G4Media.ro

Turcan: Proiectul de interzicere a cumulării pensiei cu salariul la stat va…

Sursa Foto: Facebook/ Raluca Turcan

Turcan: Proiectul de interzicere a cumulării pensiei cu salariul la stat va fi prezentat zilele următoare

Proiectul de interzicere a cumulării pensiei cu salariul la stat va fi prezentat zilele următoare în şedinţă de Guvern, a declarat, joi, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, la finalul dezbaterilor parlamentare pe tema bugetului ministerului de resort, transmite Agerpres.

„Acel proiect (de interzicere a cumulului pensiei cu salariul la stat, n.r.) va fi prezentat zilele următoare şi astăzi n-aş dori să intru în detalii, pentru că sunt convinsă că sunt foarte multe întrebări. Voi prezenta proiectul şi după aceea veţi vedea care este conţinutul. În momentul în care prezentăm public proiectul asumat de către minister pentru şedinţa de Guvern, veţi vedea detaliile şi voi răspunde la toate întrebările. Orice proiect are o fundamentare, iar în fundamentare sunt incluse raţiunile pentru susţinerea lui. Aşadar le veţi vedea atunci”, a afirmat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a arătat că acest proiect face referire doar la pensionarii din sistemul public.

„Un principiu de bază este acela de a permite celor care doresc să lucreze în sistemul public să opteze să muncească o perioadă mai lungă de timp. În acelaşi timp, în momentul în care se face această opţiune pentru activitate la stat, să nu se cumuleze şi pensia, plătită evident tot din resurse publice. Mai mult decât atât, în momentul în care un pensionar doreşte să se reangajeze la stat până la vârsta maximă de pensionare, poate să o facă. Vorbim despre cumul-pensie salariu la stat”, a precizat Raluca Turcan.

Pe subiectul alocaţiilor copiilor, ministrul Muncii a menţionat că Parlamentul va decide dacă vor mai fi majorări ale alocaţiilor în acest an.

„Aşa cum am menţionat şi la audierile din comisiile reunite, în momentul de faţă bugetul prevede majorarea alocaţiilor în două etape, finalul anului trecut şi începutul anului acesta. În momentul de faţă avem un proiect de lege în Parlament, în funcţie de rezultatul votului din Parlament vom vedea dacă vor mai fi şi alte majorări. Vom vedea până la urmă ce va rezulta din dezbateri şi vot. Până la urmă dezbaterile trebuie să aibă la bază şi componenta de asigurare a resurselor şi evident de voinţă exprimată prin vot”, a încheiat Raluca Turcan.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

34 comentarii

  1. NU cred in ruptul capului ca NU vor fi exceptii!!!
    NU mai am inncredere in astia deloc, NU voi uita minciuna cu Sporurile, dupa ce INITIAL Catu se umfla in piept promitand ELIMINAREA Sporurilor iar dupa 3 ZILE numai la preiunea PNL, acelasi Catu ii asigura pe bugetari ca VENITURILE NU le vor SCADEA in 2020 iar in Bugtul pe 2021 toate privilegiile bugetarilor sunt NEATINSE, ba chiar se lauda azi Catu cand i-a criticat pe liderii de sindicat si a spus ca NU intelege care sunt nemultumirile cat timp Bugetarimea si-a primit in 2020 Crestere salariala si Sporuri berechet iar Anul asta Salariile si Sporurile sunt fix cele din Decembrie 2020, NU a ELIMINAT nu a scazut nimic, in timp ce salariatii din mediul privat au platit scump Criza COVID19, da, da, Premierul bugetarimii, dl Florin Vasile Catu a spus asta azi!!!
    Rusine, ipocritilor!!

    • Cred ca tu Liliana lucrezi pe minim pe economie Frustrata mai ești.

    • Efectul Ca$$a Loco, Mishto
      🙂

    • @Bibi,
      Nu e vorba de frustrare aici, e vorba de furt la drumul mare, pt că așa se traduce traiul pe picior mare pe banii celor care aduc plusvaloare in economie…
      PS. Cât timp credeți voi că mai merge jucaria? Eu zic că se oprește arcul imediat ce se incheie Pandemia, pt ca e greu sa tai in carne vie cât timp Coviduț19 abia așteaptă să sugă sânge proaspăt…

    • Credeți-mă ca și ka stat sunt mulți oameni competenți.Adica mult mai competenți decât în privat.Lucrez în inspecție financiara și ce vezi pe la firme, ce greșeli făcute de cei din privat.Unul de la stat de la Anaf dintr-un sector al Bucureștiului când a plecat în privat a lăsat vreo 5 contabili de la o firma fără servici.Plangeau aia…Asa ca eu zic sa nu va bucurați atâta ca aia de la stat va iau slujbele dacă pleacă…

    • Dle @Bibi,
      Eu nu vorbesc de excepții, cum sunteți și dvs și vă felicit, eu vorbesc de MEDIA aritmetică pe sectoare de activitate comparabile dpdv al studiilor și dpdv al volumului de munca, STAT vs PRIVAT.
      Am mulți prieteni ingineri constructori și ingineri in producție, asa că vorbesc in cunoștință de cauză: pe șantierele din București media câștigurilor lunare „în mână” in cazul inginerilor constructori și de instalații e de cca 5500-6000 de lei. Și nu vorbesc de incepători in meserie, vorbesc de oameni cu minim 10 ani vechime in domeniu. Cunosc mulți ingineri care câștigă 3500 de lei, așa cum tot la fel de mulți cunosc din cei care câștigă 7-7500 de lei.
      Vă rog frumos să-mi spuneți dvs cât sunt câștigurile medii în Inspecția Financiară sau in Min. Finanțelor (poftiți, să nu spuneți că sunt diabolic 😁) pe posturile care pot fi echivalate cu cele de inginer in construcții?
      12.000, 15.000…?
      PS. În ce colț din lumea asta credeți că mai poate fi întâlnită o asemenea inechitate ?

      PS. Oare când veți înțelege că Dragnea a făcut-o cu scopul de a călări Justiția, ca Borcea pe Irinuca ?
      Noapte bună!

    • @bibi.
      LA ANAF CAPABILI!!!??? LASĂ DROGURILE, VIERMUȘ!!!

    • Lili, Sa nu ti se rupa capul de la asa invidie. Fii cu atentie…

  2. Foarte bine!
    Sa-i dati afara si sa se duca la crescut Stranepotii!
    450.000 de indivizi fara scupule jefuiesc bugetul public poluând instituțiile publice!
    Prin inactivitate,
    Prin bepitisme si cumetrie!
    Prin solicitări abuzive de recalcularea pensiilor an de an!
    Ca sunt ținuți la serviciu si la 66 si la 76 de ani!
    Sa se dispună si recuperarea banilor din aceste recalculari de pensii!
    Celebrul caz Fănică de la Primaria S care nu stie cu calculatorul la 75 de ani dar primeste spor de calculator!

    • Ar fi usor sa-i pună pe liber!
      Cca 380.000 sunt bugetari în administratia publică locală!
      Garantez ca 150.000 sunt salariati+pensionari în Primăriile Rurale, Urbane si toate celelalte organizatii de la nivel local.
      Din cele cca 800.000 angajați la nivelul administratiei centrale cca 300.000 sunt salariatii-pensionari.

      Foarte grav e la tara!
      Unde in Primarii sunt familii de pensionari (sot+sotie) cu varsta intre 70 -77 ani!
      Daca sunt 2 sau 3 / Primărie si se înmulțesc cu cca 3000 de Primarii comunale va imaginați Jaful?

  3. Dacă actuala majoritate reușește în cel mai scurt timp , să elimine cumulul pensiei cu salariul de la stat fără nicio excepție ,eliminarea pensiilor speciale și plătite în baza contribuției și restructurarea aparatului de stat o fie tari și merită felicitări iar alegerile viitoare să le câștige detașat față de PSD care o să rămână în opoziție mult timp , dar dacă PNL face asta de fațadă fără să ia măsuri o da fie grav ptr ei o să dispară de pe scena politică românească la fel ca PNȚCD, ALDE, PRO România, PNG, PRM, PPDD, etc la groapa de gunoi a istoriei.

  4. Nu stiu de ce am impresia ca „plafonare” era cuvantul care-i zbarnaia in minte dar a preferat altceva, a ales calea mai lunga. In vreo 3-4 ani se rezolva.

    • *plafonare sub monitorizarea real-time facuta de ANAF.
      Cine e hulpav si incaseaza prea multi bani in cont fara sa stie chipurile de ei (fara rusine) va fi considerat vinovat… orice venit de la stat CA, CC, etece, pensie, juma’ de norma, cadou, donatie…

  5. Credeți-mă ca și ka stat sunt mulți oameni competenți.Adica mult mai competenți decât în privat.Lucrez în inspecție financiara și ce vezi pe la firme, ce greșeli făcute de cei din privat.Unul de la stat de la Anaf dintr-un sector al Bucureștiului când a plecat în privat a lăsat vreo 5 contabili de la o firma fără servici.Plangeau aia…Asa ca eu zic sa nu va bucurați atâta ca aia de la stat va iau slujbele dacă pleacă…

    • Daca vorbiti de privati cu contracte la stat,poate da’ asa se face selectia iar legislatia ar trebui modificata ,cine ajunge c-o firma n falimente vre o 10 ani nu mai are voie sa deschida alta ,cam asa i in tarile civilizate

  6. Hai ca se poate,incepem cu CCR care are pensionari si ….vom vedea.

  7. Vai ce bine ar fi. Adică termină copiii noștri facultăți cu eforturi enorme din partea părinților și nu au unde lucra iar unii iau pensie și salariu. Nu poți face asta ori stai la pensie ori renunti la pensie și lucrezi la stat ori mergi în privat sa poți cumula pensia și salariul. Bravo PNL.

  8. Vorbeste unu’ mai sus despre frustrari,cred ca ,dincolo de catalogari omiti sa vorbesti de situatia in sine,exista atitia ciocoi din aceasta categorie incit ,normal ca tinerii o iau la sanatoasa.In Franta orice venit care depaseste o anumita grila,este impozitat de asa maniera ,ca nu-ti arde sa mai incerci.In romanica sunt unii cu trei salarii si pensie de la stat,noaptea mintii.

    • Dacă în România e cota unica ce vrei sa fac eu??Ai Auzit de cota unica de impozitare?În Franța e cota progresiva.Adica cu cât câștigi mai mult cu atât plătești mai mult impozit .În România e cota unica.Vorbeste la Guvern sa o schimbe …

    • Ei de ce nu renunță la beneficii ,cazare ,telefoane, transport și câte altele mai au. Unul care muncește din greu de-abia așteaptă pensia nu-i mai trebuie lucrat,tot ăștia bastani care stau degeaba le trebuie și pensie și lucru.Exemplu o doamnă a ieșit din poliție la 42 ani general și acum a bagato secretar de stat la un minister în guvernul acesta despre ce vorbim?

    • P.M.B,,, in primaria condusă de Nic.D să vedeți câți pensionari sunt veniti.din MAI apoi reangajati , tot că funcționari publici, foarte multi în posturi de conducere cu venituri anuale că vorbești.singur (vezi site http://www.pmb.ro/declarații avere).. A nu se înțelege că-i vreau executați, vreau doar sa plece, sunt multi tineri cu studii ,mult mai inteligenți, care știu să #deschida calculatorul dar știu să și lucreze la el. :)).

  9. Pentru proști și foarte proști.Nimeni în lumea liberă nu poate interzice dreptul la pensie.Nimeni în lumea liberă nu poate interzice dreptul la muncă.Prin introducerea sintagmei muncă la stat este discriminare de manual.Pițipoanca asta trecută prin multe paturi politice are minte cât,, pixul”lui Stolojan cu care a intrat în contact direct .Operațiile estetice nu au ajutat-o cu nimic dar a mai pierdut câțiva neuroni cu toate că nu erau prea deși.

    • Nu le interzice nimeni dreptul la muncă. Au de ales. Sau exista în constituție „dreptul de munca la stat”?

  10. Ei de ce nu renunță la beneficii ,cazare ,telefoane, transport și câte altele mai au. Unul care muncește din greu de-abia așteaptă pensia nu-i mai trebuie lucrat,tot ăștia bastani care stau degeaba le trebuie și pensie și lucru.Exemplu o doamnă a ieșit din poliție la 42 ani general și acum a bagato secretar de stat la un minister în guvernul acesta despre ce vorbim?

  11. EHEI, CAT CUMULARZI ARE romania, SA FI MATALE SANATOASA.
    SI CEI MAI MULTI LA „stat”.

  12. O nouă guvernare, încă o încercare! Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, că i se pare normal să se interzică cumulul pensiei cu salariul de la stat, iar fiecare persoană să decidă dacă doreşte să încaseze pensia sau salariul. Proiectul de lege pregătit de Ministerul Muncii este considerat de Cîțu drept ”foarte bun”.
    Astfel, întrebat, miercuri, despre proiectul de lege prin care se va interzice cumulul pensiei cu salariul la stat, dacă a discutat cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, și dacă vor exista EXCEPTII, premierul a răspuns: „Da, am vorbit. Este un proiect de lege despre care am discutat în coaliție, am văzut draftul proiectului de lege. Va fi o dezbatere publică și vom vedea dacă vor fi și EXCEPTII sau nu”.
    Florin Cîțu a adăugat că i se pare un proiect de lege foarte bun: „Știți că am încercat și anul trecut acest lucru și mi se pare normal dacă ai ieșit la pensie să decizi dacă vrei să încasezi pensia sau vrei să rămâi angajat, atunci să renunți la pensie”.

  13. Ba suntem nebuni , ați uitat o pe tovarășa de combinații a lui Băsescu , care acum 10 ani din guvernul infractor PDL avea același discurs și aceleași propuneri -echitate socială , dreptate , investitii , etc , etc și ei furau din bugetul public sute de milioane de euro. Ați uitat o pe traseista politica Dna Turcan din PDL, complicea guvernamentală și politica a tuturor infractorilor PDL . Are același discurs că acum 10 ani când au tăiat pensii și salarii sub motivarea că țara e in criză și e nevoie de sacrificii și ei furau sute de milioane .

  14. Draftul de lege va pica la CCR….doar e un draft, iar Raluca isi va fi facut numarul.
    Nu poti interzice dreptul la munca, pensia este un drept.
    Intr-un stat democratic oamenii se bucura de:
    – libertatea personala;
    – libertatea politica;
    – libertatea economica.
    Asadar, nu potioblica un om sa mearga la privat sau la stat. Pensia nu o primesti de la Raluca sau dela Florin, ci din cotizatia ta.
    Sper ca toata mascarada sa pice la CCR.

  15. Atunci doctorii sa lucreze numai la stat sau numai la privat. Nu e normal să mă duc în spital și să îmi facă doctorul programare la cabinetul lui particular. Dar pe salariile de la stat pensionarul nu plătește impozite? Cum ar fi statul mai câștigat sa primească impozite pe un venit sau nu?! Dacă unul a lucrat la stat ca inginer și se face profesor de ce nu are voie sa cumuleze pensia cu salariul?

  16. P.M.B,,, in primaria condusă de Nic.D să vedeți câți pensionari sunt veniti.din MAI apoi reangajati , tot că funcționari publici, foarte multi în posturi de conducere cu venituri anuale că vorbești.singur (vezi site http://www.pmb.ro/declarații avere).. A nu se înțelege că-i vreau executați, vreau doar sa plece, sunt multi tineri cu studii ,mult mai inteligenți, care știu să #deschida calculatorul dar știu să și lucreze la el. :)).

  17. Pensionarii ,cu pensii „NESIMTITE”de 1600 de lei,dupa 43 de ani de munca,se reangajaza ,pentru un salariu net de1800 de lei,ptr. ca pensia,nu numai ca nu acopera un trai decent,plata medicamentelor,facturile lunare,s.a.m.d.Ce parere au guvernantii?Propun sa se faca o experienta pe EI,sa li se dea 1600 de lei pe luna ,sa vedem,ei se descurca?Unii,poate da,caci mai au de unde fura si lua comisioane!Analizati si stabiliti ,de la ce pensie sa renunte sau salariu? Spune_ ti ,suma cumulata a salariului cu pensia,sa nu depaseasca net,suma de….4000 de lei,spre exemplu!