G4Media.ro

Un nou ajutor militar al UE pentru Ucraina, în valoare de 500…

Sursa foto: European Council

Un nou ajutor militar al UE pentru Ucraina, în valoare de 500 de milioane de euro, aprobat de miniștrii de Externe

Miniştrii europeni de externe au aprobat încă un pachet de ajutor militar oferit Ucrainei de UE, în valoare de 500 de milioane de euro, a anunţat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, transmite agenţia DPA, citată de Agerpres.

”Europa continuă să susţină pacea şi să apere valorile noastre”, a justificat Michel acest nou ajutor destinat în principal înarmării Ucrainei, al cincilea oferit de UE şi care aduce la circa 2,5 miliarde de euro valoarea asistenţei militare europene oferite acestei ţări de la începerea agresiunii ruse pe 24 februarie.

Ajutorul constă în armament, echipamente, combustibili şi materiale sanitare şi este finanţat prin ”Facilitatea Europeană pentru Pace” (EPF), un mecanism separat de bugetul UE.

În plus faţă de ajutorul militar acordat la nivelul UE, state membre ale blocului comunitar au livrat Ucrainei arme, muniţii şi alte materiale pentru armată de asemenea prin înţelegeri bilaterale cu aceasta.

Miniştrii europeni de externe au aprobat noul pachet de ajutor militat pentru Ucraina în cadrul unei întâlniri ce are loc la Bruxelles şi la care dezbat de asemenea noi sancţiuni împotriva Rusiei, inclusiv interzicerea importurilor de aur rusesc în UE.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. bay, dar pe nemti nu i intreaba nimeni de banii astia bagatzi in sklava isaura? adica dam cu bulionele peste tot, iar bivoulul ieuropean trebe sa plateasca gazul mult mai scump.

  2. Bãi nene .. ce atâta harnealã si bani aruncatzi în flãcãri . Ori se implicã serios în respingerea rusãlãilor Putinisti din lumea Euro Atlanticã,ori banii ãia sã i foloseascã ptr Europa dependentã de importuri de gaze si petrol.