G4Media.ro

Un salvamar român, erou într-o stațiune de lângă Roma / A salvat…

Sursa foto: Pixabay

Un salvamar român, erou într-o stațiune de lângă Roma / A salvat de la înec un băiat de 13 ani / Este al treilea în ultimii ani

Alin Stoian, salvamarul de pe plaja „Bahia” din Ostia, o stațiune din apropierea Romei, a devenit un erou local, după ce Il Corriere della Citta a scris un amplu articol despre el.

O poveste care putea avea un deznodământ tragic s-a încheiat fericit în stațiunea Ostia, duminică. Un băiat de numai 13 ani a fost salvat de la înec după ce a sărit în apă.

Potrivit primelor informații, băiatul, împreună cu mai mulți prieteni de vârstă similară, alergau pe un pod din apropierea plajei Bahia și au început să sară în mare. Tânărul, după ce a intrat în apă, a intrat imediat în dificultate. Nu se știe clar dacă s-a rănit în timpul saltului, a suferit o criză sau pur și simplu nu știa să înoate.

Ce e clar este că băiatul de 13 ani a început să bată din brațe isteric, intrând sub apă de mai multe ori și înghițind multă apă de mare. Țipetele disperate ale prietenilor l-au alertat pe salvamarul Alin Stoian de la stabilimentul balnear învecinat. El a reacționat imediat, înotând rapid spre locul incidentului. L-a scos pe băiat dintre valuri și l-a purtat la țărm, unde i-a acordat prim-ajutor și l-a ajutat să evacueze apa înghițită.

Fără această intervenție rapidă, tânărul riscă să se înece. El a fost ulterior transportat la spitalul Grassi din Roma în stare gravă, dar viața i-a fost salvată de salvamarul Alin, care a fost premiat de-a lungul timpului pentru salvări remarcabile.

Incidentul scoate în evidență lipsa supravegherii plajelor publice și necesitatea staționării permanente a salvamarilor în astfel de locuri, notează presa locală.

Alin a mai salvat alți doi adolescenți, în aceeași zonă, în circumstanțe similare, mai scriu jurnaliștii italieni.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Felicitări, domnule Alin Stoian!

  2. Felicitări, domnule Alin Stoian