G4Media.ro

Un apropiat al echipei Olguţa – Claudiu Manda, care a picat examenul…

Un apropiat al echipei Olguţa – Claudiu Manda, care a picat examenul de intrare în Ministerul de Externe, numit avocatul României la Curtea de Justiţie a UE

Premierul Viorica Dăncilă l-a schimbat miercuri din funcţie pe agentul guvernamental la Curtea de Justiţie a UE, Răzvan – Horaţiu Radu, înlocuindu-l cu Costin-Radu Canţăr, potrivit unor decizii publicate în Monitorul Oficial. Canţăr, în trecut inspector la Consiliul Concurenţei, a picat în 2016 un examen de intrare în Ministerul de Externe, potrivit site-ului instituţiei. El va avea sarcina de a reprezenta România în procesele cu Comisia Europeană.

Costin-Radu Canţăr este fiul lui Mircea Canţăr, potrivit declaraţiei sale de interese. Mircea Canţăr editează ziarul „Cuvântul Libertăţii” din Craiova, o publicaţie apropiată PSD şi, mai ales, cuplului de politicieni care conduc PSD Dolj, Lia Olguţa Vasilescu – Claudiu Manda. De altfel, actualul ministru al Muncii a lucrat în trecut la acest ziar. Publicaţia este abonată la contracte finanţate de autorităţile locale din bani publici, potrivit aceleiaşi declaraţii de interese.

În absenţa unui CV public al lui Costin-Radu Canţăr, e neclar ce îl recomandă pe acesta pentru funcţia de reprezentant al României în faţa Curţii de Justiţie a UE, unde va avea de pledat în cauze extrem de complexe. Fostul agent guvernamental, Răzvan Horaţiu Radu, a câştigat mai multe procese cu mize majore. Astfel, în 2017, Tribunalul Uniunii Europene a anulat o decizie a Comisiei Europene care ar fi adus României un prejudiciu de 128 de milioane de euro.

Foto: Costin-Radu Canţăr (pagina personală de Facebook)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Semnal pentru tanara generatie a Romaniei : mai are rost sa fiti performanti !?

  2. Sigur, cât mai performanți cu Lia Olguța Vasilescu

  3. Vocea şi talentul………îl recomandă, povestea este aceeiaşi de zeci de ani, doar figurile de schimbă !

  4. Vine de la Dolj,di. Gâscă lui Prioteasa,Olguta si Manda…..