G4Media.ro

VIDEO Premierul din Haiti a supraviețuit unei tentative de asasinat / Ariel…

Sursa foto: Twitter/ Dr Ariel Henry

VIDEO Premierul din Haiti a supraviețuit unei tentative de asasinat / Ariel Henry a fost atacat într-o biserică, în timpul unei ceremonii cu ocazia aniversării independenţei republicii din Caraibe

Prim-ministrul haitian Ariel Henry a supravieţuit sâmbătă unei tentative de asasinat, informează Reuters marţi, citată de Agerpres.

Cancelaria premierului a anunţat că mai mulţi „bandiţi şi terorişti” au încercat să îl ucidă pe Henry în timpul unei ceremonii cu ocazia celei de-a 218-a aniversări a independenţei republicii din Caraibe.

Atentatul a avut loc la o biserică din Gonaives, în nordul Haiti. Într-o înregistrare video difuzată în reţelele sociale se vede cum Henry şi cei din jurul său fug spre vehiculele lor, după ce un grup de atacatori înarmaţi a început să tragă.

Presa haitiană menţionează o posibilă implicare a unor bande de infractori şi relatează că atacul s-a soldat cu un mort şi doi răniţi.

Poliţia a comunicat că atacatorii aparţinea unor „grupări înarmate” şi nu a putut confirma numărul de victime.

Înainte de incident, liderul unei bande locale transmisese ameninţări la adresa lui Henry.

Cancelaria prim-ministrului a informat că au fost emise mandate de arestare pentru suspecţii care au tras.

Guvernul de la Port-au-Prince se confruntă cu probleme tot mai mari privind legitimitatea. Henry a depus jurământul ca premier la numai două săptămâni după asasinarea preşedintelui Jovenel Moise în iulie anul trecut. Data alegerilor pentru desemnarea noului preşedinte nu a fost încă fixată.

Bandele de infractori şi-au întărit dominaţia asupra unor zone din Haiti după ce Moise a fost ucis, probabil de un grup de mercenari. De atunci, a crescut îngrijorarea faţă de siguranţa demnitarilor haitieni, arată Reuters.

Sursa foto: Twitter/ Dr Ariel Henry

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...