G4Media.ro

Proteste anti-guvernamentale în Germania cu zeci de mii de oameni

Sursa: Twitter

Proteste anti-guvernamentale în Germania cu zeci de mii de oameni

Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă sâmbătă în şase oraşe din Germania pentru a cere o distribuire mai corectă a fondurilor guvernamentale mobilizate în răspuns la creşterea preţurilor la energie şi a costului vieţii, transmite Reuters, citată de Agerpres.

La Berlin, Dusseldorf, Hanovra, Stuttgart, Dresda şi Frankfurt pe Main, protestatarii au mărşăluit purtând pancarte cu solicitări de la reducerea inflaţiei până la renunţarea la energia nucleară şi majorarea subvenţiilor la energie pentru cei săraci.

Potrivit Greenpeace, unul dintre organizatori, circa 24.000 de oameni au participat la aceste marşuri, în timp ce poliţia a evocat cifra de 1800 de protestatari reuniţi la Berlin.

„Vrem să arătăm că avem nevoie urgentă de o asistenţă financiară pentru cetăţeni care să fie echilibrată sub aspect social. Guvernul face multe, dar distribuie fondurile cu stropitoarea. Oamenii cu venituri mai mici au nevoie de mai mult sprijin decât cei înstăriţi”, a subliniat Andrea Kocsis, vicepreşedintă a ver.di, unul dintre sindicatele care au organizat protestele, potrivit Agerpres.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Să mai ia de la milionari sau să distribuie averea mai bine că poate nu își dau seama dar rusia a declarat razboi UE.

  2. E adevar ce se zice: ultima generatie de nemti destepti a fost acum 70-80 de ani.

    Astia de acum vor renuntarea la energie nuclera si cea verde sa le vina gratis. Prea mult green si prea putin peace cred.

  3. Nu merge sloganul cu 19 grade… și alte inepții debitate de vătafii bruxellezi.

    • hai nu zau! du-te pe front si lasa-ne. astia vor energie ieftina si simultan oprirea centralelor nucleare. cata logica! :))))))))))))))))))

  4. Solutii avem ? sau doar ca AUR actionam

  5. Sa devii si sa ramai dependent de un maniac violent nu mi se pare deștept.
    Gazul e mort, oricine l-ar vinde. Viitorul înseamna sustenabilitate, regenerabile cu o tranziție ajutata de nuclear.

  6. Pare ca ideea sa ni se dea este mai răspândită decât credeam.

  7. Sa emigreze tăticule în România. Ca aici este totul ieftin și curge lapte,miere și cu bere la robinet. Noi suntem mulțumiți și de salarii și de preturi la motorina și la energie și la căldură.. Ai naibii nemții ăștia chiar nesimțiți. Noi nu ieșim în strada ca nu avem un motiv real și serios.. avem șosele, avem autostrazi,avem spitale avem scoli.avem de toate.. trăiască România adormita.

  8. Și capra și varza nu se poate. Energia nu vine din cer, de undeva trebuie s-o iei. Nu mai ai gaz că ți-a tăiat Putin conducta, atunci centrale nuclear-electrice. Asta e folozofia verzilor care le vor pe toate dar nu precizează și cum. Dar și ei sunt nevoiți să facă mari concesii, spre nemulțumirea alegătorilor care așteptau ca politicienii verzi să scoată soluția minune din joben. Surpriză, nu există.
    Eu înțeleg că vor mai multe ajutoare la săraci dar dacă dau preferențial la oameni în detrimentul firmelor, or să piardă și bruma de bani pe care o aveau prin șomaj în masă. Și atunci să vezi disperare.
    Manifestă că încă nu s-a pus coaliția de acord cât dă și cui din ianuarie încolo. E liber la demonstrații dar se pare că nu și la minte.