G4Media.ro

Un voluntar britanic în războiul din Ucraina a fost capturat de ruși…

sursa foto: Captură video

Un voluntar britanic în războiul din Ucraina a fost capturat de ruși la Mariupol/ ”A spus că vă iubește pe toți. Se predă rușilor, ceea ce este doar puțin mai bine decât să se predea cecenilor”

Un luptător voluntar britanic în Ucraina a fost capturat de trupele rusești în orașul-port Mariupol, asediat în sud-estul țării, potrivit unui comunicat emis în numele său, transmite Sky News.

Aiden Aslin, în vârstă de 28 de ani, căruia i se spune „Johnny”, a declarat că unitatea sa a făcut tot posibilul pentru a apăra Mariupol, dar „nu a avut de ales decât să se predea forțelor rusești”.

„Nu avem mâncare și nici muniție, sper ca acest război să se termine curând”, a adăugat el.

El speră că ar putea face parte dintr-un schimb de prizonieri.

În ianuarie, Aslin a acordat un interviu comun cu un alt soldat voluntar, Sean Pinner, în vârstă de 48 de ani, lui Stuart Ramsay de la Sky News.

El a declarat că a început o nouă viață în Ucraina împreună cu logodnica sa înainte de invazie – ceea ce l-a determinat să rămână și să lupte împotriva trupelor lui Vladimir Putin.

Anterior, el s-a oferit voluntar pentru a lupta împotriva Statului Islamic în Siria, înainte de a se muta în Ucraina în 2018, unde a servit în cadrul pușcașilor marini din țară.

Mariupol a fost atacat intens de forțele rusești timp de mai multe săptămâni, iar Marea Britanie „lucrează acum de urgență” pentru a lămuri situația privind rapoartele privind un posibil atac chimic în oraș.

Ministrul de externe Liz Truss a declarat că orice confirmare a utilizării unor astfel de arme în Mariupol ar fi o „escaladare crudă” a războiului.

Unul dintre prietenii lui Aslin a declarat pentru Atlas News:

 • „Tocmai am vorbit cu Aslin. Unitatea lui nu mai are muniție și mâncare. Nu au altă opțiune decât să se predea. A spus că vă iubește pe toți. Este puternic în spirit și nu a arătat nicio slăbiciune (…) El se predă rușilor, ceea ce este doar puțin mai bine decât să se predea cecenilor. Comandantul lor se va întâlni cu ei în curând. Te rog, Doamne, ai milă”.

Înainte de izbucnirea războiului, Aslin a declarat pentru Sky News că oamenii au crezut că este nebun pentru că s-a înrolat să lupte și au susținut că nici măcar nu ar trebui să fie Ucraina.

„Acesta este un argument adevărat din partea lor, dar eu sunt aici, logodnica mea este ucraineană, am o casă în Ucraina, îmi construiesc o familie”, a spus el.

„Întotdeauna va exista acea persoană care va spune că nu ar trebui să fiu aici, dar, la sfârșitul zilei, dacă eu nu sunt aici, ca și cum guvernul meu nu este aici, așa că, ca și cum asta este tot ce pot face mai bine făcând ceea ce guvernul meu nu poate face.”

sursa foto: Captură video

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

23 comentarii

 1. O sa-i tatueze „Brexit” pe teasta, rusii

 2. Nu înțeleg faza asta cu cecenii. Lumea ar trebui să distrugă rușii, nu cecenii.

  • Ai să înțelegi cănd vei avea de a face cu ei. Sau citește mai bine „Leagea melcului” de Andrei Kurkov. E scriitor ucrainian nascut la Sank Petersburg, a publicat în limba rusă inclusiv cărți pentru copii. E anti-Putin.

 3. Păi, nu luptă până la capăt? E voluntar! E motivat! Gata? L-a părăsit motivația?!?
  Bre, nici anticomuniștii nu mai sunt ce au fost.
  PS: să vezi circ cu repatrierea acum…

  • Nu mai are cu ce. You’ve brought a knife to a gunfight.

 4. Captura importanta doar din punct de vedere simbolic. Omu’ trebuie inteles – are o logodnica in ukrainianca. Ukraina este …. era…. o tara foarte buna pentru trait si muncit , ca si restul Europei Libere. E posibil ca rusii sa-si doareasca sa-l dea exemplu si sa-l injoseasca …. tortura , interviuri etc ca si cazul Roman Protasevici. Sa ne rugam sa scape…desi… sansele par mici…
  Totusi trebuie sa-i recunoastem curajul si taria de caracter : a ales sa apere tara iubitei sale.

 5. M#ye eternă la postaci.. știți voi care bă insectelor

 6. Băiatul ăsta a luptat și în Siria, acum in Ucraina așa poți omorî oameni fără a fi pedepsit.
  După nume e din dinastia Tudorilor.

 7. Atat ai putut sa spui despre un om care a luptat si pentru interesele tale?

 8. Si dupa aia o sa-l trimita la shparanghel in Siberia.

  • Tu esti in stare sa faci ce face el? Daca auzi o pocnitoare te bagi sub pat. Chiar daca e platit,face ceva pentru dreptate,tu ce faci? Cu din astia ca tine am fi o prada usoara oricui.

 9. Care minte?! Soldatul sau primarul? Primarul din Mariupol spunea ca mai au munitiezmancare și ca lupta în continuare,ca nu sunt incercuiti. E cam Pinochio asa de fel,ca deja au apărut mai multe filmulețe cu soldati ucrainieni care spun asta.

  • De unde să mai aibă…după 1 lună de blocadă? Primarul poate o avea congelatorul plin…în buncăr.

 10. Ești sigur că acum cu războiul ăsta Rusia – Ucraina sunt apărate interesele tale? Că plăcile tectonice globale care se așează în lume și care se mută pe înarmare nucleară pentru că războiul convențional se pare că nu-și mai atinge scopurile – și toate astea tot de la acest război – crezi sau simți că prin toate astea cineva îți urmărește interesele tale sau a făcut-o vreodată? Sau îți place doar să te bagi în seamă?

 11. Din ce grote tot ies lighioanele astea pro ruse

 12. Luptatorul p…i mele.

 13. Un mercenar.
  Ucigas cu simbrie.
  Astea suntbriacurile meseriei

 14. Doamne ce om! Asemenea exemple de oameni nu le vezi la televizor.Ce bine ar fi sa fie cati mai multi oameni ca el dati exemplu pe retelele astea,pentru a se putea uita cat mai putina lume la televizoare.

 15. Lasă ba că urmărește Rusia interesele tale… Tin-te tare de partea lor