G4Media.ro

VIDEO Tech Trends: Fenomenul deepfake. Inteligența artificială generativă face ravagii în mediul…

VIDEO Tech Trends: Fenomenul deepfake. Inteligența artificială generativă face ravagii în mediul online

Experții în securitate cibernetică au estimat că, în următoarele luni, provocarea majoră vine de la softurile care pot genera videoclipuri pe baza algoritmilor de învățare. Iar acești algoritmi se concentrează pe producerea de conținut nou sau pe manipularea unor videoclipuri deja existente.

Pe cât de interesantă, pe atât de periculoasă este această tehnologie, pentru că atunci când vorbim despre inteligența artificială generativă, de cele mai multe ori ne ducem cu gândul la conținut de tip deepfake.

  • Vezi episodul 2 din podcastul Tech Trends, realizat de Alex Buzică:O producție G4Media.ro / Inquam Photos / Filmare și montaj: Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Toate platformele pe care ruleaza aceste filmulete ar trebui sa fie trase la raspundere pentru ele. Am raportat de mai multe ori pe YT astfel de reclame care urlau ca sunt tepe si cu toate astea, reclamele imi apareau in continuare. Din cate stiu AI se poate folosi si pentru a detecta aceste filme deep fake, nu doar pentru a le creea.

  2. Nu pot decât să constat că autoritățile,statele,experții în securitate cibernetică au fost incapabili să prevadă extensia acestui fenomen periculos cauzat de inteligența artificială generativă și acum se mișcă greu sau stau cu mâinile în sân,privindu-l cum se manifestă.Și o să vedem câte victime îi cad pradă mergând pâna la distrugerea psihică și asta nu așa de târziu ,chiar în perioada următoare.

  3. Trendul efortului e că, în toate țările, să nu aibă proteză de-asta la creier decât Puterea și serviciile sale inventive.

  4. Luni de zile am citit ca AI-urile o sa elimine o sumedenie de locuri de munca, acum citesc despre cat de grav e „deep fake”. Asa cum exista programe malware, asa exista antivirusi. Asa cum exista deep fake, o sa existe (exista deja) progame care le gasesc. Toate astea suna ca povestea cu drobul de sare (povestea se numeste, de loc intamplator, „Prostia omeneasca”).