G4Media.ro

ULTIMA ORĂ Ministerul Educației acceptă înscrierea în clasa pregătitoare a copiilor care…

sursa foto: Freepik

ULTIMA ORĂ Ministerul Educației acceptă înscrierea în clasa pregătitoare a copiilor care fac 6 ani după 31 decembrie 2019 și care fuseseră respinși inițial

Ministerul Educației schimbă procedura de înscriere la clasa pregătitoare și acceptă copiii care împlinesc 6 ani după 31 decembrie 2019 și care au aviz favorabil din partea psihologilor să înceapă școala, au declarat pentru Edupedu.ro surse din apropierea instituției. Edupedu.ro a scris pe larg despre situația a 150 de copii din București care, deși au aviz psihosomatic favorabil să meargă la școală, au fost respinși la înscrierea în clasa pregătitoare. Părinții au acuzat Ministerul că a schimbat regulile clasei pregătitoare fără să îi anunțe.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. In loc sa lasam copiii sa se bucure cat mai mult de copilarie, cerem sa-i bagam de mici in calvarul temelor, proiectelor….

  2. Nu înțeleg graba și dorința arzătoare a unor părinți de a și înscrie cât mai repede copiii la școală. Aveți idee cumva de cât de încărcată este programa pt aceasta grupa asa numita „pregătitoare”….. Cu probleme de compunere și descompunere a numerelor, cu exerciții cu necunoscute… Nu mai zic de cunoașterea alfabetului, citit…. Lucruri care se făceau numai în clasa I… Când se învățau literele, propoziții simple, etc cifrele, adunări scăderi lucruri normale, acum au probleme de logica, de citit deja romane, pt ca asa crede D na ministru ca e bine, de la 5 ani sau 6, sa sărim direct spre facultate apoi se mira DC unii nu știu sa citească și sa scrie corect în clasa a 8-a. Pai dacă materia e „cu carul” peste acești copii de 5-6 ani care încă ar trebui sa desfășoare activități în care sa predomine jocul și sa facă treptat trecerea spre școală, și sa se pună accent la început mai mult pe învățarea scris-cititului asa cum era înainte, cu ore de caligrafie unde exersau scrisul (nu cu probleme de cls a-V-a) atunci nu ar mai fi aceste probleme de analfabetism mai târziu.
    Copilul trebuie lăsat sa aibă copilărie, nu încărcat cu greutăți și responsabilități asa mari de la 5 ani

  3. Tehnica de îndobitocire a populației până acum ceva timp era limitată la gimnaziu Copiilor li se dădeau teme „sa nu facă față”;De ceva timp a venit cineva și a zis:OK!Noi ne chinuim sa prostim lumea ca să fie mai ușor de manipulat dar din urmă vin generațiile de copii și tineri care gândesc.Ce e de făcut?Sa coboram această ștachetă la grădiniță și s-,o întindem până la clasa XII-a.si dacă ați observat așa s-a și făcut,cu toate că acum.o luna-doua, doamna ministru venise cu o comunicare că ar trebui sa se revină la clasă I,la admiterea în liceu și la treapta II-a de liceu cu posibilitatea celora care nu o absolvă să meargă către profesionale.
    Intre timp,aceste bune intenții s-au auzit și dintr-o dată s-a hotărât evaluarea copiilor prin simulări,în fiecare an, coborârea școlarizării până la grupa mare și întinderea perioadei de școlarizare -daca poate fi numită așa – până la a XII-a,adică 15 ani.
    Nu ministrul în sine poarta vina ci partidele politice care „prin reprezentanții lor de seamă”,vin și dau indicații de îndobitocire.