G4Media.ro

VIDEO Ultimul detașament românesc din Afganistan a fost repatriat / Ceremonia a…

Sursa Foto: MApN

VIDEO Ultimul detașament românesc din Afganistan a fost repatriat / Ceremonia a avut loc în noaptea de sâmbătă la o bază din Otopeni

Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament românesc din teatrul de operaţii Afganistan a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.00, la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, în prezenţa ministrului Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi a şefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, a informat MApN.

Detaşamentul este format din 140 de militari din cadrul Batalionului de Protecţie a Forţei „Jderii”, Elementului Naţional de Sprijin (ENS), structuri de poliţie militară şi stat major. Aceştia au revenit în ţară sub comanda generalului de brigadă Iulian Daniliuc, reprezentantul naţional al Armatei României în Afganistan.

Cea mai mare parte din cei aproximativ 600 de militari care au executat ultima rotaţie din Afganistan, în perioada februarie – iunie 2021, aparţine Batalionului de Protecţie a Forţei „Jderii” comandat de locotenent-colonelul Vasile Mironescu, şi au executat, alături de militarii din cadrul ENS şi în cooperare cu forţele Coaliţiei internaţionale, cu Forţele Naţionale de Securitate şi Apărare Afgane şi cu liderii locali, misiuni specifice de protecţia forţei şi de pregătire a activităţilor de redislocare în ţară a detaşamentelor de militari şi a echipamentelor specifice misiunii.

Activităţile de repatriere au fost sincronizate cu aliaţii din NATO şi cu partenerul strategic SUA, în cadrul operaţiei „SAFE RETURN AFGHANISTAN 2021” a Comandamentului Forţelor Întrunite, structura din MApN care exercită comanda operaţională a detaşamentelor Armatei României participante la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român.

Potrivit MApN, din anul 2002 şi până în prezent, peste 32.000 de militari români, provenind din toate structurile luptătoare ale Forţelor Terestre, Aeriene, Navale, Forţelor pentru Operaţii Speciale şi structurilor de Informaţii Militare, au participat la misiuni şi operaţii internaţionale în teatrul de operaţii din Afganistan. (Sursa: Agerpres)

Sursa Foto: MApN

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Alt domeniu dominat de barbati …
    Trebuie introduse cote de gen pentru a contracara aceste discriminari misogine. . Sister power, 50% in the army.

  2. In ultimii ani fie in armata, fie in politie numarul de femei a crescut foarte mult! La televizor, pe strata, sau in institutii vezi mai meru femei in uniforma!

    Asa ca sa o lasam mai usor cu feminismul sau misogismul ca nu este cazul!

    Si apropos de 50% sisters power… Dorim sa ne referim cumva si in privinta baremelor la selectie, incadrare, evaluare, samd?

    Mai ales cand acest lucru va fi fost dovedit stiintific, fiziologic sau medical ca fiind aproape imposibil?

    Atunci probabil va fi facut ceva din punct de vedere technologic…

    Dar pana atunci insa, “sisters power vs brothers power” vor fi conditionate inca foarte mult de resursele fizice, viteza si puteredea reactie ale corpului uman… pt ca in conflict inteligenta este o necesitate dar nu intotdeauna o suficienta!