G4Media.ro

Viktor Orban sfidează din nou regulile UE: Organizaţiile neguvernamentale din Ungaria vor…

Foto: Viktor Orban / Facebook

Viktor Orban sfidează din nou regulile UE: Organizaţiile neguvernamentale din Ungaria vor trebui să îşi dezvăluie în continuare finanţările străine / Va fi dificil de aderat la decizia acestei Curți de Justiție a Uniunii Europene

Organizaţiile neguvernamentale implicate în politica din Ungaria vor trebui în continuare să îşi dezvăluie donaţiile străine, a declarat vineri premierul ungar, Viktor Orban, după ce Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a stabilit că poziţia Budapestei privind finanţarea din afara ţării încalcă legislaţia europeană, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Legea din Ungaria privind ONG-urile s-a numărat printre măsurile adoptate de guvernul lui Orban împotriva a ceea ce consideră a fi o influenţă străină nedreaptă, având legătură cu dezacordurile sale cu miliardarul american, George Soros, care s-a născut la Budapesta.

Orban a acuzat organizaţiile neguvernamentale finanţate de Soros de amestec politic. Soros a respins acuzaţiile, spunând că e vorba de „distorsionări şi minciuni” menite a crea un inamic extern fals pentru a distrage atenţia cetăţenilor ungari.

Vineri, ca primă reacţie la decizia CJUE, Orban a spus că Ungaria va respecta hotărârea instanţei în legătură cu finanţarea organizaţiilor civice, dar regulile de transparenţă vor trebuie să se aplice în continuare.

„Toţi ungurii vor şti despre fiecare forint trimis ca finanţare aici din străinătate în scopuri politice”, a declarat el la postul public de radio.

„Va fi dificil de aderat la decizia acestei instanţe”, a mai spus Orban, fără a intra în detalii.

Naţionalistul Viktor Orban a spus că decizia CJUE are legătură cu „imperialismul liberal” din Europa de Vest care vrea să impună gândirea sa în privinţa familiei şi migraţiei asupra acelor ţări „care gândesc diferit”, precum Ungaria.

„Instanţele internaţionale sunt deseori parte a acestei reţele”, a spus el.

Lega ungară care obligă organizaţiile civice să-şi divulge donatorii din străinătate încalcă reglementările Uniunii Europene care protejează drepturile fundamentale ale blocului comunitar, a stabilit joi Curtea de Justiţie a UE, cu sediul în Luxemburg.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. o fi orban cum o fi, dar e o idee buna sa vezi lista de donatori, ca pe patreon. asa, chinezii, si alte jeguri comuniste vor fi easy to spot

    • @mihai, corect, asa este.
      Nu ar trebui tinut la secret sursele de finantare (externe).
      Mai ales ca in asa fel exista si pericolul evaziunii fiscale sau folosirii banilor in scopuri ilicite, incalcand legea.
      UE in toate cere transparenta.
      Atunci sa fie transparenta! Si in cazul banilor lui Soros.

    • Daca ar fi atat de simplu… Doar nu crezi ca cineva care vrea sa finanteze ceva fara sa stie are vreo jena sa trimita banii prin proxy(uri).

      Iar mecanismul poate fi folosit si invers: vrei sa discreditezi un ONG? Ii trimiti tu bani dintr-un cont din Israel si pui presa (deja aservita in Ungaria) sa demascheze „complotul sionist”.

      Pentru finanatari suspecte exista serviciile secrete si acordurile de cooperare internationala. Dar Orban a izolat demult Ungaria pe planurile astea, pana si partenerii din NATO evita sa le mai furnizeze date din cauza penentrarii de catre serviciile rusesti in Ungaria.

    • Jos satanele mondiale si sclavii lor de la CJUE care sigur au fost si astia penernic infiltrati.

      Aici se arata verticalitatea si independenta curtii europene a drepturilor omului:
      https://eclj.org/ngos-and-the-judges-of-the-echr

    • Dar ar fi foarte interesant sa faca asta si ONG-urile unguresti din Romania. Ati fi socati sa vedeti cati bani baga Moscova via Budapesta in secuime. Si nu numai.

    • Cred ca nu ai inteles idea. Viktor Orban vrea sa intimideze: daca un ONG care nu este comod pentru Viktor Orban primeste bani de la cineva, guvernul va sti cine finanteaza ONG-ul si ii va hartui, asta au facut de facto pana acum. Si vor sa continue. Este modelul Putin-Erdogan.

  2. Victor Orban daca conducea Romania facea din pensiile speciale niste chestii minuscule. Faceau baietii foamea dupa ce ieseau la pensie. Trebuiau sa-si mai ia un job. Un tip care are caracter mai mult decat toti politicienii romani adunati la un loc.

    • Viktor Orban si acolitii sai nu au nevoie de pensii speciale, au furat deja miliarde. Apropo, ca indice al coruptiei estimate in Ungaria se fura mai mult decat in Romani, deci nu mai e nevoie sa-si dea pensii speciale, iau bani direct de la sursa.

    • Zimbrule, Ungaria are un indice GINI de 25, Romania de 35. Stii ce inseamna asta ? Inseamna ca discrepantele sociale in Ungaria sunt mult , mult mai mici ca in Romania. Adica in Ungaria nu vezi pensii de 15.000 euro si pensii de 200 euro ca in Romania. Raportul maxim e 1/6. Deci despre ce vorbesti ba baiatule ? Ungaria arata perfect, infrastructura pusa la punct, curatenie, 99% din locuinte sunt conectate la reteau de gaze, toata infrastrctura de distributie gaze, apa, curent e a statului.

  3. Făcând o paralelă, mie mi s-ar părea normal ca, in cazul în care un ONG din România este finanțat cu fonduri provenind din Rusia, toți românii să știe acest lucru, nu doar să presupunem.

  4. Adica nu o sa o respectam, dar inca nu ne-am decis ce mincuna sa inventam.

  5. V. O. : „Ungaria înainte de toate, Dumnezeu deasupra noastră a tuturora.”

  6. Lasa ca la noi judecatorii se sterg cu deciziile cjue undeva, mai ales pe cele in domeniul banksterilor!Invatamintele lui Isarescu de la Sinaia, cartea de capatai a judecatorilor in procesele cu debitorii bancari!

  7. Dacă există o regulă „europeană” care să spună că sursele de finanțare ale ONG-urilor sunt secrete, atunci există „suspiciunea rezonabilă” că UE este un supra stat care permite intervenția pe ascuns în viața socială a statelor membre. Sub această protecție fondurile ONG-urile pot proveni de la grupuri organizate de infractori, de la state unde democrația este un moft și de oriunde mai poți gândi. Pentru credibilitatea lor în primul rând ONG-urile ar trebui să nu accepte acest lucru, acestea trebuie să pună pe frontispiciu valorile pentru care militează și sursele de finanțare.

    • Cel mai corect comentariu, pentru mine!
      Un ONG serios trebuie sa isi declare sursele de finantare daca vrea sa fie luat in serios!
      Daca nu apare ,,suspiciunea rezonabila” ca este Lobist! Eu nici nu cred ca ar trebui lege pentru asta! Ci sa scrie in statutul lor! Nu scrie … nu ii bagi in seama!
      Nu trebuie decat 10-15 ONG.HEuri (cum spune presedintele lor sau al vostru ca al meu nu este) care sa faca asta!

  8. Cel mai corect comentariu, pentru mine!
    Un ONG serios trebuie sa isi declare sursele de finantare daca vrea sa fie luat in serios!
    Daca nu apare ,,suspiciunea rezonabila” ca este Lobist! Eu nici nu cred ca ar trebui lege pentru asta! Ci sa scrie in statutul lor! Nu scrie … nu ii bagi in seama!
    Nu trebuie decat 10-15 ONG.HEuri (cum spune presedintele lor sau al vostru ca al meu nu este) care sa faca asta!