
Zeci de persoane dispărute în urma inundaţiilor de la graniţa dintre Nepal şi China
Peste 24 de persoane sunt date dispărute în urma precipitaţiilor puternice căzute în regiunea Tibet şi care au provocat revărsarea râului Bhote Koshi, situat la graniţa dintre Nepal şi China, şi au distrus ”Friendship Bridge” care leagă cele două ţări, au anunţat marţi autorităţile, potrivit agenției de știri Reuters.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Cel puţin 18 persoane sunt date dispărute în Nepal în timp ce agenţia de presă chineză Xinhua spune că 11 persoane sunt date dispărute în partea chineză.
În Nepal, printre persoanele date dispărute se află şase muncitori chinezi şi trei poliţişti, a precizat pe reţeaua X Autoritatea naţională pentru managementul şi reducerea riscului de dezastru (NDRRMA), adăugând că opt maşini electrice au fost de asemenea luate de ape, iar o mică uzină hidroelectrică a fost avariată în timpul inundaţiilor.
Cetăţenii chinezi dispăruţi munceau la Inland Container Depot, o construcţie realizată cu asistenţă chineză la o distanţă de circa 80 de kilometri nord de capitala Kathmandu, a spus Arjun Paudel, un înalt oficial din districtul Rasuwa.
”Râul a dus cu sine containere care transportau bunuri importate din China… Pierderile de bunuri sunt importante, mai colectăm date”, a declarat el pentru Reuters. Armata nepaleză a salvat 11 persoane, iar operaţiunile de căutare şi salvare sunt în desfăşurare, a precizat purtătorul de cuvânt Raja Ram Basnet. China şi-a crescut investiţiile în Nepal în ultimii ani în domenii precum drumuri, centrale electrice şi spitale. În ultimele zile, China a fost afectată de ploi torenţiale şi de viituri, care au lăsat în urma lor multe distrugeri, şi se pregăteşte pentru o furtună tropicală săptămâna aceasta.
În Pakistan, cel puţin 79 de persoane, printre care şi 38 de copii, şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor şi a unor incidente legate de ploi, cum ar fi alunecări de teren şi prăbuşirea unor case, începând cu 26 iunie, a anunţat marţi Autoritatea naţională pentru managementul dezastrului (NDMA) din această ţară.
Autoritatea a emis alerte noi, care vizează viituri şi revărsări ale unor lacuri glaciare în provinciile nordice şi nodvestice Gilgit-Baltistan şi Khyber Pakhtunkhwa, menţionând ”o creştere semnificativă a temperaturilor şi… un viitor sistem atmosferic”.
În districtul Chilas, din nordul Gilgit-Baltistan, s-a înregistrat sâmbătă cea mai ridicată temperatură din Pakistan – 48,5 grade Celsius -, doborând recordul anterior de 47,7 grade Celsius, raportat în iulie 1997, a precizat purtătorul de cuvânt al NDMA, Sophia Siddiqui.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.