G4Media.ro

BREAKING Nicușor Dan, acuzat de CSM că a generat ”un blocaj inexplicabil”…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

39 comentarii

  1. Mafia atacă.

    • a auzit vreodata cineva sa se planga judecatorii CSM că a fost generat un blocaj inexplicabil in punerea in aplicare a deciziilor judecatoresti?
      Daca se simt nedreptatiti au posibilitatea sa actioneze in instanta – pe timpul si banii lor

    • Fiind un conflict intre institutiile statului, va fi judecatat de ccr si, ce sa vezi, va fi in favoarea csm.
      Foarte bine ca Nicusor a amanat semnarea, dar era imperios necesar ca guvernul sa desfiinteze intre timp toate pensiile speciale, toate pensiile care nu se bazeaza pe contributivitate, pe toata durata activitatii. Sa vezi atunci ca judecatorii nu se mai grabeau sa se pensioneze la 50 de ani.
      Daca nu desfiinteaza pensiile speciale, degeaba a mai intarziat Nicusor semnarea pensionarii judecatorilor.

    • @ Cozmin Nu se poate atinge nimeni pentru ca si-au dat lege pe urmatorii 30 de ani sa le ramana privilegiile.

  2. Ultimul scapa turma………a dat panica in ei !

  3. Șoarecii care părăsesc corabia ce se scufunda!

  4. CSM-ai pensionează șoarecii injustiției.

  5. Evident că se grăbesc! Sunt așteptați în Dubai, Monaco și alte destinații luxoase alături de alți bugetari de lux vorace.

  6. Nu înțeleg. Au blocat pensionabilii rigola ? La un mecanism atât de uns ?

  7. Din păcate, Nicușor Dan are această problemă. Și la primărie era cunoscut pentru semnarea cu întârziere a documentelor simple, pe care avea aviz de la serviciul juridic.
    Îl vor taxa serios dacă nu corectează chestiunile astea.

    • In situatia asta, nici macar aviz juridic nu este necesar, pur si simplu Constitutia si Legea il obliga sa semneze! Nu asa se incepe o reforma in justitie, ma asteptam sa stie mai mult pe tema asta, se pare ca incapatanarea de multe ori bate intelepciunea, in ceea ce-l priveste.

    • legea nu interzice, lasa Constitutia ca ne apara CCR de ea

    • @adriana negureanu. Si Iohannis a tergiversat semnarea unor acte. Reforma in justitie se face doar cu santaj. Asta e, sa il dea in judecata, se tergiverseaza 5 ani cat este presedinte. 🤣🤣

    • Dacă e obligat prin lege să semneze, înseamnă că semnătura lui nu este necesară, dacă considerăm semnătura ca o exprimare a voinței unuia autorizat prin vot democratic.
      De ce ar mai conta semnătura, dacă contează numai dacă confirmă?

    • @adriana negureanu, o sa semneze, cand implineșc 65 de ani fiecare dintre aia. Sau zice in lege ca e obligat sa semneze in 30 de zile? Atunci cum a zis colegul, de ce tre sa mai semneze? In 30 de zile devin pensionari nu? Si daca nu semneaza ce-o sa-i faca? O sa dea o hotarare CCR ca tre sa semneze? Mai bine stau degeaba judecatorii aia si le platim salarii decat sa le platim pensii mai mari decat salariile si care nici nu sunt generatoare de CAS, pentru restul de pensionari.

    • Stați liniștiți tovarăși, că va sema. Cândva. Are timp 5 ani de mandat 😅

  8. Ce ziceați, mă, că pot reforma Dan și Bolojan justiția din România? Niciodată!

    • in primul rand o lege trebuie sa impuna.
      la noi merge-si-asa.
      hai sa ne hotaram daca vrem militarie in organizarea statului si functionari flower-powder

  9. E timpul sa se termine cu schema prin care un proces se reia de la 0 daca se pensioneaza judecatorul.
    Mai munceste cineva pentru salariu, decat?..

  10. O nu, au avut de așteptat o lună întreagă după domnu’ președinte!

    Oare câte hotărâri au reușit să motiveze în timpul acesta?

  11. Care o fi logica de blocheaza decretele de pensionare?

    • evident: nu te pensionezi pina nu termini treaba.
      tu ai impresia ca la stat se preda stafeta? nu… se reiea de la zero

  12. ECOSISTEMUL ..ce frumos se exprima ND vorbind despre Justiție, trebuie înțeles/decodificat …a se înțelege „reașezat”, pensionarea fix la 65 de ani!

  13. n-au decat sa faca greva… sa nu mai primeasca salarii…
    si.. eminescu sa ne judece si urmasii lui

  14. Cum adică e inexplicabil?!? Omul ăla e votat de noi și noi, Poporul Român nu considerăm că e normal că magistrații sa se pensioneze la 45 ani, plus apoi sa va ținem pe pensii speciale mai multi ani decât ați lucrat, că majoritatea dintre voi trăiți si bine și mult muncind apoi te miri ca ce avocat de infractori.
    Cum adică inexplicabil?!?
    De unde tupeul fără margini?!?
    Alo Justiția, de ce nu slujești Poporul Român?!?

  15. haha le-a stricat planurile de vacanta … auzi, fara precedent… urmatoarea forma de justitie in romanica va fi cu paru’

  16. Hopa, au sarit solobanii din justitie ca arsi ca poate isi pierd privilegiile nesimtite si nemeritate.

  17. Cred că cea care a propagat ideea transmiterii zecilor de cereri de pensioanre trebuie acuzată de una dintre cele mai grave fapte prevăzute în Codul penal.

  18. Nicusor semneaza doar calupuri de cate 100 de cereri, deci mai bagati baieti:))

  19. Care s consecințele grave? Se prescriu?

  20. astia se cred d-zei pe pamint,au reusit sa transforme o tara ,prescriind hotiile politicienilor si au facut din justitie o gluma,un exemplu ,pt o simpla granituire s au schimbat 4 judecatori a durat 6 ani ,iar raspunsul ca al rabinului…se poate si mai rau

    • Încurcați borcanele, CCR a prescris faptele penalilor, fiind compusă din “judecatori” numiți politic, judecătorii la care se referă postarea sunt cei care au ocupat posturile în urma unui concurs

  21. Sigur ca democratia ste mai buna decat dictatura, dar asta nu inseamna ca ez nu-si are neajunsurile si defectele ei. De exemplu conferirea dreptului de vot si la liberala exprimare pentru toti narozii. Citesc panseurile unor comentatori care ma preced si nu pot decat sa ma intreb: De ce nu stati voi acasa? Ca daca esti …, stai acada, spune o vorba. Este evident ca cei mai multi nu stiu nimic despre justitie, despre procurori si judecatori, despre activitatea lor, de exe.plu despre cate ore lucreaza efectiv zilnic sau dedpre cate zile nelucratoare sunt la munca. Nu stiu de ce duiumul de frustati care isi dau cu parerea despre justitie, nu au incercat si ei sa ajunga magistrati, daca sunt atat de invidiosi. De fapt stiu de ce n-au incercat si stiu si ei. Sa vorbesti ca lelea Floarea pe malul santului, despre ceva despre care nu ai nici cea mai vaga idee, este o marlanie.
    Cat despre nicusor, cu n mic, incepe sa arate ca nu numai statura il face mic si ca are inzestrarea pentru a deveni un veritabil politician roman: nesimtitea de a nu-si cere macar scuze ca a castigat alegerile pe minciuna ca ca nu va creste tva,sau mai bine, nesimtirea de a nu-ti da demisia dupa ce ai mintit o tara; nesimtirea de a ataca magistratii, desi hiar tu ai vorbit in campanie despre contractul pe care acestia l-au in heiat cu sttul, atunci cand au intrat in magistratura; pentru ca fiiecare a optat pentru aceasta profesie in rapot de ce i se oferea la incheierea contractului, si numai pentru asta au acceptat sa intre in jug, in aceasta profesie ucigatoare. Sigur ca si in magistratura exista ciurucuri, ca peste tot de altfel. Dar asta este altceva.

    • Nu trebuie sa urmezi scoli inalte pentru a vedea cum se face justitia in Romania , cum judeca magistratii cei scoliti , e la vedere. De fapt exista exprimari in postarea ta care arata ca esti , oarecum , baut. Cat despre jug , este destul de vizibil cel pe care-l porti ; si nu te mai fandosi , sunt profesii mult mai ucigatoare , aveti mult mai mult timp sa mancati pensiile nesimtite decat altii cu studii.

    • @Sarcasticul – „jug”, „profesie ucigatoare”… ma faci sa rad! Io zic sa lasi „panseurile” celorlalti, nu sunt nici frustrati, nici invidiosi, ci doar satui de mizeria din justitie, iar cu „nesimtirea de a ataca magistratii (?!)” sa o lasi mai moale. Sunt destui romani care chiar stiu cum functioneaza justitia la noi, ca n-oti avea voi (cre’ ca nu gresesc cand zic ca te invarti in cercul lor) monopol pe cunoastere.
      PS: vezi ca ai formulat gresit „si in magistratura exista ciurucuri”, cre’ ca trebuia sa zici „si in magistratura sunt cativa oameni cinstiti si corecti”

    • wow, ce m-ai bruftuluit, nu-mi vine sa cred. Justitia sa-si vada de aplicarea legilor facute de parlament si executiv prin abilitare si sa nu se bage in procesul legislativ ca nu le convine cum arata output-ul.
      Si profesia e ucigatoare pentru societate, nu pentru magistrati, de obicei dupa pensie, sunt atat de terminati de cat de greu a fost jobul, ca nu dureaza un an de zile si se angajeaza (tot la stat) pe la companii bine plasate politic.
      Justitia din romania a ajuns mai rau decat politicul din punct de vedere al opiniei publice, daca era ca in US cu alegeri, eram mancati ca nu avem de unde alege la cate nenorociri vedem zilnic in justitie: prescrieri la fapte de trafic de fiinte umane, judecator de curte de apel care da turul 2 inapoi, judecatoare care intreaba daca mortul e in sala, tot soiul de inimaginabile situatii, perfect plauzibile datorita „pregatirii” magistratilor. A se scuti.

    • Nene, da , este munca grea, de aia magistrații din Franța se pensionează la 65 ani, acolo se joacă Soliter la muncă, numai ai noștri se uzează muncind … da, da, da, am înțeles cu totul…. Poate ne mai spui câte ceva, luminează- ne, te rugăm …

  22. Să modifice guvernul vârsta de pensionare a specialilor la 65 de ani este perfect constituțional. Să pună impozit de 49% pe partea necontributivă a pensiei idem. Pentru că nu este ca pensia bazată pe contributivității, e altă treabă, poate avea alt regim de impozitare. Dar ccr are altă părere, pentru că ccr nu are nici o legătură cu Constituția.