G4Media.ro

Accesul în staţiunea Şugaş Băi (Covasna) se face în funcție de numărul…

Sursa foto: Primăria Sfântu Gheorghe

Accesul în staţiunea Şugaş Băi (Covasna) se face în funcție de numărul de locuri de parcare disponibile / Atunci când sunt parcările ocupate, drumul e blocat de o barieră, ia turiștii sunt nevoiți să intre cu autobuzul

Pentru a preveni aglomerația din parcări în timpul sezonului de schi, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a pus la punct un sistem inteligent de parcare pentru stațiunea Șugaș Băi, care va permite șoferilor care se îndreaptă spre pârtiile de schi să fie informați din timp dacă sunt locuri de parcare libere în stațiune, anunță administrația locală printr-un comunicat de presă.

În acest sens, a fost montată o barieră la intrarea în staţiune care va înregistra automat numărul de înmatriculare al maşinii. Taxa de parcare în staţiune a fost stabilită la 3 lei pe oră şi poate fi achitată doar cu cardul. De asemenea, un afișaj digital indică, cu lumină verde sau roșie, dacă șoferii își pot continua drumul sau trebuie să ia autobuzul spre Șugaș Băi.

Când semaforul arată culoarea roșie: nu mai sunt locuri de parcare libere în stațiune.

”În acest caz, vehiculele trebuie parcate în parcarea gratuită de lângă semafor, de unde puteți lua autobuzul Multi-Trans, care circulă la fiecare jumătate de oră înspre și dinspre Șugaș Băi în weekend, de sărbătorile legale și în perioada vacanțelor școlare. În timpul săptămânii, acestea vor circula din oră în oră. Un bilet costă 2,5 lei.

Dacă vă continuați deplasarea în ciuda semnalului roșu, bariera electrică de la intrarea în stațiune nu se va deschide și veți fi nevoiți să vă întoarceți”, se precizează în comunicat.

La intrarea în Șugaș Băi, o cameră montată pe barieră înregistrează numărul de înmatriculare al vehiculului, care poate fi verificat pe ecran. După ce numărul de înmatriculare a fost înregistrat, bariera se deschide automat, iar tariful de parcare este de 3 lei pe oră, iar taxa de parcare poate fi plătită doar cu cardul bancar.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...