G4Media.ro

Un val de frig polar s-a abătut asupra Statelor Unite/ Au fost…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. O fi de la încălzirea globală… o sa crească oceanele.

    • Planul președintelui Biden de combatere a încălzirii globale începe sa dea roade.

    • @Gretu ecologetu
      ii de la incalzire globala
      masele de aer cald urca din ce in ce mai mult spre polul nord drept urmare masele de aer rece de deasupra polului nord sant impinse din ce in ce mai jos spre ecuator
      dar trebuie sa ai creier sa gandesti

  2. Acum aproape 20 ani am văzut un documentar. Teoria era următoarea: datorita încălzirii globale ar urma să scadă diferența de temperatură între zonele ecuatoriale și cele din nord, astfel încât curentul cald din Atlantic va înceta să mai ajungă până în nord permițând aerului rece din nordul extrem sa atingă zone mult mai sudice cu riscul unei glaciațiuni rapide. Rămâne de văzut, deocamdată au apărut în ultimele ierni astfel de manifestări climatice extreme, inclusiv în Anglia, Vestul Europei, SUA.

    • Asta e și fin filmul The day after tomorrow

    • de fapt documentarul ala raspandea chestii ecologiste rasuflate din anii 60-70(din vremea brigazilor rosii) cum ca urmează o era glaciara.
      Din doua una- ori scade puterea gulf stream = ierni mai aspre in europa ( la urma urmei toronto e pe la 43-44 grade, ca si Marsilia, iar la latitudinea Olandei cam bântuie gheturile prin nordul americii dar ce diferenta de clima!) veri uscate(la atlantic) ori ajungem ca in optimul climatic medieval( perioada 800-1200) când au nimerit si botezat vikingii greenland!
      Paradoxal dar nivelul marilor s-a mentinut cam tot p’acolo, semn ca o fi stiind ea planeta unde sa se echilibreze si singura.

      Pe de alta parte suntem la începutul ciclului de activitate solara(cel de 11ani) in punctul de minim al curbei – deci radiatie mai pe sponci.

  3. Stirea este trunchiata, pentru ca aerul polar nu aterizeaza direct in SUA ci trece prin Canada mai intai. Corect era sa mentionati si Canada.