G4Media.ro

Un studiu israelian arată că vaccinul Pfizer este eficient în proporţie de…

Sursa Foto: G4Media.ro

Un studiu israelian arată că vaccinul Pfizer este eficient în proporţie de 85% după prima doză

Prima doză de vaccin anti-COVID19 dezvoltat de Pfizer este eficientă în proporţie de 85%, se arată într-un studiu realizat în rândul personalului medical de la un spital israelian, alimentând dezbaterile cu privire la schema recomandată de două doze, relatează vineri Reuters, preluată de Agerpres.

Constatările Centrului Medical Sheba arată o eficacitate generală de circa 95% într-un regim de două doze efectuate la distanţă de 21 de zile în cazul vaccinului dezvoltat de Pfizer împreună cu BioNTech.

Studiul Sheba, care urmează să fie publicat în revista medicală The Lancet, vine la o zi după ce cercetători canadieni au sugerat că a doua doză de vaccin Pfizer ar trebui amânată având în vedere nivelul ridicat de protecţie oferit de prima doză, ceea ce ar putea creşte astfel numărul persoanelor vaccinate. Cercetarea lor a arătat o eficacitate de 92,6% după prima doză de Pfizer, pe baza unei analize a documentelor transmise în decembrie de compania farmaceutică către Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA. În răspunsul său, Pfizer a declarat că schemele de vaccinare alternative nu au fost încă evaluate şi că decizia de a face acest lucru revine autorităţilor sanitare.

Studiul Sheba a arătat că, în rândul celor 7.214 de angajaţi ai spitalului care au primit prima doză în ianuarie, a existat o reducere de 85% a cazurilor simptomatice de COVID-19 în decurs de 15 până la 28 de zile. Reducerea generală a infectărilor, inclusiv a cazurilor asimptomatice detectate prin testare, a fost de 75%.

Epidemiologul Gili Regev-Yochay de la Centrul Medical Sheba a atras atenţia însă că persoanele studiate în rândul personalului medical au fost „în majoritate tinere şi sănătoase”.

Spre deosebire de studiul clinic Pfizer, „nu avem mulţi (angajaţi) cu vârsta peste 65 de ani”, a declarat ea pentru jurnalişti, subliniind însă că studiul Sheba a avut loc în timpul unei creşteri a numărului de cazuri de COVID-19 în Israel, care a condus la numeroase internări.

Sursa Foto: G4Media.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Israel ,tara aia unde daca nu ai carnet de v.ac.cin nu poti cumpara mancare si dupa ce il faci iti da conserve cu naut, inch Allah!

  2. Deci britanicii au ales din nou strategia castigatoare vaccinand cat mai multe persoane vulnerabile cu prima doza. De-asta sunt mai buni decat UE.

    • Deci… nu
      In primul rand UK vaccineaza preponderent cu AstraZeneca, in al doilea rand Pfizer a spus clar ca nu exista studii care sa arate ce se intampla cu anticorpii daca faci rapelul la 3 luni.

    • Strategia castigatoare a fost sa stea relaxati pana au dezvoltat o tulpina care a impanzit planeta si pe care au reusit sa o limiteze cam cat China. Apoi au crescut fara baza stiintifica distanta dintre doze, pentru ca de ce nu. Protocoalele de la AZ au trecut fara comentarii de MHRA si au obtinut aprobari rapide desi au schimbat doze, brate de studiu, raportari. Acum s-au decis sa faca studii infectand subiecti sanatosi, ceea ce nu s-ar fi facut in UE, care e infinit mai precauta cu drepturile participantilor la studii. Poate UE se misca greu, dar englezii sunt nesabuiti de-a dreptul.

    • „pana au dezvoltat o tulpina care a impanzit planeta” – sunt mii de tulpini, ei le descopera pentru ca fac secventiere genetica la greu spre deosebire de altii.

      „fara baza stiintifica” – nope.

      „Protocoalele de la AZ au trecut fara comentarii de MHRA” – si de EMA, o luna mai tarziu.

      „Acum s-au decis sa faca studii infectand subiecti sanatosi” – bravo lor, altii se ascund sub pat.

      Propaganda UE nu suporta succesul britanic.

    • Rusia foloseşte slugoi ca Gogu pentru a învrăjbi lumea civilizată, invidioasă pe succesul democraţiei.