G4Media.ro

Marius Budăi: Am ajuns la concluzia că pensiile ar trebui să crească…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Marius Budăi: Am ajuns la concluzia că pensiile ar trebui să crească de la 1 ianuarie cu cel puţin 10% / În coaliţie şi în gândirea noastră poate ar trebui mai mult, dar trebuie să avem un echilibru între măsurile economice şi pachetele sociale

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat că, de la 1 ianuarie, pensiile ar trebui să crească cu cel puţin 10%. El a adăugat că poate ar fi necesar un procent mai mare de creştere, dar trebuie să existe un echilibru între măsurile economice şi pachetele sociale.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a fost întrebat, duminică, la Antena 3, cu ce procent vor creşte pensiile şi de la ce dată se va întâmpla acest lucru.

  • “Ultima discuţie pe care am avut-o în coaliţie şi aţi văzut şi dumneavoastră co-preşedinţii coaliţiei, cei doi preşedinţi ai celor mai mari partide şi mă refer la Marcel Ciolacu şi la premierul României au spus foarte clar că de la 1 ianuarie pensiile vor creşte. Ministrul de Finanţe când s-a referit la procent s-a referit la procentul din lege care vorbeşte despre actualizarea cu rata inflaţiei, este vorba despre rata inflaţiei din 2021 care este 5,1%. Noi, PSD, când ne-am făcut calculele şi am făcut acele propuneri pe masa coaliţiei am luat în calcul cifre oficiale care sunt pe diferite siteuri de specialitate, mă refer la Comisia Naţională de Prognoză, INS, Ministerul Finanţelor, execuţia bugetară şi am ajuns la concluzia că pensiile ar trebui să crească de la 1 ianuarie cu cel puţin 10%. În coaliţie şi în gândirea noastră poate ar trebui mai mult, dar trebuie să avem un echilibru în a sprijini şi mediul de afaceri şi să facem un echilibru între măsurile care vin în sprijinul mediului de afaceri, măsurile economice şi între tot ceea ce înseamnă pachetele sociale pentru că la un moment nu vrem să transformăm mai binele în duşmanul binelui şi s-a demonstrat până acum că ceea ce am decis în coaliţie încă din noiembrie anul trecut şi anume să echilibrăm între măsurile sociale şi cele economice au şi dat rezultate”, a explicat Marius Budăi.

El a precizat că în prezent se lucrează în coaliţie la construcţia bugetului, iar când va fi luată decizia finală în privinţa acestuia va fi cunoscut şi procentul final cu care vor fi majorate pensiile.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

21 comentarii

  1. De doua ori „ar trebui” .Deci nu e nimic sigur.Tipic romanesc!

    • minim 10% inseamna probabl 11% ,cand legea spune ca puctul de pensie se majoreaza cu rata inflatiei, adica min. 15,9%….
      Asta este social democratia, dragi pensionari!?!?!

    • @Marius
      Rata inflatiei pe anul trecut, tu faci teoretic bugetul in noiembrie, cu cifrele din septembrie, de unde spanac stii tu rata inflatiei la sfarsit de an?
      Un sofer ajuns ministrul muncii care este in campanie politica!

    • Tractoristul ăsta spunea până mai ieri că nu-l lasă PNRR-ul USR-ului să mărească pensiile, că el ar fi vrut 😂😂😂😂😂😂😂
      Apropo tovarăși, când îl faceți și pe ăsta Doctor Docent Savant de Renume Mondial, că-i tare capabil și are origine sănătoasă 😂😂😂😂

    • In 2021 inflatia anuala a fost de 8.2% iar pensiile s-au majorat cu 10% de la 1 ianuarie 2022.
      In 2022 inflatia va fi probabil 17%. Deci cu cat trebuie marite pensiile de la 1 ianuarie 2023?!?

    • Legea spune ceva, ei pot da mai mult.
      Nici măcar nu respectă legea și tu te aștepți la ce? 😂😂😂

  2. Și de unde lovele ptr pensii ?!?!? Ne împrumutăm în continuare?!??! De pensiile speciale nu se mai aude ca se elimina?!??! De cumulul pensiei de la stat cu salariul tot de la stat ce se mai aude ?!?!??! Poate nenea budai ne arata și sursele de finanțare

    • Subiectul pensiilor speciale e mort si ingropat. Psd, pnl, udmr au decis ca pt. ei sunt foarte bune pensiile speciale. Buget de unde? Pai vor creste birurile pe munca si viata. Deja au anuntat 50% la impozitele pe proprietati.

  3. Trebuie pastrat echilibrul intre puterea economica si sustinerea salariilor demnitarilor plus pensiile speciale si celelalte enormitati din salarizarea sectorului bugetar. Cum? Simplu. Prin mentinerea veniturilor mizerabile si pensiile omului de rand si taxarea corespunzatoare, adica in exces a muncii cinstite. Au fler nimicurile astea, nimic de zis! Continuati sa-i alegeti, dragi români, văitatul după aia e gratis.

  4. De când l-au cocoțat ministru’, spiruharetistul bovin recalculeaza si mărește pensii la ciutacutv, cel putin de două ori pe săptămâna si o dată pe săptămâna la antenasienen:). Breaking news de tip ciutacutv, exclusivitati, e teroare cu el. Apoi, nada, nu se întâmplă nimic. Amageste babe si moși, apoi se duce să mai doarmă un pic la minister.
    Evident că nici ciutacubrechingniustv si nici antenasienentv nu îl întreabă nimic de pensiile speciale. Desfiinteaza „minunile” securicioase si apar banii pentru creșterea pensiilor normale.

  5. Clasica mermeleala pesede!
    Sunt curios cum fac ei bugetul cu deficit de 3% pe anul urmator (nu cu 7%), cu mariri de pensii de 10% si fara banii din PNRR ca reformele nu le vedem.
    Daca aruncam euro la 6-7 lei se poate.

  6. Cand erau in opozitie, pesedistii urlau ca trebuie respectata legea 263/2010, care la art. 102 spune ca „valoarea punctului de pensie se majorează anual cu 100% din rata inflaţiei, la care se adauga 50% din creşterea reala a castigului salarial mediu brut, realizat pe anul precedent”. Ei au facut legea asta, nu eu! 🙂
    Deci PeeseeDee, PeeNeeLee si UdeMereu ar trebui sa mareasca pensiile cu minim 16%, cat au zis chiar ei ca e inflatia.
    Pensiile speciale le-au marit deja chiar cu mai mult (iar de la 1 ianuarie mai cresc cu 10%), dar restul pensiilor, ale „fraierilor”, bat pasul pe loc.

    • Specialele da…dar pe cele militare…nu le-au mai marit din 2017…..unde este dreptatea domnule…..asa ca nu mai tot aveti treaba cu militarii ca habar nu au aceia care ii blameaza intr-una….ce ar insemna daca ar fi nevoie de mikitari in actiune…(doamne fereste) . A avut grija Olguta Vasilescu si cu Tudose sa ii faca praf. O sa se mai intoarca roata. Sunt convins

  7. ei ar da bani la oameni fără număr dar numai echilibrul și o minte cerebrală extrem de dreaptă și cu socoteală îi face să păstreze măsurile sociale într-o notă adecvată economic… altfel ar face ravagii ca gigi becali ar arunca cu bani în oameni… care și-așa nu mai pot de bine și au prea mulți , unde să mai bage și mărirea asta de 10 la sută de la 1 ianuarie decât în …

  8. De la 1 ianuarie o sa vedem o Romanie cu cei mai fericiti si fara de griji pensionari! Vor zburda bucurosi sa voreze iar USL😎😂

  9. Dar de ce nu respecta PSD legea facuta tot de PSD? Adica PSD face legi doar ca sa ii abureasca pe pensionari, iar cand ajung la putere isi bat joc de ei?

  10. E clar, alde Budai ar vrea pensii mari, da nu vrea USR ul.

  11. Cel mai bine ne pricepem sa cersim si da jicnim. La asa oameni asa conducatori !

  12. Reorganizare adninistrativa,(regiuni în loc de județe,personal bugetar sub 800000 persoane, cheltuielile statului administrative reduse,salariile bugetarilor corelate cu salariu mediu din privat, desființarea pensiilor speciale iar pensiile ocupaționale corelate cu pensiile contribuție.)Pana nu auziți ca s-au făcut toate acestea iar firmele românești nu sunt ajutate sa se dezvolte ci sunt capusate de stat ca acum tot ce auziți este minciuna iar statul merge în colaps total.

  13. Aho,aho, mai guvernanți
    Ce vă faceți că lucrați
    Când ,de fapt, doar o… frecați,
    Pe român exploatați!
    Va doresc s’aveți o soartă
    Cât mai bună, minunată
    Cu cămară îmbelșugată
    Și cu trei mașini la poartă!

  14. Eu daca încalc o lege tribunalul mă condamna, profesorii (sindicatul lor) a dat în judecată statul și au câștigat acum li se plătesc sume restante, parca exista o Asociație a pensionarilor sau nu mai exista?