G4Media.ro

UE îi convoacă în mod „coordonat” pe ambasadorii ruși în statele membre,…

Sursa foto: Twitter/ MFA Russia

UE îi convoacă în mod „coordonat” pe ambasadorii ruși în statele membre, în urma anexării „ilegale” a teritoriilor ucrainene

Uniunea Europeană i-a convocat în mod „coordonat” pe ambasadorii ruși în statele membre ale UE, ca urmare a deciziei președintelui rus Vladimir Putin de a anexa săptămâna trecută regiuni ucrainene, a declarat luni un purtător de cuvânt al UE pentru CNN.

„Ca răspuns la ultimele măsuri luate de Rusia care își intensifică și mai mult agresiunea împotriva Ucrainei – cu referendumuri false și anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene – UE i-a convocat în mod coordonat pe ambasadorii ruși în statele membre ale UE și la instituțiile UE”, a declarat pentru CNN Peter Stano, purtătorul de cuvânt al UE pentru afaceri externe și politică de securitate.

Stano a precizat că demersul are ca scop „să transmită o condamnare fermă a acestor acțiuni” și să ceară „oprirea imediată a pașilor care subminează integritatea teritorială a Ucrainei și care încalcă Carta ONU și dreptul internațional”.

Convocarea a început vineri, săptămâna trecută, potrivit lui Stano. Ambasadorul rus la UE a fost convocat luni după-amiază la Bruxelles, a adăugat el.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Îl cheamă si pe bețivul de la ambasada din Romania la MAE?

  2. Ar trebui trimisi acasa, le pregateste taica putler actele de trimis pe front acus :))

  3. Rahat cu apa rece! Convocatul asta.
    Oamenii seriosi (din alte parti si timpuri) convocau sa rupa relatiile, astia..sa se exprime. Macar io, ce am exprimat, e bio, organic si fertizeaza solul.