G4Media.ro

Uniunea Europeană a blocat active rusești de peste 17 miliarde de euro,…

Sursa foto: Twitter/ MFA Russia

Uniunea Europeană a blocat active rusești de peste 17 miliarde de euro, în cadrul sancțiunilor impuse Moscovei

Uniunea Europeană a blocat active ruseşti în valoare de peste 17 miliarde de euro în cadrul sancţiunilor aplicate Rusiei după invadarea Ucrainei, a declarat comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders, publicaţiilor din grupul belgian Funke, preluate sâmbătă de dpa, transmite Agerpres.

„Până acum au fost blocate activele a 90 de persoane, peste 17 miliarde de euro în şapte state membre (ale Uniunii Europene – n. red.), inclusiv 2,2 miliarde în Germania”, a spus comisarul.

UE a adoptat opt pachete de sancţiuni împotriva Rusiei în cele opt luni de când a început invazia rusă în Ucraina, reaminteşte dpa. Politicienii ucraineni au cerut de mai multe ori ca activele respective să fie folosite pentru reconstrucţia ţării lor după război.

Despre acest subiect, Reynders a afirmat că „dacă banii confiscaţi de UE provin din activităţi infracţionale, este posibil să fie dirijaţi către un fond de compensare pentru Ucraina. Cu toate acestea, suma nu este nici pe departe suficientă pentru finanţarea reconstrucţiei”.

El a precizat că în cadrul sancţiunilor occidentale au fost blocate şi rezerve valutare de 300 de miliarde de euro ale băncii centrale a Rusiei. „Din punctul meu de vedere, este cel puţin posibil să se păstreze aceste 300 de miliarde ca garanţie că Rusia va contribui voluntar la reconstrucţia Ucrainei”, a adăugat oficialul european.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...