G4Media.ro

VIDEO Klaus Iohannis, despre ședința Consiliului European: Susțin crearea unui Fond de…

VIDEO Klaus Iohannis, despre ședința Consiliului European: Susțin crearea unui Fond de redresare economică, de care să poată beneficia toate statele. UE a mobilizat deja pentru România 1,5 miliarde de euro

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că va susține în cadrul Consiliului European, la care va participa prin videoconferință, crearea unui Fond de redresare economică de care să poată beneficia toate statele membre, ca un instrument suplimentar.

”Unul din cele mai importante obiective e asigurarea unei autonomii strategice a UE în sectoare precum sănătatea. Criza ne-a arătat cât de important e un sistem solid de sănătate”, a precizat șeful sttaului.

”Un alt obiectiv îl reprezintă asigurarea unui program masiv de investiții în industriile esențiale și relansarea industriilor și serviciilor puternic afectate. E nevoie de o finanțare substanțială. Voi susține crearea unui Fond de redresare economică de care să poată beneficia toate statele membre, ca un instrument suplimentar”, a mai adăugat el.

Principalele declarații ale președintelui:

  • Din păcate, am depășit azi numărul de 10.000 de persoane infectate cu Covid
  • Datele ne arată că suntem pe trend ascendent al epidemiei și trebuie să respectăm cu strictețe măsurile de izolare și de igienă
  • Nu ne aflăm în etapa de plafonare a curbei infecțiilor, în statele care au fost afectate mai devreme apar noi cazuri
  • Cea mai mare parte a populației lumii se poate contamina, potrivit studiilor experților
  • Toate acestea ne arată că eforturile naționale trebuie dublate de un efort comun la nivel european
  • În acest sens, azi voi participa la videoconferință a Consiliului European
  • Foaia comună de parcurs pentru relansarea economică prezentată de președintele Consiliului e principalul subiect al reuniunii. Documentul definește un set de principii care vor sta la baza viitorului plan de relansare economică
  • Avem nevoie de o astfel de foaie de parcurs, iar România susține această inițiativă
  • Unul din cele mai importante obiective e asigurarea unei autonomii strategice a UE în sectoare precum sănătatea. Criza ne-a arătat cât de important e un sistem solid de sănătate.
  • Un alt obiectiv îl reprezintă asigurarea unui program masiv de investiții în industriile esențiale și relansarea industriilor și serviciilor puternic afectate. E nevoie de o finanțare substanțială.
  • În actuala situație, este necesară o finanțare substanțială la nivel european a eforturilor de combatere a efectelor acestei crize. Din acest motiv, voi susține crearea unui Fond de redresare economică, de care să poată beneficia, atenție, toate statele membre, ca un instrument suplimentar față de măsurile de sprijin luate anterior deja la nivel european.
  • Acest instrument trebuie să fie complementar finanțării din viitorul buget al Uniunii pentru perioada 2021-2027 și să fie utilizat pentru nevoile sectoriale reale ale statelor membre. Și aici mă refer, spre exemplu, la sectorul medical și la cel economic, cele mai afectate de pandemia de COVID-19.
  • Pe de altă parte, voi susține ferm politicile clasice. Politica de coeziune și agricultura nu își pierd în nici un caz relevanța în actualul context complicat. Dimpotrivă, acestea trebuie să rămână politici esențiale în viitorul buget al Uniunii, destinate evident și reducerii decalajelor de dezvoltare dintre statele membre sau dintre regiunile europene.
  • Şi pentru că m-am referit la sprijinul oferit de Uniunea Europeană pentru atenuarea efectelor crizei, doresc să subliniez că, prin măsurile luate la nivel european, a fost deja până în prezent mobilizată pentru România o sumă de peste un miliard și jumătate de euro din actualul buget multianual al Uniunii. Astfel, ca să dau niște exemple, 750 de milioane de euro sunt fonduri pentru susținerea IMM-urilor afectate de criză, 350 de milioane pentru achiziția de echipamente medicale, 300 de milioane de euro pentru susținerea șomajului tehnic, 120 de milioane euro, atenție, stimulente de risc pentru cadrele medicale și 30 de milioane de euro pentru susținerea asistenților sociali, implicați în acțiunile de sprijin pentru grupurile vulnerabile.
  • Subliniez că aceste fonduri sunt disponibile acum deja și vor fi folosite de către Guvernul Orban. Sunt convins că cea mai bună cale pentru a reuși să limităm efectele nocive, generate de pandemie, are la bază un efort comun al tuturor țărilor membre.
  • Solidaritatea și unitatea sunt indispensabile și trebuie să prevaleze acum, în detrimentul oricăror abordări care au potențialul de a crea breșe și falii în interiorul proiectului european. Așa cum virusul nu ține cont de granițe, la fel și noi, în marea familie europeană, va trebui să avem maturitatea de a trece peste orice bariere artificiale care ne pot bloca sau întârzia în a găsi soluțiile cele mai rapide și eficiente în aceste momente extrem de dificile.
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Credeam ca-i vorba de amenzile din peroada!

  2. Măsura nr 1 Amnistie fiscală.
    Măsura nr 2 Relansarea economică prin măsuri de încurajare a producție și agricultură .
    Măsura nr3 Măsuri sociale de sprijin a persoanelor vulnerabile cu venituri minime garantate, stimulente de risc ptr personal sanitar.
    Măsura nr 4 Redeschiderea sub autoritatea Mapn a industriei de securitate națională.
    Măsura nr5 Implementare Big Brother, supraveghere grupuri infracționale
    Măsura nr 6 Măsuri de distrugere a evaziunii fiscale din zona de granita/vama

    • Update
      Măsura nr 6 Dezvoltarea industriei farmaceutice autohtone prin dezvoltarea de patente pharma
      Masura nr 6 Redeschiderea combinatelor unde avem majoritatea pachetului de acțiuni și rebranding activitate.
      Măsura nr 7 Atragerea de fonduri UE și implementarea directă în acțiuni sociale, de infrastructură, sanitară
      Măsura nr 8 Plan zonal de implementare proiecte autostrazi/drumuri comunale/canalizare/alimentare apa,gaz.
      Măsura nr 9 Digitalizare națională instituțională
      Masura nr 10 Măsuri de security cibernetică prin angajare de tineri cu potențial și dezvoltarea a industriei IT.
      Măsura nr 11 Masuri de dezvoltare a institutelor de cercetare în orice domeniu.

      In concluzie,nu pierdeți timpul si profitati de fondurile UE ptr a moderniza România.

      SUCCES.

    • Am înțeles, asa vom face!

  3. Sa ii zica careva lui Klaus ca UE a amanat planul in toamna.,in UE e fiecare pentru el.
    Asta e blestemul poporului roman ca nu are un conducator nationalist care sa isi iubeasca semenii.

  4. Este clar ca din cauza numarului inca mic de teste si a cresterii relativ foarte lente a numarului celor infectati, izolati si decedati, nu putem estima cand vom ajunge la apogeu, dupa care sa ne indreptam clar spre relaxare si iesirea din criza.
    Intr-un alt articol, Basescu exact asta scotea in evidenta, dar niste troli tampiti l-au jignit in mod pesedist, marca troaca A3. Iar moderatorul in loc sa-i baneze pe acestia, i-a cenzurat fix pe cei care au reactionat la mesajele suburbane ale trolilor scelerati
    Nu numai ca lumea se fereste de testare, dar si multi din cei testati si trimisi in carantina ar fi vrut sa evadeze, pe motiv ca le limiteaza drepturile….
    Mai avem inca de mers pana ajungem la stadiul de civism necesar…..

    • acest mesaj a fost postat la articolul cu Streinu- Cercel in care era vorba despre propaganda sputnikului. Nu stiu ce cauta aici.

  5. acest mesaj a fost postat la articolul cu Streinu- Cercel in care era vorba despre propaganda sputnikului. Nu stiu ce cauta aici.

  6. De aceea s-a grăbit mandolină să scoată din discuție somajul tenic pt funcționari, tăierea pensiilor speciale sau salariile nesimțite: a auzit de miliardu jumate de la UE. o gură de aer pt barosani. Au furat ei 120 mld; nu s-or descurca cu 1,5?

    • Clar! Ăștia vor folosi banii UE pt salarii & pensile lor.
      Oare mai exista oameni curajoși ca in ’89 ,sa o luăm de la capăt? Sau rămânem resemnați în a plăti taxe pt ei….