G4Media.ro

Un medicament preventiv testat de AstraZeneca împotriva COVID-19 reduce riscul de îmbolnăvire…

Sursa foto: site AstraZeneca

Un medicament preventiv testat de AstraZeneca împotriva COVID-19 reduce riscul de îmbolnăvire la pacienţii vulnerabili

O terapie preventivă testată de AstraZeneca împotriva COVID-19 a redus riscul de infecţie la pacienţi cu imunitate mai slabă în cadrul fazei finale a unui studiu clinic, îndeplinindu-şi astfel obiectivul principal, a anunţat joi această companie farmaceutică, informează Reuters, transmite Agerpres.

Terapia bazată pe anticorpi cu acţiune de lungă durată, denumită Sipavibart, a arătat o „reducere semnificativă din punct de vedere statistic” a cazurilor simptomatice de COVID-19 în rândul pacienţilor imunocompromişi, au declarat reprezentanţii companiei AstraZeneca.

Persoanele imunocompromise includ persoanele cu cancer sangvin, beneficiarii de transplant de organe, pacienţii cu boală renală în stadiu terminal care necesită dializă, pacienţii care au primit în ultimul an un tratament de depleţie a celulelor B şi cei care iau medicamente imunosupresoare, au adăugat ei.

Aceşti pacienţi reprezintă aproximativ 25% din spitalizările, internările în secţii de terapie intensivă şi decesele cauzate de COVID-19, chiar şi după administrarea mai multor doze de vaccinuri anti-COVID-19, potrivit producătorului farmaceutic anglo-suedez.

AstraZeneca a achiziţionat Sipavibart de la RQ Bio în mai 2022.

„Pacienţii imunocompromişi au în prezent opţiuni limitate sau nu au nicio opţiune pentru a se proteja de COVID-19 şi continuă să se confrunte cu o povară semnificativă a bolii, în ciuda faptului că sunt adeseori vaccinaţi cu schemă completă”, a declarat Iskra Reic, vicepreşedinte executiv al companiei pentru vaccinuri şi terapii imunitare.

„Vom lucra de acum cu autorităţile de reglementare la nivel mondial pentru a aduce Sipavibart la aceşti pacienţi vulnerabili”, a adăugat ea.

Rezultatele studiului clinic vin la o săptămână după ce compania AstraZeneca şi-a retras de pe piaţă vaccinul anti-COVID-19, unul dintre primele autorizate şi totodată unul dintre cele mai utilizate seruri anti-COVID-19, invocând un „surplus de vaccinuri actualizate disponibile” după declanşarea pandemiei de coronavirus.

Publicitate electorală

Această decizie a fost luată, de asemenea, ca urmare a unei verificări intense în ultimele luni cu privire la un efect secundar rar al vaccinului său, care provoacă formarea de cheaguri de sânge şi scăderea numărului de trombocite. AstraZeneca a fost dată în judecată la Londra de peste 50 de presupuse victime şi rude îndurerate. Compania refuză să comenteze cazurile juridice active, dar spune că siguranţa pacienţilor reprezintă prioritatea sa principală şi că autorităţile de reglementare au standarde foarte stricte pentru produsele medicale pe care le autorizează.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează