G4Media.ro

Un monument dedicat Generaţiei de aur a fotbalului ar putea fi amplasat…

Foto: Farul Constanța / Facebook

Un monument dedicat Generaţiei de aur a fotbalului ar putea fi amplasat în București, pe strada Maior Coravu

Un monument dedicat Generaţiei de aur a fotbalului românesc ar putea fi amplasat pe str. Maior Coravu, conform unei hotărâri care urmează să fie dezbătută în şedinţa de luni a Consiliului General al Capitalei, transmite Agerpres. Generația de aur este reprezentată de lotul extins al echipei naționale care a ajuns în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal din SUA 1994.

Mai exact, hotărârea prevede acceptarea unei donaţii, care va fi inclusă în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi dată în administrarea Direcţiei Generale de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public.

În conformitate cu certificatul de urbanism, lucrarea de artă monumentală „Generaţia de Aur” va fi amplasată pe terenul – domeniu public situat în str. Mr. Coravu nr. 2A-28, 1-57.

Donatorul SC Rusu & Borţun Consultanţă SRL se obligă să suporte toate costurile legate de realizare şi amplasare.

Monumentul este în curs de edificare şi are dimensiunile de 4 metri înălţime, 10 metri lungime şi 2,5 metri lăţime, fiind realizat din tablă traforată amplasată la nivelul gazonului fără postament vizibil şi din corten. Monumentul este realizat de artistul plastic Costin Ioniţă. Termenul de valabilitate al ofertei este de un an.

Conform Codului Administrativ, acceptarea donaţiilor de bunuri mobile a căror valoare de piaţă depăşeşte 500.000 de lei se aprobă prin hotărâre de Consiliu General.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Sunt un mare fan al acestui sport, dar… totusi… monument (!!) dedicat unei echipe care a ajuns in fazele superioare ale Cupei Mondiale! Oare nu ne pierdem ratiunea? Oare Brazilia, sau Germania, sau Italia, sau alte campioane mondiale au ridicat monumente vreunei „generatii”?
    Daca judecam dupa palmares, inteleg de ce Patzaichin are statuie, de exemplu!
    Dar, daca tot s-a lansat subiectul, cred ca ar fi interesanta o dezbatere pe tema: cine si pentru ce merita statuie in Romania?