G4Media.ro

USR: ”Datele recensământului arată că reforma pensiilor e o urgență națională” /…

Sursa foto: Pixabay

USR: ”Datele recensământului arată că reforma pensiilor e o urgență națională” / ”Numărul tinerilor a scăzut cu peste 115.000, în timp ce numărul pensionarilor a crescut cu aproape 500.000”

Datele celui mai recent recensământ demonstrează că reforma pensiilor este o urgență. Peste cinci ani, vor rămâne prea puțini tineri din ale căror contribuții să se plătească pensiile, anunță USR într-un comunicat de presă atenționând că guvernul și-a asumat reforma pensiilor în PNRR, iar până la finalul acestui an, trebuiau să elimine pensiile speciale.

„Piramida vârstelor arată dezastrul demografic care se traduce în dezastru economic. Crește numărul pensionarilor și scade numărul tinerilor. Dacă mai punem la socoteală că din ce în ce mai mulți tineri au ca scop părăsirea țării după terminarea studiilor, viitorul arată destul de sumbru. Generația numeroasă a „decrețeilor” va ieși la pensie peste 5-10 ani, când vor părăsi forța de muncă activă și vor rămâne prea puțini tineri din ale căror contribuții să se plătească pensiile. De aceea e nevoie de o gândire serioasă pe termen lung, nu de negocieri politice de luni în șir în fiecare an”, spune deputatul USR Cristian Seidler.

Numărul tinerilor a scăzut cu peste 115.000, în timp ce numărul pensionarilor a crescut cu aproape 500.000.

USR anunță că a introdus reforma pensiilor în PNRR, iar până în aprilie 2023 PSD și PNL trebuie să prezinte o nouă lege a pensiilor care să asigure sustenabilitatea fiscală a sistemului de pensii, precum și echitatea și respectarea principiului contributivității.

”Coaliția PSD PNL va rata mâine termenul pentru eliminarea pensiilor speciale, proiectul abia a fost adoptat de guvern și va ajunge în parlament abia în februarie. Mai grav, proiectul nu desființează nicio pensie specială, este o batjocură pentru ideea de reformă”, anunță USR.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Nu este urgenta se numeste inflatie… ca apoi sa vina partidele sa dea din nou de buni ce sunt!
    Si da va asteptati sa traiti decent la pensie… tzeapa!

  2. Un pensionar specual nesimțit poate plăti pensia la 15-20 de oameni ”de rând”. Dar obrazul gros cu cheltuială se ține.

    • Pai poate ala ca sa ajunga special a invatat carte sau a facut ceva mai mult decat betivii de la bar si pacanele care nu au bani la pensie dupa o viata degeaba.

      Nu putem fi toti pickeri sau stivuitoristi la privat…

  3. Cetatenii romani trebuie sa primeasca dreptul de a incasa salariul brut integral . Singuri sa decida catre ce fond de pensie se indreapta si cu ce sume . Singuri sa decida catre ce asigurator de sanatate se indreapta si cu ce sume . Asigurarile de pensie si sanatate publice trebuie sa devina optionale si nu obligatorii .

  4. Mulțumim vânzătorilor de țară care ne conduc de 32 de ani. Am sperat că va fi mai bine după Revoluție, dar uite unde am ajuns.
    Măcar acum există contracepție și, de asemenea, putem pleca liberi din țară. Nu mai suntem obligați să stăm aici și nici să facem copii pentru mândria conducătorului iubit. Și nu vă plângeți că nu va avea cine plăti pensiile, intră în țară asiatici cu duiumul, cu miile, sunt destule impozite pe salarii. Au plecat niște săraci spre o viață mai bună, îi înlocuiesc alții.

  5. Este o utopie sa lucrezi la privat si sa astepti pensia. Oamenii trebuie sa inteleaga ca sunt pe cont propriu. La final cand vor fi batrani va fi doar saracia. Cel mai bine e sa emigrezi, sa contribui la un stat care este echitabili cu cetatenii lui.

    • Sunt multe domenii in care oamenii ar putea fi antreprenori, dar asta cu putin sprijin din partea unor specialisti consultanti reali. Am putea avea turism, mici ferme cu productie reala si diversa… Orinde mergi in tara, e jale, in restaurante mancarea e scumpa dar din cele mai ieftine produse, conditiile de cazare sunt jalnice… E mandrie mare ca avem multi romani cu studii superioare, parca asta cerea si ceausescu eliminarea analfabetismului din hartii.. Ce facem cu ala functional? A scazut analfabetismul dar, paradoxal, mormanele de gunoi, mizeria, deseuri cancerigene chiar, e din ce in ce mai mare si nu deranjeaza.
      La tara, cu munca si putina indrumare s-ar putea face bani din agricultura complexa: legume, fructe, productie reala de branzeturi-ciobanii de la noi sunt ceva intre sclavi si oameni si strazii.
      Nu vindem altceva decat materie prima.. Cand si la noi produits du terroire, dar in conditii curate, nu sa-ti fie frica sa mananci. Am vazut asa ceva la Saschiz acum multi ani… Avem nevoie de o agricultura mai diversa decat o industrie a graului, porumbului si rapitei…marile CAP uri sunt noile asociatii. Oamenii sunt proprietari doar cu titlul..
      Iar antreprenorii reali nu ies la pensie si nici nu stau cu mana intinsa la stat.
      E nevoi insa si de colaborarea statului…Zeci de ani, in multe statiuni de la mare oamenii au facut turism fara sa aiba retea de gaz pentru incalzirea apei, sau un sprijin pentru instalarea de fotovoltaice. In schimb, statul a cerut cateva randuri de casa de marcat, pe care micul antreprenor parlit trebuia sa le cumpere la inceput de sezon. Daca nu faceau A2, era prapad.
      Turistii straini, si am vorbit cu cativa, mai vin la noi pentru ramasita de salbaticie a naturii.. dar si pe asta au tabarat cu betonarea si distrugerea..Cautati interviuri cu Charly Ottley care exact asta spune, dar noi nu auzim, sau sunt interese sa nu auzim.
      Avem iesire la mare, Dunarea e sudul tarii si nu gasesti sa cumperi un peste proaspat pescuit pe care sa-l mananci fara teama. Cum e posibil asa ceva?
      E proprietate privata si nu prea e, esti proprietar dar nu poti face mare lucru.
      Cei care au facu cate ceva au facut ca intr-un no mana’s land, nu au respectat reguli si nimeni nu i-a verificat- constructii, pensiuni, hoteluri- a fost haiduceala, cine s-a descurcat, s-a descurcat, cuconcursul celor ce dadeau avize si aprobari… Vine acum protectia consumatorului si face “raiduri” dar, in realitate, ar trebui inchise multe pensiuni, dughene, poate chiar producatori mari, nu numai comercanti.
      Eu nu m-as speria de numarul mare de romani cu varsta inaintata, graficul cazurilor de cancere e mai ingrijorator, la cat costa tratamentele si lipsa standardelor, traim oricum si inghitim orice.

  6. Nu vedeti ca pana si pensionarii isi cer pensia si pleaca in alte tari?!?

  7. Peste 10 ani abia vei vedea copii in Romania.

  8. Cred ca în ultimii 15 ani numai de reforma pensiilor am auzit,de echilibrarea lor,si le reformeaza astia,ca alea mari ies tot mai mari😁
    Sufla interesele corupte in astea mari de zici ca vor sa le treaca la astronomie si nu la stiinte sociale.😁.