G4Media.ro

GALERIE FOTO Protest feminist în Piața Victoriei, de 8 martie: ”Nu vrem…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

GALERIE FOTO Protest feminist în Piața Victoriei, de 8 martie: ”Nu vrem flori ci acces la sănătate!”/ Feminism România a militat pentru asigurarea serviciilor de avort în spitale publice și acordarea de contracepție gratuită: ”Decretul a ucis peste 10.000 de vieți”

Grupul Feminism România a protestat, de 8 martie, în Piața Victoriei pentru a cere asigurarea serviciilor de avort în spitalele publice și acordarea de contracepție gratuită:

  • ”Am ieșit în stradă pentru drept la avort și acces la sănătate reproductivă! Pentru un 8 martie feminist! Ne-am săturat de nedreptate, nu vrem flori ci acces la sănătate! Vrem avort gratuit, în spitale publice, acces la metode de contracepție și educație sexuală pentru toți și toate!”, se arată pe pagina de Facebook a grupului.

Manifestația a amintit și de femeile care au murit în urma Decretului 770/1966 emis în perioada comunistă, prin care avortul a intrat în ilegalitate fapt care a dus la apariția ”generației decrețeilor”.

O galerie foto realizată de fotoreporterul G4Media, Ilona Andrei:

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Foarte sanatoasa ideea si demersul.
    Asta nu inseamna ca nu se vor trezi ceva habotnici AUR sa faca misto de ele. Cat despre guvernanti, cel mai cinstit ar fi sa iasa careva pe poarta si sa intrebe sincer „noua ce ne iese” ca sa depasim momentul asta in care suntem lideri nedisputati la numarul de mame minore, si alte statistici onorabile.