G4Media.ro

Volkswagen amână decizia privind locul în care va construi o gigafabrică de…

Sursa foto: Pixabay

Volkswagen amână decizia privind locul în care va construi o gigafabrică de baterii pentru maşini electrice în Europa de Est, din cauza incertitudinilor economice

Volkswagen amână după 2022 decizia privind locul în care va construi o gigafabrică de baterii pentru maşini electrice în Europa de Est, indicând incertitudinea economică şi preţurile ridicate ale energiei din regiune, transmite Reuters, citată de News.ro.

”Volkswagen AG şi compania sa de baterii PowerCo evaluează continuu locaţii potrivite pentru următoarea lor gigafabrică din Europa. Nu există nicio presiune pentru a acţiona, alocăm mai mult timp pentru luarea deciziilor în lumina circumstanţelor actuale. În prezent, nu există niciun impact asupra începerii planificate a construcţiei sau a începerii producţiei”, a arătat producătorul auto.

Uniunea Europeană se teme de un exod al investiţiilor către Statele Unite, ca efect al subvenţiilor generoase pentru energie verde oferite de guvernul american companiilor, în temeiul Legii de reducere a inflaţiei, în timp ce preţurile energiei în Europa au atins niveluri record, iar aprovizionarea de anul viitor este încă nesigură.

Compania suedeză Northvolt a declarat în octombrie că ar putea acorda prioritate extinderii fabricilor de baterii din Statele Unite faţă de Europa, din cauza condiţiilor energetice din Europa.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Cum am mai spus o!!!
    Ue ul si a luat o mare teapa!!
    Amerindianul a dat o!!!
    Amerindianul nu impartaseste politica energetica a gogomanilor de la brucseles, amerindianul isi protejeaza economia!!!

  2. China ar putea fi o oportunitate. Costuri mici cu salariile, forță de muncă la discreție, pământuri rare pentru baterii în apropiere, reguli lejere în ce privește protecția mediului (la o adică poți fabrica baterii electrice cu curent electric produs de centrale pe cărbune), plus că au niște contracte avantajoase cu Rusia zilele astea, pentru gaz și petrol.
    Chiar nu văd de ce n-am merge cu ipocrizia până la capăt.