulburare caracterizată prin „mișcări repetitive sau sunete nedorite (ticuri) care nu pot fi controlate cu ușurință”, potrivit Mayo Clinic. Bărbații au de trei până la patru ori mai multe șanse de a dezvolta acest sindrom decât femeile.

Capaldi și-a cerut scuze mulțimii la final. „Glastonbury, îmi pare foarte rău. Sunt un pic supărat pe mine însumi”, a spus el, potrivit BBC. „Simt că voi lua o altă mică pauză în următoarele două săptămâni. Așa că, probabil, nu mă veți vedea prea mult în restul anului, poate chiar”, a adăugat cântărețul de la „Before You Go”. „Dar când mă voi întoarce și când vă voi vedea, sper că sunteți încă pregătiți să ne urmăriți.”

Muzicianul a dezvăluit pentru prima dată diagnosticul său de sindrom Tourette în septembrie. „Primesc tot ajutorul și sprijinul de care am nevoie de la oamenii incredibili din jurul meu, pentru care sunt foarte recunoscător”, a adăugat el.

În ceea ce privește Glastonbury, Capaldi a spus că a fost visul său. „Dacă nu mai apuc să o fac niciodată, asta a fost suficient”, a spus el mulțimii înainte de a pleca.

Reacții de susținere în social media

Cântărețul a fost lăudat pe rețelele de socializare pentru impactul pe care momentul l-a avut asupra altor persoane cu sindromul Tourette, văzând o celebritate cu simptome la un eveniment la nivel înalt.

„În calitate de părinte cu un copil care are ticuri, este frumos de privit”, a scris pe Twitter jurnalista BBC Shilpa Kannan. „Așa cum s-a întâmplat cu #LewisCapaldi – când ești foarte fericit sau emoționat, poate prelua controlul și cu cât încerci să reziști mai mult, cu atât mai multe ticuri. Faptul că mulțimea l-a susținut a fost minunat”.

„Oricine spune că „a fost sfâșietor” sau „nu ar fi trebuit să continue” nu înțelege foarte bine. Dizabilitatea nu este un lucru rău care trebuie ascuns. Ea există alături de succes și bucurie”, a adăugat ea.
Capaldi a anunțat la începutul acestei luni, pe rețelele de socializare, că își anulează toate datele turneului până la Glastonbury pentru „a se odihni și a se recupera”, deoarece se „lupta” mental și fizic.

„Întotdeauna l-am avut aparent”, a spus el pe Instagram Live. „Fac destul de mult ticul din umăr și vedeți sub fiecare TikTok că oamenii sunt de genul: „De ce face ticul?”. Ceea ce este în regulă. Curiozitatea este în regulă. O înțeleg.”




Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Oligofrenul asta nu ar trebui sa fie pe scena.

  2. Pot sa am o criza* pe aici fără sa fiu cenzurat !?

  3. Un obez cu tourette. Wow, incluziune…