G4Media.ro

DOCUMENT O nouă moțiune simplă împotriva ministrului Lucian Bode depusă de USR…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

DOCUMENT O nouă moțiune simplă împotriva ministrului Lucian Bode depusă de USR și Forța Dreptei

USR și Forța Dreptei au depus miercuri în Camera Deputaților o moțiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, pe care îl acuză de sfidarea cetățenilor pentru că rămâne în funcție după ce comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai l-a acuzat de plagiat în teza de doctorat.

Cele două partide de opoziție au mai depus moțiuni simple împotriva lui Bode, dar acesta a fost apărat la vot de parlamentarii coaliției PSD-PNL-UDMR.

Un ministru nu este automat demis dacă o moțiune simplă întrunește majoritatea voturilor din Camera Deputaților, dar un astfel de rezultat pune o presiune politică semnificativă pe guvern.

„Plagiatorul Bode nu ține ritmul, nici cu bunul simț, nici cu nevoile românilor. Am depus astăzi moțiune împotriva încă-ministrului și încă-doctorului Bode pentru că noi considerăm că România merită să aibă un șef al Poliției care să nu fie hoț și considerăm că România merită un negociator în dosarul Schengen care să fie privit cu respect de partenerii europeni. Domnul Bode trebuie să-și asume eșecul pe linie al mandatului său în fruntea MAI”, a declarat miercuri deputatul USR Cristian Seidler.

USR a lansat și site-ul bodedemisia.ro, unde până acum i-au cerut să plece de la conducerea MAI circa 62.000 de cetățeni.

Textul integral al moțiunii simple: România merită mai mult decât hoți în funcții publice

Aflat în situația stranie de a se prezenta în fața românilor și a întregii lumi cu un șef al Poliției dovedit hoț, Guvernul României e obligat să ia măsuri pentru repararea demnității instituțiilor sale democratice.

Scopul prezentei moțiuni este acela de a atrage atenția asupra întârzierii nepermise într-o funcție guvernamentală a unui om care nu o merită, așa cum nu-și merită titlul academic sau respectul oricărui om care a muncit cinstit în această țară.

Încă-ministrul de Interne Lucian Bode nu numai că refuză să își asume responsabilitatea pentru propriile fapte, dar, cu un insultător tupeu, încearcă să mute discuția pe un teren al banalelor schimburi de replici politice. În paralel, declanșează o ofensivă juridică dublată de o campanie mediatică menită să prezinte o realitate parțială, mincinoasă și, pe alocuri, de-a dreptul ridicolă.

Însă faptele sunt fapte și adevărul e doar unul.

Reamintim:

– 6 octombrie 2022 – Jurnalista Emilia Șercan anunță că nu poate analiza teza de doctorat a lui Bode pentru că este secretizată – „Teza lui dr. Bode se află la Biblioteca Națională, însă nu poate fi consultată pe hârtie, numai în format digital, pentru că din 2016 consultarea tezelor pe hârtie a fost interzisă. Teza lui este digitalizată și poate fi consultată pe un calculator fără acces la internet. Fotografierea ecranului cu prețioasa creație științifică este interzisă.”
– 6 octombrie 2022 – Lucian Bode a transmis că îi va da în judecată de acum încolo pe toți cei care vor spune că și-a secretizat teza de doctorat, din cauză că lucrarea este publică, la două biblioteci din țară, iar cei care spun asta „își bat joc” de munca lui.
– 7 octombrie 2022 – USR anunță o acțiune de voluntariat pentru a transcrie integral teza lui dr. Bode pentru ca aceasta să poată fi analizată integral
– 17 octombrie 2022- Universitatea „Babeș-Bolyai” anunță că verifică teza de doctorat a lui Lucian Bode, decizia vine în contextul în care USR descoperise că teza are elemente de plagiat și este „o compilație de traduceri din surse deschise”.
– 1 noiembrie 2022 – Comisia de etică a Universității „Babeș-Bolyai” descoperă și ea elemente de furt, însă mai puține. Detaliul important este că la acel moment nu era analizată întreaga teză, ci doar elementele sesizate de USR
– 1 noiembrie 2022 – Ministrul de Interne Lucian Bode spune că va „revizui printr-o erată erorile de citare”
– 2 noiembrie 2022 – UBB anunță printr-un comunicat că o invită pe Emilia Șercan să analizeze teza de doctorat a lui Bode ca membru extern.
– 6 noiembrie 2022 – Într-un interviu pentru Europa Liberă despre teza lui Bode, jurnalista Emilia Șercan anunță că 10% din conținutul primelor 30 de pagini verificate este însușit fără atribuire din alte surse. Teza are „categoric” mai multe probleme decât cele identificate de Comisia de Etică de la UBB. Porțiuni din teză sunt traduse efectiv din engleză în română. Lucrarea este „foarte proastă, foarte slabă”
– 16 noiembrie 2022 – Universitatea „Babeș-Bolyai” își susține Comisia de Etică după criticile stârnite de decizia în cazul tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode, decizie raportată la practici „standard” într-un caz ieșit din comun – acuzații de plagiat aduse unui înalt demnitar / UBB spune că poate relua analiza, dacă apar sesizări noi
– 24 noiembrie 2022 – Emilia Șercan: „Am promis că analizez teza de doctorat a lui dr. Lucian Bode, am analizat-o. Și ce să vezi: dr. Bode a plagiat. Și nu doar 2,95%, cât a stabilit Comisia de etică a UBB, ci cel puțin 18,5%”.
– 24 noiembrie 2022 – Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (UBB) anunță că va analiza din nou teza de doctorat a lui Lucian Bode, după ce jurnalista Emilia Șercan a scris joi că ministrul de Interne ar fi plagiat cel puțin 18,5% din textul tezei doctorale, și nu doar 2,95%, așa cum a stabilit Comisia de Etică a UBB.
– 05 ianuarie 2023 – Într-o disperată încercare de a bloca un previzibil verdict de plagiat, dr. Lucian Bode a dat în judecată Comisia de Etică a Universității „Babeș-Bolyai” (UBB).
– 09 ianuarie 2023 – Lucian Bode: „Comisia de Etică a Universității nu poate desfășura verificări decât în ceea ce privește membrii comunității universitare, așa cum este aceasta definită prin lege, comunitate din care eu nu fac parte”.
– 11 ianuarie 2023 – Dr. Bode e plagiator în mod oficial. Comisia de Etică a UBB confirmă dezvăluirea Emiliei Șercan despre teza lui dr. Lucian Bode: teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiată și cere editurii care a publicat cartea lui dr. Bode – CA Publishing, care i-a aparținut conducătorului științific al lui Bode, Adrian Ivan, rectorul Academiei SRI – retragerea acesteia.
– 12-13 ianuarie 2023 – Adrian Ivan, rectorul Academiei SRI și conducătorul tezei plagiate a lui dr. Bode, a încercat să blocheze verificarea tezei de doctorat a acestuia de către Comisia de Etică a UBB, imediat după ce Emilia Șercan a scris că lucrarea e plagiată, iar Comisia de Etică s-a autosesizat. Printr-un memoriu cu valoare de procedură prealabilă – deci cale anterioară acționării în judecată – trimis la UBB pe 12 decembrie 2022, Ivan a contestat, printre altele, numirea prof. Corneliu Bjola, de la Universitatea Oxford, ca expert extern în comisia de analiză a tezei lui dr. Bode.
– 13 ianuarie 2023 – USR atrage public atenția absentului Klaus Iohannis printr-un protest la Cotroceni – USR solicită demiterea lui Bode
– 17 ianuarie 2023 – Solicitarea ministrului Bode de suspendare a hotărârii UBB de reanalizare a tezei sale de doctorat, respinsă de tribunal. Ministrul a depus o nouă plângere pentru desființarea hotărârii prin care s-a constatat că teza sa este „profund viciată”.
– 19 ianuarie 2023 – Societate civilă organizează un protest la Cotroceni cerând revocarea din funcție a hoțului.
– 26 ianuarie 2023 – Bode face RECURS la decizia Tribunalului Sălaj care i-a respins acțiunea de chemare în JUDECATĂ a UBB. Se va judeca la Cluj.
– 26 ianuarie 2023 – Bode a informat UBB că a cerut editurii CA Publishing retragerea de la difuzare sau comercializare a cărții sale – care reprezintă teza publicată -, dar și suspendarea oricăror demersuri de republicare. Avem de-a face aici cu recunoaștere implicită a furtului și cu o nouă tentativă de fugă de răspundere
– 26 ianuarie 2023 -Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (UBB) a trimis Bibliotecii Naționale a României și Bibliotecii Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj, unde se află teza domnului Lucian Bode „Securitatea energetică și managementul resurselor la începutul secolului XXI. România în context european actual”, următoarea adresă:
„Vă informăm că, în urma analizei Comisiei de etică a UBB, teza de doctorat a domnului Lucian Bode „Securitatea energetică și managementul resurselor la începutul secolului XXI. România în context european actual” a fost identificată cu abateri de la etica academică, fiind, în concluzia principală a Comisiei de etică a UBB, profund viciată prin segmente plagiate și citări incorecte grave.
– 31 ianuarie – Newsletter-ul Misreport, specializat pe anchete privind dezinformarea, descoperă că firme asociate PNL au declanșat o campanie online de denigrare împotriva tuturor celor care îndrăznesc să vorbească despre furtul săvârșit de Lucian Bode. În aceeași zi, CNA aplică o amendă drastică unei stații de televiziune care are curajul de a vorbi onest despre același subiect

Aceasta este o cronologie a furtului și complicității. Beneficiind de sprijinul direct al președintelui Klaus Iohannis și al liderului PSD Marcel Ciolacu, Lucian Bode continuă să sfideze românii de la înălțimea unei funcții guvernamentale.

Chiar și cu acest sprijin amoral și de neînțeles, domnul Lucian Bode nu mai poate reprezenta România sau românii în niciun fel de calitate. Fiecare minut pe care îl petrece într-o funcție de demnitate publică reprezintă un minut prea mult pentru onoarea țării și a guvernului ei.

Reamintim și faptul că Ministerul de Interne nu a avut nicio reacție instituțională relevantă după ce în presă au apărut dezvăluiri despre situația unor ofițeri de poliție scoși arbitrar din sistem, după retragerea de către DGIPI a certificatelor de siguranță. Când nu fură, Lucian Bode patronează abuzuri.

Tot în dreptul acestui ministru trebuie trecut eșecul umilitor suferit de România în încercarea de a adera la Schengen. Domnul Bode continuă să meargă la Consiliile Justiție și Afaceri Interne deși faptele sale sunt cunoscute de către toți partenerii săi de discuție. Orice zi cu Bode ministru e o zi în plus de menținere a României în afara spațiului în care se poate călători liber. Românii sunt umiliți la frontiere, companiile au costuri mai mari, însă asta nu pare să miște pe nimeni din arcul guvernamental.

În fine, putem adăuga pe această listă și licitațiile trucate pentru achiziția de mașini de clienții de partid și de stat ai arcului guvernamental.

Autorii aceste moțiuni nu cred că Lucian Bode e capabil să priceapă și să accepte că un hoț nu poate reprezenta oameni cinstiți. De aceea fac apel la suporterii politici ai ministrului de interne să găsească urgent o soluție pentru ca hoții să nu mai fie premiați cu funcții publice. România nu merită această umilință.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Foarte bine, poate scapam de corupti. Unde s-a mai vazut ca seful politistilor sa fie un hot dovedit?
    Stim ca hotii PSD, PNL, UDMR si AUR din parlament se vor sterge la fund si cu motiunea asta. Dar trebuie depusa.

    • Eugen, întrebi pentru că ești pr0st sau pentru că te prefaci că ești pr0st?

    • @Pardon: E pr0st si atat

    • Se numește furt intelectual; dar pentru analfabeții funcțional este greu.

    • Un om deștept răspunde la o întrebare, nu jignește. Atît știu useristii!

    • Cu propaganda voastră de p0staci plătiți din bani publici ne înjurați în fiecare zi în timp ce șefii voștri ne fac de râs cu fiecare ocazie, la fiecare ieșire, în România și în afară.
      Meritați toate înjurăturile, pentru că sunteți imuni la logică și bun simț, tu și p0stacii ca tine și anaIfabeții de Bode, Ciucă, Ciolacu și tot restul

    • @ @. Atat pot rezistii. Scandal, circ, injuraturi. „Cine nu e cu noi, este sluga lui Putin/Dragnea/PSD”.