G4Media.ro

Hala fostei fabrici de pantofi Clujana devine scenă pentru un spectacol de…

sursa foto: Facebook/ Create.Act.Enjoy

Hala fostei fabrici de pantofi Clujana devine scenă pentru un spectacol de teatru imersiv

Un spectacol de teatru imersiv va avea loc în părăsita fabrică de pantofi Clujana, ultima fabrică deținută de Stat din Cluj, acum falimentară, transmite Actual de Cluj.

Chiar dacă și-a încetat activitatea, fosta fabrică de pantofi Clujana devine decorul pentru care din 7 iulie în fosta hală de producție se va desfășura timp de două săptămâni un spectacol de teatru imersiv, tip promenadă, organizat de către Create.Act.Enjoy în colaborare cu Teatrul Naţional din Cluj-Napoca și Facultatea de Teatru şi Film de la universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj.

Scenariul, conceptul și regia aparțin Andreei Iacob. Din distribuție – Diana Buluga, Maialgesa Dat, Călin Deneș, Sorana Eșanu, József Iszlai, Raluca Lupan, Ana Maria Marin, Octavian Mic, Victor Muntean, Emőke Pál, Marcel Ionel Paranici, Ionela Pop, Ioana-Maria Repciuc, Clara Roman, Oana Rotaru, Salomeea Rusu și George Sfetcu.

”In between homes” propune o experiență teatrală unică pentru peisajul clujean – nouă spații diferite pe care fiecare spectator le va parcurge pentru a urmări și a medita asupra migrației românilor și a efectelor pe care aceasta le are asupra familiilor, arată organizatorii.

Mai multe detalii pe Actual de Cluj

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Teatrul imersiv este acel teatru care se duce ca un submersibil la fund intr’o tara in care actorii in general sunt la stadiul secolului 18 si unde pilele si coruptia sunt la fel de mari in acest domeniu

  2. Toate tarile incearca sa isi pastreze locurile de munca, sa isi pastreze traditia. Sa creeze noi. Clujana putea ramane pe harta Europei daca avea curaj sa se regandeasca, modernizeze, angajat tineri designeri, poate sprijinita si nu capusata. Cum poate Spania sa fie o tara unde vrei sa cumperi pantofi buni, frumosi si (mai) ieftini? Cum nu poate Romania sa isi identifice domeniile in care ar mai putea inca performa? Inainte totul mergea la export de la Clujana. Acum cumparam pantofi facuti de altii ori foarte scumpi ori foarte ieftini si prosti. Mai vorbeste cineva despre joburi? Despre export?

  3. Si la Timisoara nimic? chiar asa? Numa’ despre Cluj si Sibiu? Chiar asa?