G4Media.ro

Zece ani de la înfiinţarea Bazei Militare 99 Deveselu, unde este amplasat…

Foto: Scutul de la Deveselu / Sursa: Agerpres, Alex Micsik

Zece ani de la înfiinţarea Bazei Militare 99 Deveselu, unde este amplasat scutul antirachetă al NATO

Împlinirea a 10 ani de la înfiinţarea Bazei Militare 99 Deveselu a fost marcată, vineri, printr-o ceremonie oficială şi prin decorarea Drapelului de luptă al unităţii, eveniment la care au participat secretarul de stat din cadrul Ministerului Apărării Naţionale Simona Cojocaru, şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, însărcinatul cu afaceri ad-interim al SUA în România, David Muniz, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi judeţene, transmite Agerpres.

Conform sursei citate, şeful Statului Major al Apărării a afirmat că sistemul de apărare antirachetă de la Deveselu, o capabilitate defensivă relevantă de ultimă generaţie, reprezintă o reuşită istorică şi un proiect simbol pentru România, SUA şi NATO.

Potrivit unui comunicat al MApN, în discursul susţinut la ceremonie, secretarul de stat Simona Cojocaru a subliniat importanţa parteneriatului strategic între România şi SUA şi a scutului antirachetă de la Deveselu. Totodată, a transmis felicitări comandanţilor, militarilor şi personalului civil care, timp de un deceniu, s-au dedicat construirii unei unităţi extrem de valoroase, strategică pentru Armata României.

„Evoluţia mediului de securitate a confirmat, prin agresiunea Federaţiei Ruse asupra Ucrainei, că ameninţarea proliferării şi utilizării rachetelor balistice se poate transpune în realitate. Sistemul de apărare antirachetă, care nu constituie o ameninţare pentru terţi, este o necesitate în arhitectura de securitate aliată”, a declarat generalul Daniel Petrescu, citat în comunicat.

În cadrul ceremoniei a fost decorat Drapelului de Luptă al Bazei Militare 99 Deveselu cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler, cu însemn de pace, pentru militari, distincţie conferită printr-un decret semnat joi, 28 aprilie, de preşedintele Klaus Iohannis, „în semn de apreciere a rezultatelor importante obţinute de personalul unităţii în îndeplinirea misiunilor specifice, pentru contribuţia adusă la promovarea imaginii Armatei României”.

Foto: Scutul antirachetă de la Deveselu (Agerpres / Alex Micsik)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Ar mai trebui inca un aegis terestru instalat in Romania. Nu ar strica. Poate si un Iron Dome. Asa, mai aproape de Moldova sa fim siguri ca ii avem sub copertina pe toti.

    • Mai degrabă niște sisteme Patriot amplasate în zona Marii Negre, ar fi mult mai potrivite..

    • Patrioatele sunt demult la C.Midia
      Sunt ampĺasate acolo unde erau bateriile de coasta germane.

  2. linia a doua formata din bulgaria, romania si polonia or sa declare razboi rusiei. vor ajuta la eliberarea ucrainei si impingerea rusilor in birlog puternic sustinute de o alianta a articolului 5. suedia si finlanda se alatura nato iar ucraina primeste asigurarea de care are nevoie pt a se alatura nato din pozitia de invingator. normal, lucrurile incep sa reintre in normal cu o rusie in pragul razboiului civil ptr inlaturarea fortata a marionetelor comuniste. romania va primi teritoriile pierdute si cu asta inchidem o perioada neagra ptr istoria din estul europei. serbia il va racola pe putin pt functia de presedinte a unei tari impartite intre albanezi si rusi iar tribunall international il va trimite dupa milosevich.

  3. unde ma tirez eu in canada va fi ok