G4Media.ro

VIDEO 11 studenți se luptă pentru Concursul FameLab 2021, organizat de British…

Foto: FameLab - sursa British Council

VIDEO 11 studenți se luptă pentru Concursul FameLab 2021, organizat de British Council România: cine comunică cel mai bine știința

11 studenți s-au calificat în finala din România a concursului FameLab 2021 organizat de British Council, o competiție globală care îi premiază pe cei buni tineri comunicatori în domeniul științei. Publicul își poate vota favoritul până pe 30 iunie, iar concurentul cu cele mai multe voturi va fi premiat cu titlul de „Rising Star”.

Finaliștii ediției 2021

Cei 11 finaliști ai ediției 2021 sunt: Giulia Angheluță (stundetă anul III, la medicină, București), Andrei Bordeianu (student anul II la medicină, București), Ina Maria Carauleanu (studentă anul I, la Facultatea de Automatică și Calculatoare, Timișoara), Ioana-Maria Crasan (anul III, Facultatea de Biologie, București), Fowzi-Constantin Crașoveanu (inginer și public speaker), Bianca-Ioana Guțu (studentă anul II la medicină, București), Tudor Hîrlea (student anul IV la medicină, Cluj-Napoca), Mădălina Elena Lazăr (studentă la medicină), Carmen-Valentina Nicolae (inginer medical), Mălina Strugaru (stundetă anul II la Facultatea de Fizică, Iași), Sofia Șerb ( studentă Limbi Moderne, Sibiu).

Prezentările au avut loc pe 17 iunie, online, iar prezentările concurenților pot fi urmărite mai jos:




FameLab2021

Tema ediției din 2021 este „Science for a better future”. Participanții își pot alege orice temă din domeniile menționate, iar prin discursurile lor să ajute publicul să înțeleagă rolul științei și al tehnologiei în probleme actuale de la nivel global.

FameLab România 2021 aduce în finală 11 tineri, cei mai buni comunicatori de știință. Prezentările lor au fost pe teme de biologie, medicină, tehnologie și informatică și despre cum știința ne poate oferi un viitor mai bun.

Juriu

Cei 11 finaliști au fost jurizați de specialiști, profesori și comunicatori în știință. Cei care fac parte din juriul FameLab 2021 sunt: Dr. Raed Arafat (secretar de stat și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență), Cristian Presură (cercetător principal la Philipsh Research), Corina Sas (profesoară la University of Lancaster din Marea Britanie, cu activitate de predare în domeniul interacțiunii dintre om și calculator), Emil Toescu (cadru asociat la Universitatea din Birmingham și la Facultatea de Medicină, Universitatea din Pecs, Ungaria).

Jurizarea  concurenților se va face ținând cont de trei criterii: conținut, claritate și carismă.

Conținutul prezentărilor trebuie să fie corect din punct de vedere științific și să includă atât puncte de vedere pro, cât și contra. Structura prezentărilor să fie alcătuită astfel încât membrii juriului și publicul să înțeleagă cu ușuriță mesajul, iar discursul să fie animat și să transmită mai departe pasiunea pentru știință.

Premii

În competiția FameLab, concurenții beneficiază de o serie de premii speciale: premiul „Știință și Societate”, oferit de Universitatea Alexandru Ioan Cuza , din Iași; premiul special din partea Academiei Române; premiul “Știința la feminin” oferit de Uniunea Soroptimist Internațional România și premiul din partea Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Pentru locurile I, II și III concurenții vor beneficia de premii oferite de: Humanitas, Asociația pentru Educație și Știință Hermann Oberth, Asociația Ad Astra și Universitatea Politehnica Timișoara.

British Council este organizația internațională a Marii Britanii prezentă în peste 100 de țări și care activează în România din anul 1938. Activitățile desfășurate vizează studenți, profesori și academicieni și are ca scop dezvoltarea relațiilor de cooperare între cetățenii Marii Britanii și locuitorii altor state.

FameLab este organizată în peste 20 de țări și este una dintre cele mai importante competiții globală de comunicare a științei. Concursul este adresat studenților, cercetătorilor și profesioniștilor în discicpline precum: știință, tehnologie, inginerie și matematică. Scopul acestei competiții este de a le oferi vizibilitate pe scena globală pentru a inspira noile generații.

Foto: FameLab – sursa British Council

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează