G4Media.ro

VIDEO Stop sărutărilor, îmbrăţişărilor şi strângerilor de mână. Cum schimbă coronavirusul obiceiurile…

Sursa Foto: Captura RTL

VIDEO Stop sărutărilor, îmbrăţişărilor şi strângerilor de mână. Cum schimbă coronavirusul obiceiurile în întreaga lume

Refuzaţi o strângere de mână, refuzaţi orice pupici pe obraz şi evitaţi cu siguranţă îmbrăţişarea. În schimb, încercaţi o privire directă, sau poate un gest cu mâna. În întreaga lume, oamenii îşi schimbă obiceiurile la locul de muncă, acasă şi în exprimarea credinţei, pentru a reduce riscul de a contracta noul coronavirus şi pentru a preveni răspândirea acestuia. Agenția France Presse, preluată de Rador, analizează schimbările de comportament datorate coronavirusului care a ucis peste 3.000 de oameni în întreaga lume.

CHINA. La Beijing, capitala ţării în care a început focarul, panouri roşii înseamnă oamenii să nu dea mâna, ci să îşi alăture propriile mâini în semn de salut. La difuzor oameniii sunt îndemnaţi să facă gestul tradiţional ‘gong shou’ – un pumn în palma opusă – pentru a saluta.

FRANŢA. Ziarele s-au umplut de sfaturi despre cum să înlocuieşti sărutul pe obraz – un salut cotidian în Franţa, chiar şi între oamenii care abia s-au cunoscut – şi strângerea de mână, o formalitate comună la locul de muncă. Expertul în etichetă, Philippe Lichtfus, care a fost citat pe larg în mass-media, spune că strângerile de mână sunt o dezvoltare relativ recentă, care a început în Evul Mediu. El spune că pur şi simplu o privire în ochi poate fi suficientă ca salut.

BRAZILIA. Ministerul Sănătăţii din Brazilia le-a recomandat cetăţenilor să nu împartă paiele de metal folosite pentru consumul de băuturi sud-americane mate, bogate în cafeină, cunoscute şi sub numele de chimarrao. Îi sfătuieşte, de asemenea, să evite un salut printr-un sărut, chiar dacă nu e pe gură.

GERMANIA. Ca un semn al vremurilor, ministrul de interne al Germaniei, Horst Seehofer, a mustrat luni încercarea cancelarului Angela Merkel de a da mâna cu el, zâmbind şi ţinând strânse ambele mâini. Amândoi au râs şi Merkel a ridicat mâna în aer, înainte de a se aşeza.




SPANIA. Epidemia ar putea afecta una dintre cele mai preţuite tradiţii în Spania – sărutarea sculpturilor Maicii Domnului în săptămâna dinainte de Paşte. Cu numai o lună înainte, ritualul ar putea fi interzis. „Este una dintre măsurile care se află pe agendă”, a declarat Fernando Simon, oficialul naţional de la Sănătate. În timpul Săptămânii Sfinte, credincioşii stau la coadă să sărute mâinile sau picioarele sculpturilor Mariei şi ale sfinţilor, căutând protecţia lor.

ROMÂNIA. Sărbătoarea Mărţişorului din România marchează începutul primăverii, când sunt dăruite şiruri de talismane şi flori, deseori din partea bărbaţilor pentru femei. Dar guvernul a transmis un mesaj către oameni, îndemnându-i să ofere florile şi mărţişoarele fără sărutul însoţitor. „Să dăm florile, dar nu sărutul”, a spus Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

POLONIA. În Polonia, una dintre cele mai catolice ţări din Europa, credincioşilor li se permite să primească „comuniunea spirituală”, în loc să consume ostia – sau poate fi primită în mâini, nu înghiţită. Credincioşilor li s-a cerut, de asemenea, să nu-şi cufunde mâinile în apa sfinţită când intră şi ies din biserică, ci în schimb să facă semnul crucii.

IRAN. Este gestul de atingere cu piciorul noua strângere de mână? În Iran, unde 66 de oameni au fost ucişi de coronavirus, a devenit viral un videoclip în care apar trei prieteni care se întâlnesc, ţinând mâinile în buzunare şi doi dintre ei poartă măşti, atingându-şi picioarele unul de celălalt, în semn de salut. Un videoclip similar din Liban îl arată pe cântăreţul Ragheb Alama şi pe comediantul Michel Abou Sleiman atingându-şi picioarele unul de celălalt, în timp ce făceau bezele cu gura.

NOUA ZEELANDĂ. Unele instituţii de învăţământ din Noua Zeelandă au abandonat temporar salutul maoric cunoscut sub numele de hongi – care implică ca două persoane să îşi frece nasul. WelTec, politehnica din Wellington, a spus că, în loc de a saluta noii studenţi cu un hongi, ceremonia de bun venit să include în schimb o waiata, un cântec maori.

EAU. Emiratele Arabe Unite, precum şi Qatarul, recomandă cetăţenilor să oprească salutul tradiţional „nas în nas”. Emiratele Arabe Unite au mai spus că oamenii nu ar trebui să îşi strângă mâinile sau să se sărute. Salutaţi-vă unii pe alţii „fluturând mâinile”, se spune.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Acu’ pe bune, cine ar vrea so pupe pe Merkel?

  2. Niste isterici.
    Întrebarea mea este pentru G4Media: oare se ia și prin sex? Se ia mai ușor prin sex normal decât anal? Să nu râdem că s-ar putea sa vina si niste recomandari din astea în curând.

  3. Stati sa vedeti voi ce se pupa politicienii nostri la investirea guvernului, la iesirea unuia din puscarie si la alegeri. Numai French Kiss, ca ei au imunitate!