G4Media.ro

Ministrul Apărării din Ucraina: Rachetele de croazieră britanice Storm Shadow au fost…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Rept0n1x

Ministrul Apărării din Ucraina: Rachetele de croazieră britanice Storm Shadow au fost într-adevăr deja folosite și și-au atins țintele în proporție de 100%

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a confirmat, în cadrul emisiunii Telejurnalului național, că țara sa a folosit deja rachetele de croazieră Storm Shadow transferate de Marea Britanie și că acestea au lovit toate țintele vizate, potrivit BBC.

„Pot să vă spun că din numărul total de lansări Storm Shadow care au avut deja loc, toate, 100%, au lovit țintele stabilite de Statul Major General. 100 la 100”, a declarat Reznikov, citat de Interfax-Ucraina.

Nu există o confirmare independentă a spuselor sale. Partea rusă, la scurt timp după ce s-a aflat despre furnizarea acestor arme, a început să afirme că acestea au fost folosite pentru a bombarda obiecte aflate la distanță de front, de exemplu, în Lugansk.

Cu o rază de acțiune de peste 250 km, Storm Shadow este cea mai lungă armă cu rază de acțiune livrată Ucrainei de către aliații occidentali până în prezent.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Păi așa au zis și rușii, că au doborât Storm Shadow cu țintele acestora. Tot la fel cum au doborât racheta ucraineană cu Maskva!