G4Media.ro

210 milioane de euro din PNRR pentru piste de biciclete pe trasee…

Foto: Turnul Sfatului

210 milioane de euro din PNRR pentru piste de biciclete pe trasee cicloturistice în vestul și nordul României

Trei mari proiecte de amenajare a unor trasee cicloturistice, în valoare totală de peste 210 milioane de euro, au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării pentru finanțare din fondurile PNRR, transmite publicația specializată Mapacuproiecte.ro.

Proiectele vor intra acum în faza de licitație, după desemnarea câtigătorilor urmând amenajarea propriu-zisă.

Finanțarea cea mai mare a primit-o parteneriatul dintre consiliile județene Timiș, Arad, Caraș Severin și Hunedoara. Proiectul va primit 142 de milioane de euro, fără TVA, pentru 1.729 km de traseu cicloturistic.

Parteneriatul dintre consiliile județene Suceava, Bistrița-Năsăud și Mureș va primi o finanțare de 40.7 milioane de euro, fără TVA, pentru a amenaja 494 km de traseu cicloturistic.

În sud, parteneriatul dintre județele Dolj, Olt și Mehedinți va primi 29.3 milioane de euro fără TVA ca să facă un traseu cicloturistic de 365 km.

Citește tot articolul pe Mapacuproiecte.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Dau 1.7 mld pentru construirea si dotarea spitalelor si 260 milioane pentru piste de biciclete.Buna judecata, sau aici se fura mai bine?Cine a facut prioritizare, nu politicienii?

    • Europa a facut pentru ca aia si-au rezolvat de mult problemele de baza iar noi suntem penibili ca tot o dam cu spitale si autostrazi, in vest se aloca bani pt calitatea vietii nu pentru supravietuire si asa vedem de ce ne-au amanat si abia in 2007 am intrat in UE si de atunci tot nu am rezolvat problemele de baza.

  2. Cum nu avem autostrazi iar drumurile pe care se circula cu masinile sunt pline de carute trase de cai, bine ar fi sa se faca pentru ele niste drumuri laterale. Dar cum avem intaiul ciclist al tarii in carne si oase, probabil se vor face niste rute pe langa Sibiu, de cateva milioane.

  3. Cand Guvernul iti da 50% spor pentru proiecte depuse in PNRR. fiti siguri ca ne vom umple de piste de biciclete, cu atata vom ramane din MIliardele alocate in PNRR!
    Iar politrucii cu Sporurile de 50%!!!!

  4. Terenuri de fotbal in panta,sosele in munti,parcuri in munti!toate marca udrea!urmeaza udrea2.0!

  5. Exact asta era prima noastra prioritate!

    • O idioțenie sau un alt pretext pentru a fura bani publici. Drumurile forestiere, în starea lor curentă, sunt de multă vreme folosite în scop cicloturistic fără sa necesite alte amenajări în afară de eventualele aplicări de marcaje, care nu reclamă nici pe departe costurile vehiculate în proiectele aprobate pentru finanțare, vezi Via Transilvanica, rută care se bucură de un real succes și peste care unul dintre aceste trasee se va suprapune, cel puțin în Caraș-Severin . Asemenea sume nu se justifică decât dacă se vor realiza asfaltări, care vor scădea semnificativ farmecul traseelor și care constituie o adevărată blasfemie în păduri și în ariile protejate pe care le traversează.

  6. Nimic in Oltenia? Mai face parte din tara asta?