G4Media.ro

Unul dintre subiectele Bac-ului la română, căutat pe dexoline.ro chiar în timpul…

- Fotografie din timpul probei scrise de la Bacalaureat -

Unul dintre subiectele Bac-ului la română, căutat pe dexoline.ro chiar în timpul examenului/ Unele căutări au fost făcute și înainte de ora 6/ Căutări intense și pe Google

O expresie al cărei sens trebuia explicat la proba de Limba română a examenului de bacalaureat avea luni la prânz cele mai multe căutări pe site-ul dexonline. Conform paginii de Facebook a site-ului, unele căutări erau înainte de ora 10, adică atunci când elevii erau în sala de examen, iar câteva înainte de 6.

Examenul a început la ora 9:00, iar subiectele au devenit publice mult mai târziu.

La profilul real – filiera tehnologică, prima cerinţă la subiectul 1 la Limba română a fost ca elevii să indice, dintr-un fragment al lucrării lui George Călinescu ”Ion Creangă. Viaţa şi Opera”, sensul secvenţei ”de bună seamă”.

Sursa foto: Edupedu.ro

Conform paginii de Facebook a site-ului Dexonline, până la ora 12.45, această expresie a fost cea mai căutată, înregistrând 771 de căutări.

Sursa foto: Facebook/dexonline

”Oare ce s-o fi dat la bac? Editare ulterioară: am verificat logurile şi aproape 100 dintre căutările lui „de bună seamă” au fost înainte de ora 10 (inclusiv câteva înainte de ora 6)! Asta în condiţiile în care în medie, în ultima lună, a fost o singură căutare pe zi pentru această sintagmă!”, au scris reprezentanţii site-ului.

Expresia „de bună seamă” a fost căutată și pe Google, încă de duminică seara, după cum arată datele Google Trends.

Iar județele din care au fost înregistate cele mai multe căutări au fost: Suceava, Prahova și Iași. București a fost pe locul 4.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Asta dovedește că-n țara noastră treburile merg…pe bune.

  2. Ca idee, in lantul de profesori/personal de la minister care au acces la internet in timpul examenului sau inainte si stiu subiectele se pot gasi cateva zeci care sa fi dat search. De asemenea, soc si groaza, pot fi inca 10-20 de copii din cei 130.000 inscrisi care au copiat. Pe scurt, asta nu e o stire. E in vacanta redactorul sef?

    • nimeni nu are acces la subiecte inainte de deschiderea lor oficiala. exista o comisie care alege aceste subiecte fara sa le vada. deci cum putea sa le vada altcineva, in afara celor care le-au intocmit?

    • Pai exista un intreg lant de distribuire a acestor subiecte in toate centrele de testare. Cel mai probabil au exista cateva persoane care au avut acces la aceste subiecte inainte de ora 6. Daca numarul cautarilor era de ordinul sutelor sau miilor atunci aveam o problema si puteam sa ne punem un semn de intrebare. Dar daca 2/3 hai 10 persoane au vazut inainte de ora 6 subiectele si au cautat pe google, nu vad unde este problema. Sunt 130.000 de candidati. Este imaterial si irelevant.

    • Si sa presupunem ca din aia 10, unul a fost baiatul/nepotul unui inspector, ceva pila prin minister, care a dat bacul azi. Na, a fost un copil privilegiat care a avut acces la subiecte. Poate n-a fost unul, poate au fost 10. Dar toti ceilalti 129.990 n-au avut acces. Nu e corect, dar se intampla.

    • Fu.ri curent. Indiferent câți participa la o frauda tot furt este. Adică o chestie penala.

    • @PaulTibbets – Pai nu sunt 10, sunt 100 de cautari inainte de ORA 10 din totalul de 771! Io zic sa citesti mai bine in stire. Si nu e vorba doar de stiut subiectele dinainte, ci si de faptul ca au fost elevi care au avut telefoane/device-uri la ei cu acces la internet in timpul examenului.

    • Pai presupunand ca toti cei 100 au fost elevi asta inseamna 0,0007% din totalul celor care au dat examen astazi. Da, este o stire 😁 my bad

  3. Corect. Daca este frauda, sa fie dovedita si vinovatii sa plateasca. Eu n-am spus ca nu e frauda, ci ca asta nu e o stire. Dar ce vreau eu sa spun este ca o non-stire a declansat in mintea ta de cititor reflexul ca ar fi vorba de o frauda. E problema ta, in final, cum percepi realitatea inconjuratoare.

    • @ PaulTibbets – Ba este o stire, faptul ca au stiut subiectele dinainte/au avut acces la internet in timpul examenului mie mi se pare o stire.

  4. Ce trist 🙂

  5. Pun pariu ca unii dintre cei care au cautat sintagma sunt profesori