G4Media.ro

Festivalul răchiei, vineri și sâmbătă, la Băile Herculane / ”Vom avea răchie…

Sursa foto: Pixabay

Festivalul răchiei, vineri și sâmbătă, la Băile Herculane / ”Vom avea răchie din prună, măr, cireașă, gutuie, pară și smochine”

Tradiţionalul festival al răchiei din Banat se desfăşoară vineri și sâmbătă în Valea Cernei, anunță Agenția de presă Rador.

În stațiunea Băile Herculane se va desfășura „Festivalul Răchiei și a Bucatelor Tradiționale din Banatul Montan”, care de-a lungul timpului s-a bucurat de aprecierile localnicilor și turiștilor de pe Valea Cernei.

Directorul executiv adjunct al Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin, Adina Bâte spune că la această ediție vor ajunge producători din întregul județ.

„Festivalul se desfășoară în acest an în Piața Hercules din Băile Herculane, în data de 14-15 octombrie începând cu ora 12.00 vom fi prezenți împreună cu producătorii noștri. Vor participa producători de răchie și de bucate tradiționale din întregul județ, respectiv din: Valea Bistrei, Valea Timișului, Valea Carașului, Valea Almăjului și din Clisura Dunării. Vom avea răchie din prună, măr, cireașă, gutuie, pară și smochine. Vom fi alături de Primăria Băile Herculane și de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin”, spune Adina Bâte.

Vor avea loc degustări de ”răchie din Banat” şi de bucate tradiţionale. La acestea se adaugă folclorul, pentru că vineri şi sâmbătă de la ora 14.00, pe scena din Piaţa Hercules vor urca nume importante ale muzicii populare din Banat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Sa aveți în caz de nevoie câteva bâte și vreo 2 topoare.

  2. Fiecare țară își arata drogul tradițional.Oricum trotinetele nu fumează palinca.