G4Media.ro

Cîmpeanu, despre salariile profesorilor: Mi se pare greșit să fie acordate creșteri…

Foto: gov.ro

Cîmpeanu, despre salariile profesorilor: Mi se pare greșit să fie acordate creșteri salariale otova, trebuie date pe anumite criterii de performanță. Nu neapărat pe excelență sau elitism, este mult mai greu sa duci un elev de la nota 5 la nota 6, decât să-l duci de la 9 la 10

Mi se pare greșit să fie acordate creșteri salariale otova, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a declarat la Digi24 că aceste creșteri pe care le va propune să fie oferite profesorilor din fondurile viitorului Plan de Redresare și Reziliență trebuie date pe anumite criterii de performanță.

Cîmpeanu a declarat zilele trecute că va insista pe creșterea componentei cheltuielilor de funcționare a școlilor din constul standard per elev, care în opinia sa nu s-a majorat suficient în raport cu dublarea componentei pentru dsalarii în ultimii patru ani.

După ce în urmă cu o zi declara că “prioritate am să dau cheltuielilor de funcționare a școlii”, Cîmpeanu a introdus în discurs o majorare salarială pe bază de criterii de performanță, plătită din fonduri europene.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Foto: gov.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. e mai greu de la 9 la 10, pt ca 10 are o cifra in plus.

    Altfel amandoua pot fi facute operand un pix, mai ales daca primesti o marire ca rasplata

  2. Omul are nevoie de un psiholog sa urci nota de la 5 la 6.
    10 e doar pentru cei care vor sa prinda in clasa a9a un loc la un liceu bun.
    Daca parinții se ocupa de copii si de profesori toata lumea e fericita.
    Banii? Pierduți in marea ecuație numita Bûget

  3. 1. există o lege a salarizării unitare…pe care oricum nu ați fost în stare să o aplicați….de ce nu respectați legea????
    2. care sunt criteriile alea prin care decideți cine ia în plus bani? se dau gradații de merit , criteriile sunt o bătaie de joc, doar hartiile contează în rest nimic…
    3. dacă elevul nu isi dă interes si nu învață, ce vină are profesorul? ajungem iar ca pe timpul lui ceausescu toată lumea să ia note de trecere, toată lumea să facă facultate???
    4. există o presiune foarte mare doar pe materiile la care se dau examene, doar profesorii aia tre să se implice si sunt vinovați ca elevii nu au nu stiu ce performante??? E corect să aibe toți aceleași norme didactice si aceleași salarii? de exemplu se compară activitatea profesorului de matematică cu cea a prof de sport???? cate ore de sport s-au făcut în pandemie??? de ce ar trebui profesorul de matematica la acelasi salariu si normă ca cel de sport să fie total răspunzător pentru ce se va intampla la examen???
    5. Intr-o lume normală nu ar trebui ca toți angajații să fie corespunzători cu atribuțiile de serviciu, altfel de ce naiba îi angajezi??? ai angajat pe cineva, ii aduci la cunostintă atribuțiile si salariul, nu isi face treaba e out…..de ce in invătamant nu se poate să iti faci treaba decat pe bază de stimulente subiective???

  4. Sogur ca da, teoria suna bine.

    Cum o sa faca ministerul insa cu karaoke-le generalizat al acordarii notelor?

    Sa incepem asa:
    1) Cati elevi au fost lasati repetenti in ultimii 5 ani (din cati in total)? [Daca sunt mai putin de 1%, e prea gogonata, sa stiti, dl. ministru!]

    2) Cati elevi au fost lasati corijenti in ultimii 5 ani (din cati in total)? [Daca sunt mai putin de 3%, iar este gogonata rau, sa stiti!]

    Si acum, la cat estimati nr. corijentilor si al repetentilor pentru anii scolari 2019-2020 si pentru 2020-2021?
    Asa ma gandeam si eu! Dati volumul mai tare putin, caci suna cam rau asa, si continuati …

  5. Oricum toti copiii iau 9 si 10, de cand ati bagat prostia aia cu media din timpul anului care conteaza la examen ( culmea ca inca a ramas desi distorsioneaza evaluarea) … daca mai bagi inca un criteriu o sa se ascunda mizeria si mai rau sub pres.

    Si cine decide marirea? Directorul si inspectorul? Pare o masura de acordare de bani pentru clientela si de capusare a fondului

  6. Nici o sansa!!!
    Vorbe goale, NU ati fost in stare de 30 de ANI sa stabiliti Criterii de prformanta pentru bugetari, nici sa stabiliti Criterii pentru definirea a Consumatorului vulnerabil(la Consumul de Energie electrica, Termica si Gaze)!
    PNL a promis in fiecare din cele 3 Programe de guvernare(2 Programe de guvenrare in 2019 si unul la parlamentarele din 2020 ca va defini Consumatorul vulnerabil!), NU este definiti nici azi, NU sunteti in stare sa-l definiti desi Comisia Europeana cere din 2007 de cand Romania a aderat la UE!
    De ce nu ati reusit?!
    Simplu: colcaie incompetenta si clientelismul care NU e-n stare de NIMIC!
    NIMIC ati lasat in urma in 30 de ANI!

    • Te grabesti prea mult! PNL e „partid istoric”, iar la scara istoriei, 30 de ani e nimic 💡

      Sa asteptam rezultate de la ei dupa 100-150 de ani, zic … 🙂

  7. In una din declaratiile ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu,acesta vorbeste de introducerea pe platforma unde sunt incarcate tezele de doctorat a lucrărilor de licenţă şi de dizertaţie.

    Ati observat cum arata aceasta platforma?
    https://rei.gov.ro/teze-doctorat

    Ce am observat eu este numarul redus de teze de doctorat disponibile – 9002 teze in prezent, insa practic disponibile ca text complet sunt foarte putine, majoritatea urmand sa fie publicate (conform anuntului). De ce se incarca tezele doar din anul 2016 si nu din 1990 ori macar incepand cu anul 2000? Atunci teza de doctorat nu era de interes public (desi ea se sustinea public si in acea perioada)? Recent am citit ca exista un ordin de ministru (nu e nou) prin care nu mai este permis ca publicul sa puna intrebari in cadrul prezentarii tezei de doctorat(va rog sa verificati si comparati cu procedura din alte tari europene).

    Merita reamintit ca multe teze de doctorat sunt rezultatul unui numar de ani in care doctoranzii au fost finantati de la buget (exista si locuri “cu taxa”). A posta pe aceeasi platforma lucrari de licenta si disertatii de master nu va face decat sa intre intr-o zona discreta tezele de doctorat, teze alcatuite totusi, cel putin prezumtiv, dupa criterii academice si in urma unui demers indelungat, diferit de pregatirea academica mai putin sofisticata a studentilor la primele doua cicluri universitare (sute de mii de absolventi anual)

    In cazul tezelor nepublicate inca ar fi fost necesar ca macar sumarul acestora sa fie disponibil public pe platforma + abstract + cuvinte cheie (20-30 pagini, cum se posteaza pe site-ul universitatii, inainte de sustinerea tezei) Cat priveste modalitatea de cautare ar fi fost nevoie de mai multe campuri care sa permita selectarea tezelor dupa: universitate, facultate, cuvinte mentionate in abstract sau in titlul lucrarii (asemenea Proquest Open, de exemplu).

  8. Demagogie!
    Criterii de performanta?
    Cum?
    După ce criterii acordati un bonus salarial profesorului care face performanta?
    Cum definiți performanta?
    Prin inrolarea cadrelor didactice in partid?
    Performanta profesorului de pian este identică cu cea a profesorului de fizica ca sa nu zic de matematică?
    Oricum materia prima a scolii, cea care trebuie instruită, prelucrate pentru a nu avea o societate de idioti, este mai interesata de cumpanasi, retele de socializare si eventual copy&peste pentru raza sau lucrări.
    Nu se poate face nimic iar părinții copilului asteapta ca scoala sa faca educatie copilului.
    Educatia începe in familie când la 3 ani părinții pun tableta in brate copilului.
    A un proces scăpat de sub control de politicienii care in 31 de ani au avut 40 de ministri ai educației.
    Zero rezultate!
    Societatea a involuat din acest punct de vedere.
    Cine a vrut sa învețe a invatat!
    Si la scoala si online acum.
    Cine nu e invatat la scoala acum in online adio invatat.
    Au deprins de la politicieni plagiatul, furtul sau minciuna,
    Cauta rezolvările de probleme pe Google, isi transmit raspunsurile prin sms sau WhatsApp, tin camera inchisa si pot fi oriunde.
    Au deprins sau au aprofundat apucăturile politicienilor: lene, chiul, minciuna, fals.
    Auzi performante?
    Când materia prima a invatamantului are o durere la basca de scoala!
    Nu trebuie sa ducem generatii de copii la fabricile de diplome ca sa marcheze ca e absolvent de facultate!
    Tara are nevoi si de: tractoristi, sudori, strîngeri samd.
    Absolvenții de Spiru sunt in Ministerul Educației, Guvern, Parlament, Curtea de Conturi etc.

  9. a inceput sa faca spume profesorimea… cum adica sa ia ei salariul in functie de performanta, ca ei s-au dus acolo pentru salariul mare,munca putina si proasta..