G4Media.ro

Instituirea premiului „Ambasador Mihnea Constantinescu” pentru merite deosebite în combaterea antisemitismului, xenofobiei,…

sursa foto: SNSPA

Instituirea premiului „Ambasador Mihnea Constantinescu” pentru merite deosebite în combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură, pe agenda ședinței de Guvern

Guvernul ar putea aproba, miercuri, un proiect de lege privind instituirea premiului naţional „Ambasador Mihnea Constantinescu” pentru merite deosebite în combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură, transmite Agerpres.

„Evocarea personalităţii Ambasadorului Mihnea Constantinescu şi acordarea premiului pentru contribuţia unor reprezentanţi ai mediului academic şi societăţii civile din România şi din străinătate pentru activitatea lor în combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură reprezintă reafirmarea angajamentului ferm al României pentru promovarea educaţiei, cercetării şi comemorării Holocaustului, precum şi pentru asumarea trecutului şi contracararea antisemitismului şi a negării, distorsionării şi trivializării Holocaustului”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Tot miercuri ar putea fi aprobată, printr-o ordonanţă de urgenţă, instituirea unei scheme de ajutor de stat sub formă de grant acordat producătorilor agricoli pentru unele culturi agricole înfiinţate în primăvara anului 2022 şi afectate de seceta pedologică din perioada martie – septembrie 2022.

„Beneficiarii prezentei scheme sunt producătorii agricoli care au înfiinţat culturi de porumb, floarea-soarelui, soia şi mazăre în primăvara anului 2022 ce au fost afectate de seceta pedologică în perioada martie – septembrie 2022 în grade de afectare de peste 30% până la 100% inclusiv, conform proceselor verbale de constatare şi evaluare a pagubelor, producători agricoli persoane fizice; producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale constituite potrivit prevederilor OUG nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 182/2016, cu modificările şi completările ulterioare; producători agricoli persoane juridice, indiferent de statutul lor juridic sau de modul lor de organizare”, se arată în nota de fundamentare.

De asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern se află un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul apelor.

Tot prin ordonanţă de urgenţă ar putea fi modificată OUG 115/2011 privind stabilirea cadrului instituţional şi autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finanţelor, de a scoate la licitaţie certificatele de emisii de gaze cu efect de seră atribuite României la nivelul Uniunii Europene.

Pe masa Executivului, se află, în şedinţa de miercuri, şi un proiect de hotărâre prin care sunt stabilite unele măsuri pentru asigurarea aplicării Regulamentului (UE) 2021/782 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2021 privind drepturile şi obligaţiile călătorilor din transportul feroviar.

Guvernul va lua în discuţie şi un proiect de act normativ privind aprobarea şi declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, situate pe amplasamentul suplimentar, precum şi aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului şi a listei imobilelor proprietate publică a unităţilor administrativ – teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Secţiunea 3B Mihăieşti – Suplacu de Barcău” din cadrul obiectivului de investiţii de interes naţional „Autostrada Braşov-Târgu Mureş-Cluj-Oradea”.

Executivul ar putea aproba totodată, prin hotărâre, bilanţul general al Trezoreriei Statului şi al contului de execuţie a bugetului Trezoreriei Statului pe anul 2022.

Va fi analizat şi un proiect de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri pentru implementarea proiectelor de infrastructură publică de sănătate cu finanţare din fonduri externe nerambursabile în cadrul Programului Sănătate şi din împrumuturi contractate cu Instituţiile Financiare Internaţionale.

Miniştrii Cabinetului Ciucă vor analiza şi un memorandum privind mandatarea Ministerului Economiei, autoritate publică naţională cu atribuţii în domeniul politicilor industriale, pentru identificarea oportunităţilor de finanţare printr-un mecanism de schemă de ajutor de stat în ceea ce priveşte industria energointensivă în acord cu prevederile Cadrului Temporar de Criză şi Tranziţie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Zona Universitatii Politehnice este plina de mesaj neo-legionare si fasciste, politia nu-si face treaba, iar guvernantii fac tot felul de premii care nu rezolva mare lucru.. Avem legi si nu sunt aplicate!