G4Media.ro

VIDEO Robotul care ajută școala online: un român a dezvoltat o soluție…

Robotul Mirai / Foto: Cristian Lacraru

VIDEO Robotul care ajută școala online: un român a dezvoltat o soluție pentru ca profesorii să poată preda din școală, iar elevii să aibă acces inclusiv la laboratoare, dar stând acasă

Robotul Mirai a fost dezvoltat de un inventator român, Cristian Lacraru, în ultima lună de zile, și este o soluție care i-ar putea ajuta pe profesori să predea chiar din clase, exact ca la orele normale, doar că elevii vor privi de pe ecranele calculatoarelor.

Soluția pare ruptă din filmele Sci-fi sau ceva ce am întâlni în școlile din sisteme de educație ultramoderne ca în Japonia, însă robotul a fost dezvoltat în România. Inventatorului i-a venit ideea când a văzut cum se desfășurau lecțiile online pentru copilul lui cel mare, în timpul stării de urgență.

„Ideea mi-a venit ca părinte când am văzut copilul cel mare cum stătea în fața calculatorului și am văzut că profesorul nu se simțea bine, fiindcă nu era în mediul de la școală. Astfel, când am proiectat robotul Mirai, m-am gândit în primul rând la profesori, să se simtă bine în sala de clasă și să aibă acces la materialele didactice”, a explicat Cristian Lacraru pentru Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. E bun! 2000 – 3000 de euro pentru ceea ce poate sa faca si o tableta de 200 de euro. Inovativ! SF!

    • Iertati-l. Omul credea ca prezinta vreunui manager de casa de pensii sau de fond de „investitii”. Stiti genul burduhanos, care ia salariul mare sau daca e la stat, nu trece pe la serviciu, iar cand vine criza si nu mai are contributii / imprumuturi, il ia pe „nu stiu” in brate.

  2. 2-3000 de euro pentru un treped mai fancy cu o tableta integrata?

  3. sau din rahat, bici.

  4. Nu este descrisă nici o caracteristică tehnica, ce poate face și ce-l diferențiază de o cameră web specializată pentru videoconferință. Nu spune dacă oferă ceva servicii cloud personalizate. Până la urmă zice ceva de Windows și skype, deci probabil nu oferă nimic, e in calculator pe roti. Poate cu telecomanda, nu cred că are propriul soft de mișcare și orientare. Prețul e insa bun, dacă folosea un raspberrypi sau chiar două, unul pentru logica lui și unul pentru cam, ieșea de 10 ori mai ieftin.

  5. Colegul meu care beneficia de o tabla acasa a cumparat doar o camera TV pe care conectat-o la laptop si a pozitionat-o spre tabla, si studentii l-au urmarit scriind si desenând pe tabla. Cât credeti ca a costat camera?
    Totusi, a trage cu tunul dupa vrabii nu e strict necesar.

  6. Robotul ăsta e bun, la Tupilații din deal, unde se stă încă noaptea la lumânare.
    Sau și mai bun, la România, cu Sofia de mână.

  7. Pare mai degraba o solutie de dat tunuri din fonduri publice sub aparenta tehnologizarii profesorilor. Laptop +camera web este de departe cea mai buna si ieftina solutie.
    Numele Mirai mi se pare neinspirat deoarece deja a fost folosit de un fabricant auto japonez pentru un model pe hidrogen.