G4Media.ro

Trei sferturi dintre cei 1.200 de refugiați ucraineni care au ajuns la…

Sursa foto: Primăria Brașov

Trei sferturi dintre cei 1.200 de refugiați ucraineni care au ajuns la Braşov declară că vor să rămână aici

Marea majoritate a refugiaţilor ucraineni care au beneficiat de serviciile centrului comunitar de la CATTIA Braşov au declarat că doresc să rămână în oraşul de sub Tâmpa, se arată într-un comunicat remis, marţi, de Primăria Braşov, relatează Agerpres.

Conform sursei citate, 75% din cei 1.200 de ucraineni care au beneficiat, în ultimele 12 zile, de serviciile centrului, susţin că vor să rămână în Braşov.

„În acest spaţiu, în ultimele 12 zile de când am deschis, ne-au trecut pragul aproape 1.200 de persoane. Majoritatea dintre acestea, peste 900 de ucraineni, au declarat că vor să rămână pe termen mediu sau lung în Braşov, în comunitatea noastră. Dintre cei 1200, doar puţin peste 200 au fost în tranzit, trecând prin oraşul nostru în drum spre vestul Europei. Tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele 12 zile în centrul de la CATTIA s-a întâmplat cu sprijinul şi implicarea comunităţii – de la braşovenii care au donat produse pentru refugiaţii ucraineni, până la companiile care au donat, la restaurantele care au pregătit şi servit gratuit mese calde pentru cei din centru şi cei 450 de voluntari care s-au înscris pe platforma voluntarbv.ro, precum şi organizaţiile care ne-au ajutat să facem în Centrul comunitar de la CATTIA un loc în care să-i întâmpinăm pe cei care au nevoie”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu, conform comunicatului citat.

La centrul comunitar pentru refugiaţi de la CATTIA Braşov, deschis de grupul de iniţiativă „Braşov pentru Ucraina”, creat de Primărie împreună cu mai multe ong-uri, cetăţenii ucraineni pot să se înregistreze, pot primi adăpost pentru câteva zile până li se găseşte o cazare pe termen lung, o masă caldă, consiliere şi asistenţă medicală dacă au nevoie, dar şi sfaturi privind angajarea şi ore de limba română pentru copii ori alte activităţi pentru aceştia.

Sursa foto: Primăria Brașov

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. pai cei cu rude prin vest au plecat deja. Iar multi mai au rude prin polonia care deja e la limita.

  2. Felicitări Brașovului. Cele mai bune urări pentru refugiați și mult succes în tot ceea ce întreprind în această perioadă dificilă.

  3. Nu întâmplător Brașovul este cel mai vizitat oraș din tara de turiștii străini. Atrage oamenii, atrage turiști…oare în orașele din Moldova de ce nu vrea sa rămână niciun refugiat? Întreb și eu.

    • De prost ce ești și pentru că ești moldofob.Orasele din Moldova sunt mai curate și mai frumoase decât toate orașele țării,De curiozitate ai fost acum recent la Iași?

    • Fiind oraş turistic, totul este f. scump. Pentru refugiaţi fără mijloace, viaţa este departe de a fi uşoară. Pe de altă parte, în Braşov şomajul este pe minus, de. ex. restaurantele încep să-şi aducă angajaţi din Nepal. În construcţii, aceşti domni ne ajută de mult. Înseamnă că vor găsi şi refugiaţii ce să muncească în acest oraş, dacă vor să rămână. Nu sunt foarte sigură de ofertele de locuri muncă din regiunea despre care vorbiţi, pentru că şi de acolo se „refugiază” lumea la Braşov, şi din cauza asta.

  4. Consiliere si asistenta medicala gratuita.Pai eu dau statului 43%din salariu si cand am nevoie la doctor platesc de ma ustura portofelul.Eu nu sunt contra ajutorului oferit ucrainienilor (este greu ce se intampla la ei in tara, nici nu imi imaginez ce este in sufletul lor).Dar astia suntem noi romanii nu ne ajutam intre noi ,preferam sa intoarcem spatele romanilor nostri.

  5. Prefer să plătesc servicii medicale decât să fiu în situația refugiaților (sunt sigur că și refugiații ar prefera să plătească servicii medicale la ei acasă alături de rude și prieteni în viață).

  6. Să nu fie nimeni în pielea unui refugiat de război ! 🤔
    Și după ce se va termina războiul ce vor găsi acești oameni la întoarcerea în Ucraina ?
    Cine le va mai da înapoi viața anterioară războiului ?
    Cum vor crește și se vor maturiza copii acestor oameni ?
    Cum a fost posibil un astfel de război în Europa după ce s-a întâmplat în fosta Iugoslavie ?
    🤔

  7. Este un lucru bun. Romania are nevoie de diversitate.
    Sper ca intr-o buna zi , specia de care apartin , Homo sapiens, , sa evolueze si sa lase in urma tribalismul.
    In fond toti suntem frati si surori , dar inca ne ucidem unii pe altii si ne cream suferinta si durere unii altora.
    Daca continuam cu situatii precum cele din Ucraina , ca specie , nu vom supravietui.
    Sa privim spre stele, nu spre granita vecinului.
    Salvarea speciei umane este Dragostea nu ura, Generozitatea nu avarismul
    Trebuie sa ne maturizam , ca specie
    Trebuie sa renuntam la rau si sa alegem Binele.
    Sa alegem Lumina , nu intunericul.