G4Media.ro

Guvernul a aprobat construirea unui cămin studențesc pentru Universitatea din București în…

Foto: Facebook.com/Universitatea din Bucuresti

Guvernul a aprobat construirea unui cămin studențesc pentru Universitatea din București în complexul Grozăvești

Guvernul a aprobat prin Hotărâre de Guvern, construirea unui cămin studențesc pentru Universitatea din București, în complexul Grozăvești, care va avea 238 de camere de cazare pentru câte 2 persoane. Vor fi asigurate și 92 de locuri de parcare la subsol. Majoritatea fondurilor, aproape 200 de milioane de lei, vin de la Ministerul Dezvoltării, iar Universitatea București plătește din fonduri proprii, puțin peste 2 milioane de lei. 

  • Universitatea București se confrunta în anul universitar 2021-2022 cu un deficit de 504 locuri de cazare, potrivit notei de fundamentare a proiectului de construire a unui cămin studențesc.
  • Valoarea totală a investiției este de 198.298.000 de lei, din care Ministerul Dezvoltării va asigura 196.292.000 lei, diferența de 2 milioane de lei fiind suportată din bugetul Universității din București, pentru amenajarea terenului, amenajări pentru protecția mediului și asigurarea utilităților.
  • Și Politehnica București construiește două cămine: unul de 5 milioane de euro făcut cu bani proprii, altul, cu o capacitate dublă, dar preț de aproape cinci ori mai mare, făcut cu bani de la guvern – Citește mai mult

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a aprobat construirea unui cămin studențesc pentru Universitatea din București, prin Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ,,Construire cămin studenţesc – Universitatea din Bucureşti, Splaiul Independenţei nr. 204, sector 6, municipiul Bucureşti”.

Căminul va avea 238 de camere de cazare pentru câte 2 persoane, astfel încât să asigure locuri pentru un maximum de 476 de studenți. Astfel s-ar acoperi deficitul de 504 locuri de cazare cu care s-a confruntat Universitatea București în anul universitar 2021-2022.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează