G4Media.ro

Fostul Palat de Justiţie din Braşov trece în administrația autorităților locale /…

Sursa foto: Radio Brașov

Fostul Palat de Justiţie din Braşov trece în administrația autorităților locale / Aici a  fost sediul PCR în perioada comunistă / Clădirea nu a putut fi reabilitată din cauza problemelor birocratice ce țineau de dreptul de administrare

Clădirea în care funcționează Instituția Prefectului și Consiliul Județean Brașov trece de miercuri în administrația autorităților locale. Guvernul României a aprobat trecerea prin hotărâre de Guvern, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio România Brașov.

Potrivit hotărârii guvernamentale, clădirea în care a funcționat pe vremuri Palatul Justiției are la ora actuală o valoare de inventar de peste 17.6 milioane de lei. De asemenea, totalul bunurilor care sunt administrate de Prefectură, conform documentelor, include și trei terenuri.

Clădirea are o suprafață totală de 7.831 mp. Reabilitarea și consolidarea sa a fost ținută pe loc timp de mai mulți ani tocmai din cauza problemei birocratice care vizează dreptul de administrare.

Clădire este, de fapt, vechiul Palat de Justiţie din Braşov, care a fost construit între anii 1900-1902 ca sediu al Tribunalului Regal Maghiar din Braşov, iar în perioada comunismului a fost sediul PCR.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Frumoasă clădire.