G4Media.ro

Viktor Orban a vorbit cu Emmanuel Macron, la Palatul Elysée, despre războiul…

Photo by Ludovic MARIN / AFP

Viktor Orban a vorbit cu Emmanuel Macron, la Palatul Elysée, despre războiul din Ucraina

Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a primit pe premierul Ungariei, Viktor Orban, pentru a discuta despre războiul din Ucraina şi despre alte probleme înaintea unei reuniuni a Consiliului European, în cadrul unei cine de lucru la Palatul Elysée, luni seară, transmite AFP, citată de News.ro.

Critic deschis al poziţiei Europei faţă de războiul din Ucraina, Orban rămâne una dintre puţinele voci disidente dintre omologii săi din UE, acuzând Occidentul că duce un „război indirect” împotriva Rusiei. Premierul ungar a criticat sancţiunile occidentale impuse Moscovei şi a promis să menţină legăturile cu Kremlinul, refuzând în acelaşi timp să furnizeze arme Ucrainei.

Dineul de luni dintre Macron şi Orban ar reprezenta o „ocazie de a reafirma importanţa valorilor europene şi sprijinul unit al ţărilor europene pentru Ucraina în războiul acesteia din urmă cu Rusia prin intermediul sancţiunilor”, au declarat surse apropiate preşedintelui. Cei doi lideri ar urma să discute în continuare „chestiuni legate de politica industrială, energie şi probleme legate de migraţii”, precum şi despre statul de drept, înaintea Consiliului European stabilit pentru 23-24 martie, a precizat preşedinţia franceză într-un comunicat.

Budapesta este, de asemenea, angajată într-o dispută de lungă durată cu Uniunea Europeană din cauza îngrijorărilor Bruxelles-ului cu privire la corupţia din Ungaria. În decembrie, Bruxelles a îngheţat fonduri de 12 miliarde de euro pentru Ungaria, în aşteptarea reformelor anticorupţie aşteptate de la Budapesta.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...