G4Media.ro

Victor Costache, în favoarea unei legi a malpraxisului: Am ajuns ca în…

sursa foto: Pixabay.com

Victor Costache, în favoarea unei legi a malpraxisului: Am ajuns ca în unele spitale să se practice o medicină defensivă pentru ca doctorii să nu fie victimele unor procese penale / Plus: Sunt necesare „măsuri draconice” împotriva fumatului

Victor Costache, propus ministru al Sănătății și în Guvernul Orban 2, a declarat, miercuri, la audierile în comisiile parlamentare, că susține elaborarea unei legi a malpraxisului, pentru că în România numărul proceselor în care medicii sunt acuzați de malpraxis este foarte mare, iar în unele spitale se practică, din această cauză, „o medicină defensivă”.

Costache a fost întrebat de către deputatul USR Emanuel Ungureanu de ce nu se lucrează la o lege a malpraxisului care să protejeze medicii de bună credință în situația unor erori umane.

„În România avem de 3 ori mai multe procese de malpraxis decât în SUA. Am ajuns ca în unele spitale să se practice o medicină defensivă pentru ca medicii să nu fie victimele unor procese penale. Da, trebuie să lucrăm împreună la o lege a malpraxisului”, a răspuns Victor Costache.

De asemenea, Costache și-a declarat susținerea pentru o lege anti-tutun, deși Emanuel Ungureanu a acuzat faptul că secretarul de stat Nelu Tătaru „a semnat ca primarul” și a trimis Parlamentului un aviz negativ elaborat de Guvernul Dăncilă. „Am ajuns ca în Ministerul Sănătății să dicteze producătorii din industria tutunului?”, a spus Ungureanu.

„Susținem legea anti-tutun și credem că niște măsuri draconice împotriva fumatului aduc beneficii oricărei națiuni”, a replicat Costache.

De altfel, ministrul a atras atenţia că în Parlament, de exemplu, nu se iau măsuri suficiente şi că sunt încăperi în care nu se poate intra de cât fum este.

„Ţin să vă reamintesc chiar în această clădire, da, controlul fumatului nu este perfect, intrăm în camere în care ne intoxicăm cu fum de tutun şi cred că înainte să avem un discurs anti-tabac ar trebui chiar în această instituţie, care ar trebui să fie un etalon pentru România, să începem să controlăm practicile”, a declarat Costache.

„Aici daţi-mi voie să vă spun că, dacă nu vreţi să intraţi într-o cameră, nu vă obligă nimeni!”, a replicat preşedintele de şedinţă, Corneliu Florin Buicu (PSD).

Foto: Pixabay.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Si, mai ales, e nevoie sa fie finantate spitalele private de la buget, in dauna celor de stat, care trebuie sa falimenteze. Asta e filosofia marelui specialist Costache, „liberalul” (apropo, PNL= USL + PDl, adica include si mafia portocalie a lui Petrov & Udrea & Boc care a inchis zeci de spitale, deci se pricep baietii cum sa o faca).

    • Păi nu, că nu mai e loc și de ”spitale” pentru că ”e nevoie sa fie finantate” combinațiile ”private de la buget”, cele făcute de interlopii din mafia PRO-PSD-ALDE, cum ar fi beuranii piromani și șpăgari , gomoii Sâr-muitei sau belinele de tot felul, să nu care cumva ” sa falimenteze” mafia securistă, adică pedeseraștii, tot ce nu ”include PNL& Petrov & Udrea & Boc”.

    • Sigur, guvernul Boc a închis zeci de spitale, dintre care majoritatea erau doar cu numele, intr-un moment în care mai aveam nițel și ajungeam ca Grecia. Ai uitat să spui câte spitale a redeschis psd-ul indignat prin reprezentanții săi: 1 (unul) !!! De ce? Răspunsul este evident. Așa că mai lasă-ne cu teoriile astea de postac trist al unui partid care n-a făcut altceva decât să distrugă și să pună frână dezvoltării și civilizației. Dacă tu nu vrei să te tratezi în spitalele private și să ți se deconteze dacă ești asigurat la stat, poți să te duci la gândaci, nosocomiale și beureni, nu te oprește nimeni.

  2. Să începem cu medicii și asistentele care fumează in spitale, in saloane, pe holuri, in birouri. Nesimțirea lor și lipsa de respect față de pacienți ar trebui sancționate drastic. Știm, nu sunt medici, de aia îi lăsăm să-și facă de cap….?