G4Media.ro

VIDEO Cum a ieșit industria sălilor de sport din pandemie

Sursa Foto: Pexeles.com

VIDEO Cum a ieșit industria sălilor de sport din pandemie

Dată peste cap de pandemie, industria sportului a fost nevoită să găsească soluţii rapide pentru a se reinventa. Prima variantă la îndemână, în ultimul an, pentru antrenori şi amatorii de sport a fost fitnessul online, oamenii făcând mişcare din propria sufragerie, în faţa unui calculator. Alţii au optat pentru mişcarea individuală, în aer liber.




  • Una din zece săli de fitness din România s-a închis definitiv în ultimul an, piaţa numărând circa 1.000 de centre de sport înainte de pandemie, potrivit unei analize făcute de zf.ro
  • Potrivit unei statistici din 2018, România are 800.000 membri ai cluburilor de fitness
  • 2018, valoarea industriei în România este 250 mil. de euro
  • Comparativ, în Polonia, valoarea industriei este de patru ori mai mare, de 1 mld. de euro
  • 4 la sută din populaţia României a mers la sală măcar o singură dată în 2018
  • Media la nivelul Uniunii Europene este de 10 la sută
  • În 2019, la nivel european erau înregistrate aproape 60.000 de cluburi de fitness
  • Aproape 60 de milioane de membri ai cluburilor de sport, în Europa
  • Ţara cu cele mai multe săli de sport: Germania
  • Înante de pandemie erau 1000 de centre de sport în România

Odată cu relaxarea restricţiilor de către autorităţi şi cu redeschiderea uşilor sălilor de sport, deşi, aparent o măsură aşteptată de mulţi, în realitate nu toţi clienţii au revenit la mişcarea clasică, în comunitate.

Georgiana Maticiuc, antrenor de fitness în Bucureşti, a povestit, într-un interviu pentru G4Media.ro, despre bucuria revederii cu unii dntre elevii săi, măsurile de siguranţă luate pentru a nu exista probleme şi teama exprimată de alţi clienţi care au preferat să urmeze cursurile tot în sistem online.

“Este foarte frumos să ne întâlnim cu oamenii din nou, să ne vedem aici, în sală. Nu pot să spun că online a fost chiar aşa rău. Oamenii au intrat şi online, cumva s-au obiţnuit cu ideea de a lucra acasă. În faţa unui calculator încerci să dai vibe-ul oamenilor ca să lucreze, având în vedere că lucrez cu un grup de oameni, nu individual, e un pic mai greu să ajungi la fiecare în parte, dar ne-am acomodat. Aici, când au venit oamenii, majoritatea au venit din nou spunând: “Mama, cât de dor mi-a fost să văd oameni şi să vorbesc cu ei!” şi a mai fost şi reactia de la ei că: mamă, cât de bine e aici faţă de online!”

Georgiana susține că pandemia a fost un moment cheie pentru ca oamenii să înțeleagă cât de importat este sportul pentru sănătate.

“Majoritatea au realizat că au nevoie şi de partea asta de mişcare pentru a fi sănătos şi cumva majoritatea şi acum vin tot din acelaşi motiv, şi-au deschis mintea şi au realizat că: ”Bai, trebuie să fac ceva să fiu mai sănătos!” subliniază această.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Am fost loviti de pandemie, suntem loviti si de guvern. O agentie guvernamentala, ANAD, cu mai multi salariati decat agentia similara din Germania si care incaseaza sporuri pentru mediu toxic si de hrana pe langa salariu, s-a gandit sa-si creeze venituri suplimentarer prin capusarea salilor de fitness, asa ca, profitand de ignoranta parlamentarilor in acest domeniu, si-a tras o lege care ii permite sa autorizeze sectorul economic al salilor de fitness sugerand ca acestea sunt piata neagra a traficului de substante dopante si ca abonatii sunt potentiali infractori carora ar trebui sa li se faca control doping.