G4Media.ro

VIDEO Comedia neagră românească #dogpoopgirl, în cinematografe din 12 oraşe din ţară…

Sursa Foto: Facebook

VIDEO Comedia neagră românească #dogpoopgirl, în cinematografe din 12 oraşe din ţară începând de vineri / Filmul este inspirat de primul caz de ‘online shaming’ din istoria internetului

Comedia neagră românească #dogpoopgirl, în regia lui Andrei Huţuleac, va fi prezentată, începând de vineri, în 24 de cinematografe din 12 oraşe din ţară, printre acestea numărându-se Bucureşti, Iaşi, Galaţi, Braşov, Constanţa, Cluj-Napoca, Timişoara, informează un comunicat transmis joi Agerpres.

Filmul, inspirat de primul caz de ‘online shaming’ din istoria internetului, îi are în distribuţie pe Andreea Grămoşteanu, Tudor Istodor, Cezar Antal, Coca Bloss, Rodica Mandache, Dana Rogoz.

Filmările la „#dogpoopgirl” au durat 18 zile, perioadă în care echipa de producţie a gestionat 80 de actori, 200 de figuranţi şi un câine în aproximativ 28 de locaţii. S-a filmat în subteranul metroului bucureştean, la Piaţa Romană, la Depoul Metrorex, dar şi la „Raiul Animalelor”, singurul cimitir de animale din Bucureşti.




 

Într-un context social dominat de „fake news” şi „public shaming”, amplificat în această perioadă de războiul din Ucraina, filmul este o comedie neagră cu elemente absurde care dezvăluie pericolele cu care se confruntă societatea modernă din cauza răspândirii fulminante a informaţiilor false pe internet şi, în special, în social media, se arată în comunicat.

„Ceea ce doresc să subliniez dintru început este că filmul nu-şi propune să găsească vinovaţi sau să ofere soluţii. Nu împarte oamenii în îngeri şi demoni. Ca regizor şi scenarist am încercat să spun povestea felului în care realitatea de zi cu zi este distorsionată de social media şi internet. #dogpoopgirl este o poveste de ficţiune inspirată de un caz real care pune în dezbatere natura subiectivă a felului în care societatea priveşte anumite situaţii, prin prisma reţelelor sociale, dar şi nevoia oamenilor de a se coaliza împotriva unui duşman comun, chiar şi când acela e doar o femeie al cărei câine a vomitat pe podeaua unui metrou. Sau a făcut caca?”, a afirmat Andrei Huţuleac.

În 2005, câinele unei femei din Coreea de Sud şi-a făcut nevoile pe podeaua unui vagon de metrou din Seul. Din motive necunoscute, femeia a refuzat să strângă mizeria, a fost fotografiată, iar incidentul s-a viralizat prin intermediul unui blog de opinie. În mai puţin de o lună de la postare, femeia a început să fie recunoscută pe stradă după ceasul de la mână, dar şi după câine, a fost exmatriculată din universitate şi a început să primească ameninţări cu moartea.

Dramatizarea acestei situaţii reale surprinde povestea angajatei unei bănci din Bucureşti: Alina Moga (Andreea Grămoşteanu). Alina are o viaţă personală destul de haotică, dar destui bani cât să-şi asigure o oarecare fericire.

Calmul aparent al existenţei sale este puternic zdruncinat atunci când adoptă un căţel care vomită pe podeaua unui vagon de metrou. Incidentul filmat de un adolescent şi distribuit pe reţelele sociale devine viral peste noapte, iar viaţa Alinei… ei bine: să zicem doar că încetează să mai fie ce a fost, se arată în prezentarea peliculei.

„Am început să scriu scenariul în 2017, după ce am citit o carte care se numeşte ‘Umilirea publică în epoca internetului’ de Jon Ronson. Lectura mi-a reactivat o anxietate imensă pe care o simţeam în legătură cu această aparentă democratizare a opiniei pe care o propune internetul. Ideea că oricine poate să spună orice despre oricine, fără să contextualizeze neapărat.

Şi că asta poate, uneori, să distrugă viaţa cuiva. Filmul este deci o manifestare a acelei anxietăţi pe care am resimiţit-o atât la lectura cărţii, cât şi la scrierea scenariului. Am exorcizat această anxietate abordând povestea ca pe o satiră socială tragicomică. Am îmbrăcat monstrul de sub pat într-o rochiţă ca să-mi fie mai puţin frică de el”, povesteşte Andrei Huţuleac, care debutează regizoral cu această peliculă.

#dogpoopgirl este produs de DaKino Production în coproducţie cu Diud, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. De-asta comentezi ascuns dupa pseudonim?
    Cam care crezi ca ar fi reactia noastra, la un asemenea comentariu, daca ti-ai lasat aici numele real si eventual si alte date de identificare?
    Hai sa facem un exercitiu de…imagine (sic!):
    „Dupa comentariul tau si judecand dupa pseudonim, apreciez ca nu esti mai inteligent ca rahatul cainelui din din film!”