G4Media.ro

UPDATE Un procuror de la Parchetul Judecătoriei Constanța a reținut și a…

sursa foto: Pixabay

UPDATE Un procuror de la Parchetul Judecătoriei Constanța a reținut și a cerut arest preventiv 30 de zile pentru un bărbat care ar fi furat patru conserve/ Procurorii au dat comunicat pentru prejudiciul de 39 de lei/ Judecătorii au cerut ca bărbatul să fie pus ”de îndată în libertate”

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Constanța au reținut și au cerut arest preventiv 30 de zile pentru un bărbat care ar fi furat patru conserve, transmite instituția. Procurorii au dat comunicat pentru fapta cu un prejudiciu de 39 de lei.

UPDATE 09:20 Bărbatul mai este cercetat în patru dosare, conform surselor G4Media: în două dosare de DIICOT pentru infracțiuni la legea 194/2011 (regimul substanțelor psihoactive), pentru furt calificat și pentru uzurpare de calități oficiale. Bărbatul a fost arestat preventiv în luna martie și eliberat, prin înlocuirea măsurii cu control judiciar.

UPDATE 20:04 Bărbatul ar mai fi săvârșit și alte fapte, conform surselor G4Media, dar aceste presupuse antecedente nu sunt precizate în comunicatul oficial al procurorilor.

UPDATE 20:25 Magistrații Judecătoriei Constanța au respins cererea procurorilor și nu au aplicat bărbatului nicio măsură restrictivă, cerând să fie pus ”de îndată în libertate”.

UPDATE 21:03 În știrea inițială a fost transmisă informația că dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, în loc de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

știrea inițială

În comunicat se arată că la 1 noiembrie, ”în jurul orei 23:20, în timpul nopții”, un bărbat ar fi ieșit dintr-un magazin din Constanța cu un pachet care conținea 4 conserve de ton Rio Mare fără să-l plătească, cauzând astfel un prejudiciu de aproape 40 de lei ”nerecuperat până în prezent”.

  • ”În data de 01.11.2022, în jurul orei 23:20, în timpul nopții, a sustras din magazinul P. situat în mun. Constanța, un pachet ce conținea 4 conserve de ton Rio Mare, părăsind magazinul fără a îl achita, cauzând astfel un prejudiciu de 39,66 lei (nerecuperat până în prezent)”, se arată în comunicat.

Speța a ajuns pe masa magistraților de la Judecătoria Constanța.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

34 comentarii

  1. Pai nu asa se face. Trebuie furat minim un milion ca sa scapi.

    • comunicatul e cam ciudatel. ce inseamna ca a sustras? magazinul era inchis sau deschis? daca era inchis, atunci e furt prin efractie, a alta incadrare juridica si arestul preventiv e justificat. daca e vorba de un recidivist, din nou, legea prevede arestul preventiv. daca magazinul era deschis si el doar a plecat fara sa plateasca, fiind vorba de un prejudiciu mic, arestul preventiv nu e justificat. pe de alta parte, daca esti sarac si ti-e foame, nu furi conserve de ton rio mare, sa fim seriosi…

    • Ce sã …. procurorii mafiei statale,din Românistanul „ieuropean” 😂😂😂😂 Asa,gogule .. fã te cã lucrezi 😂😂 Oricum,trãiascã spãgãria traditionalã (balkan style) si oligarhismul $€kurist style ..

  2. Merita o marile, pensie de minim de minim 50.000 nu doar 20.000

  3. Vajnic procuror, sper sa aiba parte de conserve toata viata!

  4. Acum ne lasă Rutte în Schengen.

  5. Asa se face, ma simt mult mai in siguranta acum.
    Bravo militia

  6. Un cunoscut nu a luat bacul din prima. Peste ani aflu ca mamica lui l-a chelfanit pana a iesit …
    Bombardierul care a trantit usa masinii peste nasul politistilor si a mai facut si alte pagube parca sta acasa.

  7. Eu cred că-i trebuie făcută statuie procurorului respectiv. Dacă o judeca ăsta pe Udrea îi dădea un secol de pușcărie. O vedeam babă în zeghe. Vajnic om!

  8. Problema trebuie tratata cu celeritate si grija sa nu se prescrie. Sa se puna accent pe recuperarea prejudiciului.

    • Nu trebuie neglijat faptul ca procurorii sunt si ei oameni si se grabesc sa rezolve aceste fapte abominabile sa nu le ramana , la 50 de ani cand se pensioneaza – cu satisfactia datoriei implinite, dosare la sertar . Nu trebuie sa le fie reduse salariile , pensiile si alte privilegii ca ramanem dreaagq fara conserve de ton Rio Mare . Asta ne mai lipsea dupa curent, gaze, carburanti, lemne … Vai de quru’l nostru

  9. Nu a impartit prada cu sefii.
    Daca ducea o conserva la partid , acum era liber

  10. De unde se vede ca o conserva furata de un cetățean cântărește mai mult decât furtul unui Ciuca sau Bode. Asta votam, asta avem.

  11. „Bărbatul ar mai fi săvârșit și alte fapte…”

    Adică, se înțelege că omul a mai furat și o pâine cu care să mănânce conservele?

    Acum se justifică arestarea lui!

  12. Un procuror nu cere niciodată „reținere” pentru 4 conserve. Omu e făptaș, e recidivist, a mai săvârșit fapte. De aia cere. Că așa au decis și alți judecători eliberarea unor violatori și apoi oamenii s-au întors și-au omorât victimele(nu e cazul aici). Nici măcar nu mă interesează finalul ca nu a furat de la mine(tipic romanesc). Au scăpat ei politicieni care au furat miliarde dară un handicapat d’asta pt 4 conserve.

    • Lapsus Calami, interesant.

      Atunci trebuia sa ciordeasca delicatese de cel puțin 1.000 lei si sa le si consume, dacă tot vroia cazAre la mititica peste iarna grea si scumpă.

  13. Ar trebui cavdl procurori sa returneze salariul de luna aceasta. Sigur nu pentru asta il plătim. Mai este si procurorul care i-a supervizat activitatea si i-a validat rechizitoriul. Va este clar cam cum se lucrează în acel parchet.

  14. In sos tomat ? …Sau in ulei …

  15. Procurorii Romaniei: 30 de zile arest preventiv pentru un prejudiciu de 39 Lei!
    Stiti cat COSTA pe Luna Cheltuielile cu un detinut?!
    9 Martie 2021: „Potrivit răspunsului ANP, costul mediu lunar/persoană privată de libertate raportat la bugetul total alocat în 2020 a fost în sumă de 6.050 de lei. În același timp, costul mediu lunar/persoană privată de libertate raportat la bugetul alocat pentru cheltuieli de personal în 2020 a fost de 5.043 de lei. Asta înseamnă că, 83% din cheltuiala statului cu deținuții se duce pe cheltuieli de personal. Un procent enorm.”
    Conform datelor obținute de Europa Liberă, suma zilnică alocată de la buget pentru un deținut este de 232 de lei și aici intră cheltuielile cu personalul care-l păzește, bunurile și serviciile pe care le folosește deținutul precum și investițiile care se fac în sistemul penitenciar. Asta înseamnă un cost total pe an/deținut de aproximativ 84.705 de lei. În aceelași timp, cheltuielile pe un an cu salariul unui agent de penitenciar se ridică la 73.400 de lei, iar pentru un ofițer sunt de 108.560 de lei.
    Autoritatea Națională a Penitenciarelor are 10.190 de pensionari pentru care se plătesc pensii de 46.471.798 de lei. Asta înseamnă că cei care au ieșit din sistem au o pensie medie de 4.560 de lei. În România, Pensie medie de stat este de 1.500 de lei.”(in 2021)

  16. Imi aminteste de ,,Mizarabilii”, omul furase o paine pentru nepotul/nepotii sau/sai flamand/flamanzi si a raspuns toata viata pentru asta, dar mai intai niste ani buni de ocna grea.
    Mie mi-a parut rau de inspectorul Javert, un tip , aproape un proto-tip, exterm de devotat muncii de politist, cu simtul datoriei aflat la cota maxima, incontinuu. L-a urmarit ani de zile pe faptasul care evadase si isi schimase numele, felul activitatii, devenise un stalp al comunitatii
    Indiferent ce anume indoieli existau, ce fapte crestinesti se invocau in aparare, Javert ramanea impasibil, procedura, legea era de partea saI. In final l-a incoltit pe faptasul evadat.
    Noi stim ca faptasul era chiar cel mai onest om din lume, cu totul dedicat binelui oamenilor oropsiti, nevoiasi, nu voia nimic pentru sine, doar pentru cei fara aparare, fara putere, pe marginea prapastiei.
    Asta e, pe scurt, sufocat de dovezi de fapte incredibile, eroice, Javert trece printr-o criza de constiinta atroce, nu stie ce sa faca intre a-l aresta pe faptas potrivit procedurii- regina sau a tine cont de fondul sau exceptional si ca sa scape, isi ia viata.
    Autorul, Victor Hugo, zice astfel ca ,,lasa, dom’le, procedura”, dar un procuror, acum nu trebuie sa ajunga la astfel de concluzii romantice.
    Instanta, insa, da, ea raspunde.

    • Pe infractorul lui Hugo,cel cu pâinea furată, îl chema Jean Valjean.Dar revenind la conserve trebuie să vedem cum facem cu recuperarea prejudiciului ce nu a fost posibilă și asta în cazul în care infractorul a mâncat conținutul conservelor.Aici trebuia văzut:le-a mâncat pe nerăsuflate, fără pâine și fără lămâie,a dat și la alții sau a fost lacom.
      Revenind,mai trebuia văzut dacă era vorba de unitatea legală a infracțiunii, forma continuată,pentru că e sigur că în nopțile anterioare a mai furat vreun spray să se spele,vreo pâine sau alte mărunțișuri.Lucru valabil și pentru alte fapte pentru care fie a fost condamnat definitiv ori în curs de judecată,în funcție de intervalele de timp dintre ale. Ați observat că norma material penală privind aplicarea unei singure pedepse in aceste cazuri chiar dacă este o hotărâre definitivă au rămas în Codul penal și după 2014.Deștepții au abrogat normele procedurale privind calea de urmat in aplicarea normei penale menționate.Iar alți deștepți de la o Curte de apel au înțeles că norma penală nu se mai poate aplica fără normă procedurală. Poate din acest haos se va întrupa ordinea!

    • M-ai dat pe spate. E bine ca ti-a placut literatura, dar ca procuror trebuie sa retii din cartea lui Hugo ca nu trebuie sa renunti in persuasiunea ta de a cauta adevarul, de a-l cauta/prinde pe cel vinovat. Restul cu painea … te rog sa ma ierti, dar asta este o gandire de secol 18. Sper ca nu esti si fan al torturilor din cartea lui Hugo. Trebuie sa ajungi in sec 20. Sa iei din magazin pt ca iti este foame este una, sa iei pentru ca esti cleptoman este alta si sa iei pentru ca furi este cu totul alta. NU UITA CODUL PENAL INCRIMINEAZA REAUA CREDINA. SIMPLA ACTIUNE NU INSEAMNA REA CREDINTA ASA CUM SE INVATA PRIN PARCHETELE NOATRE.

    • Nu ai cum sa intelegi. Nu ti-a fost niciodata foame. Tie ti-a dat statul totul de la inceput. Casa, salariu mare … politist judiciar ca sa iti care siervieta. Ca sa fii un procuror bun pleaca acum si intoarcete peste 10 ani. Spala pe jos prin carciumi, fa curat prin hoteluri, pune-te in slujba oamenilor, invata sa servesti, apoi o sa intelegi ce inseamna sa faci dreptate.
      La o luna dupa ce am ajuns in Spania nu aveam nimic in buzunar. M-a pus naiba si am luat o paine din magazin. M-au prins, evident, da doar nu eram profesionist. A venit politia, dar a venit pentru ca nu stiam prea bine limba. De fapt ei se chinuiau sa imi spuna ca vor sa imi dea un loc de munca. Si azi lucrez la acelasi magazin.

  17. Merita pensie speciala si varsta de pensionare 45 ani!! Felicitari!!

  18. Înainte sa comand exclusiv prin Glovo, mergeam destul de des in supermarket.
    Intr-o zi, un tip încercase sa sustragă o băutura scumpă (peste 100 lei) sub geaca. Interesant este ca paznicii îl știau, pt ca tipul aparent a mai furat de 5 sau 6 ori, de la ei si din alte magazine. Nu l-au raportat niciodată la poliție, totuși…
    Un caz singular îl treci cu vederea, iar paguba fiind mica, se achita pe loc; dar dacă omul are microbul hoției in sânge si vine si îți fura in fiecare zi din magazin, ce faci? Pt 40 lei, 2 treimi din prânzul unui procuror, sa faca omul pușcărie??

    Un detaliu in cazul descris in articol: “un prejudiciu de 39,66 lei (nerecuperat până în prezent).”

    • es’tare sefu’ deci acum comanzi numai prin glovo, nu te mai dai jos din pat pentru orsce nimic…asta’nsamna sa fi mafiot

  19. Așa se aplica legea in România! Dacă furi milioane de euro și dai șpagă ești protejat,dacă furi de foame stai la pușcărie.

    • Este vorba de firul calauzitor al regulii celor 6F ce vine dinainte de ’89 care suna asa” Faci forme frumoase furi fara frica”.

  20. 7 Septembrie 2022: „Abia în 2058 va reuși România să recupereze banii furați de marii corupți, în ritmul de astăzi al ANAF.
    ANAF a recuperat 43,3 milioane de euro în ultimii 2 ani din dosarele de corupție cu decizii definitive și irevocabile în justiție.
    Adică doar 4% din totalul pe care România l-a pierdut în ultimele decenii. În ritmul actual, Fiscul va recupera prejudiciile de 1 MILIARD de euro din dosarele DNA în 36 de ani de acum încolo.
    În ultimul un an și jumătate, ANAF a colectat puțin peste 4% din totalul prejudiciilor din marile dosare de corupție, estimate la 1 Mliard de euro;
    Cu un ritm de 28 de milioane de euro pe an, banii ar fi recuperați în 36 de ani, adică în 2058.
    Asta fără a fi luate în calcul următoarele prejudicii care se vor adăuga, probabil, până atunci; Estimarea prejudiciilor vine de la DNA, fiindcă Fiscul NU are o situație centralizată;
    Un prejudiciu de 400 de milioane de euro adus statului român și unor instituții vine doar din patru mari dosare care îi implică pe Puiu Popoviciu, Radu Mazăre, Cristi Borcea, Dan Voiculescu sau Dinu Patriciu;
    Pe tot anul 2021 s-au recuperat 135,2 milioane de lei, aproape 28 de milioane de euro, mai mult cu 47% față de 2020, arată datele instituției obținute de Libertatea.
    Chiar dacă în creștere, ritmul recuperărilor este departe de a readuce curând banii furați la bugetul de stat.”

  21. Și procurorii aveau studiile finalizate la F.R. ?

  22. Aici toata problema e procuroru si mentalitatea lui si a procuraturii. Un caz banal care nu ar trebuii sa fie discutat in public, dat sa incepi sa te lauzi ca ai prins un infractor periculos…

  23. Noroc cu presa şi cu un judecātor de drepturi şi libertăţi cu minim 1 neuron funcţional. Procurorii lucrează sau se fac că lucrează în funcţie de averea şi funcţia celui cercetat penal. Dacă e un amărât care nu se poate apăra, atunci se aplică justiţia cea mai dură, pentru că magirlopii sunt laşi şi torționari. Dar dacă e un boier interlop eventual şi cu epoleţi, atunci se fac că lucrează dosarul vreo 10 ani până se prescrie.

    RUŞINOS ŞI DEZGUSTĂTOR

  24. Acum ca ne-at lamurit, la Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța este o organizare BETON.
    Eista un procuror care a facut bazaconia.
    Mai exista un sef al acestui procuror care a validat bazaconia.
    Mai exista un procuror care a scris comunicatul de presa. Asta e de obicei prastie, pila cuiva, ca e procuror care nu face dosare, face ”presa”, dar e platit ca procuror. Probabil toata ziua o freaca pe net sau pe la cumparaturi.
    Mai este si seful/sefa (sa nu discriminam) cea mare care a aprobat elicubratia de comunicat de presa.

    VA DATI VOI SEAMA CE DOSARE GRELE PRODUC ASTIA PE BANI PUBLICI. IAR ACUM, IN CEL MAI RAU CAZ, II VOR SCOATE LA PENSIE SAU II VOR PROMOVA.