G4Media.ro

Virgil Popescu: Am depăşit 40% procent de consumatori care au optat pentru…

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Virgil Popescu: Am depăşit 40% procent de consumatori care au optat pentru piaţa liberalizată de energie. Nu e suficient/ Sunt convins că vor avea un semnal de alarmă la finele lui iunie, când va dispărea acel discount de factură

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, luni seară, că peste 40% dintre clienţi au optat pentru piaţa liberalizată de energie, însă a apreciat că procentul nu este suficient, transmite News.ro.

”Sunt convins că vor avea un semnal de alarmă la finele lui iunie, când va dispărea acel discount de factură”, a declarat Popescu.

”Am depăşit 40% procent de consumatori care au optat pentru piaţa liberalizată. Nu e suficient, îi îndemn mai mult pe oameni să iasă din rutina de zi cu zi… Te complaci cu această idee: «las că mă duc mâine, las că mă duc mâine»… Sunt convins că vor avea un semnal de alarmă la finele lui iunie, când va dispărea acel discount de factură. La începutul lui iulie va fi iar o mutare dintr-un loc în altul în căutarea unei oferte mai bune”, a declarat Virgil Popescu, luni seară, potrivit www.b1.ro.

Ministrul a vorbit şi despre o posibilă creştere a preţului la energie.

”Indiferent ce spun unii colegi din ANRE, că piata trebuie să fie liberă (…) nu cred că trebuie să avem o piaţă sălbatică, în care fiecare face ce vrea”, a mai declarat ministrul.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat un ordin care le permite clienţilor casnici ca, cel puţin până la data de 30 iunie 2021, să primească din partea furnizorului actual de energie cea mai bună ofertă, fără abonament, şi vor putea beneficia de o reducere comercială care să acopere diferenţa dintre preţul din oferta de serviciu universal aplicabilă în primul semestru al anului 2021 şi preţul din oferta concurenţială cu valoarea cea mai mică.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Bun si restul au energie de la soare , de unde ? Pe aceasta piata liberalizata sint baietii destepti care nu au un metru de cablu sau un stilp , vreau si eu asta ca ma pricep sa refacturez .

    • Pe timpul lu’ Dragnea aveam excedent de energie electrica, acum importam. De ce? Pentru a creste pretul. Am mai platit „certificatele verzi”, alta smecherie sa faca baietii destepti bani. Iar curentul se produce in termocentralele si hidrocentralele facute inainte de ’90 si noi platim refacturarea. Curat, fara hotie, asa e?

  2. Ce „fericire” pe noi cu acesti ageamii pe cap…si nu de ieri de azi

  3. un ministru habarnist, populist, slab.
    inainte sa vorbesti de piata „salbatica” si preturi mari uita-te cat au crescut preturile energiei, gazului si al carbonului in ultimele 6 luni, apoi emite judecati.
    ma rog, ultima parte e mai grea la el…

  4. Jaf la drumul mare cand piata este libera iar institutiile si furnizorii sunt corupti.

    • Pai, pentru guvernanti e mana cereasca: orice Crestere de Preturi, mai ales cu 25% la Gaze si cu 10% la Energie electrica, inseamna SCUMPIRI in lant si mai multi BANI la Bugetul de stat aflat in mare foame de BANI!!
      Guvernul aplauda orice Scumpire, le aduce BANI mai multi la Buget!
      Ieri, Guvernatorul BNR a spus:
      „BNR: Rata inflaţiei va creşte mai mult decât aşteptările în acest an, speranţa fiind ca în 2022 să revină pe un trend de scădere. Există o incertitudine mare privind gradul de absorbţie a fondurilor europene alocate prin PNRR şi capacitatea instituţională a României de a duce la capăt un asemenea proiect.
      BNR a publicat luni minuta şedinţei de politică monetară a Consiliului de Administraţie care a avut loc în 12 mai.
      Boardul BNR a discutat mai mult problema inflaţiei care este aşteptată să crească mult mai mult decât aşteptările, respectiv de la 3,4 % la 4,1% în decembrie 2021.
      Speranţa este ca în 2022 inflaţia să revină pe un trend de scădere cu un nivel de aproximativ 3%.”

      Sa traiti bine in „guvernarea liberala” triumfalista a lui Zombie!!

  5. nationalizati monopolurile naturale ale tarii pe care le-ati vandut pe nimic, tradatorilor!

  6. Deci e cam timpul să recunoști că măsura a fost ticăloasă, nemernică, retardată și că niciodată n-a fost intenționată să „scadă prețul prin competitivitate”. Nicio problemă, așa cum ați luat măsura asta, o puteți și anula. Dați termen 1 an și lumea e fericită… nu?
    Evident că nu, nu te lasă șefii tăi.

  7. Încă n-am aflat care este rolul furnizorului de energie electrică, în afară de a muta hârtiile. Producție nu face (altul e producătorul), transport nu face (există transportator și distribuitor), reparații nu face (doar dă telefon la distribuitor), stoc fizic nu face (că nu se poate). Deci?

    • Ok, si cum propui sa facem noi, consumatorii casnici? Eu chiar nu ma pricep la domeniul asta, asa ca imi cer scuze daca o sa pun o multime de intrebari poate neavizate.

      Deci care ar fi solutia, sa cumparam energie direct de la hidro/termo-centrala? De la care din ele? Si cand se opreste temporar centrala X pentru mentenanta sau din lipsa de debit trebuie sa avem grija sa activam contractul de rezerva cu alta centrala… Sau cu altele… Iar cand consumul national depaseste cererea cine o sa faca importuri pentru noi? Si cum putem sa comutam fizic si in mod automat furnizorul in situatiile astea?

      Sau poate sa cumparam de la transportator? Bine, dar de la producator la abonat cati transportatori sunt? Si exista vreo concurenta pe ultimul segment de legatura cu consumatorul? Adica sa te poti lega la alt fir la stalp daca vrei sa „migrezi” contractul.

      Pana la urma nu se simte nevoia unui intermediar numit „furnizor” care sa ma degreveze de toate aceste probleme, ca sa pot rasufla usurat si sa imi pot relua linistit ocupatiille de zi cu zi?