G4Media.ro

Traian Băsescu: ”Soluția este un guvern policolor până la alegeri. Uitați de…

Sursa: Facebook/ Traian Băsescu

Traian Băsescu: ”Soluția este un guvern policolor până la alegeri. Uitați de anticipate”

Europarlamentarul Traian Băsescu a afirmat, la Realitatea TV, că toate partidele care au participat la demiterea guvernului Dăncilă ar trebui să-și asume guvernarea până la alegerile parlamentare din 2020. Fostul președinte a precizat că PMP ar fi dispus să renunțe la participarea la guvernare dacă ALDE și UDMR se opun.

”Soluția este un guvern policolor până la alegeri. Uitați de anticipate, Dan Barna nu înțelege nimic”, a declarat fondatorul PMP. El a precizat că partidul său nu se cramponează de prezența la guvernare, dacă partidele conduse de către Călin Popescu-Tăriceanu sau Kelemen Hunor au obiecții majore față de PMP.

”PMP este un partid curat. N-a intrat în nicio alianță și aș fi bucuros să nu-și atârne în istoricul lui parteneriate cu partidele lui Tăriceanu și Kelemen. O spun din experiență. Am făcut astfel de parteneriate și parcă n-a fost bine, deși erau necesare”, a spus Băsescu. ”Am o repulsie naturală față de un parteneriat cu Tăriceanu și Kelemen Hunor, că un partid la care țin trebuie să împartă decizia cu ei. Dacă de asta se împiedică ei, PMP susține guvernul cu cei 18 parlamentari”, a continuat fostul președinte.

El a acuzat partidele care au contribuit la demiterea Vioricăi Dăncilă că au abandonat PNL pasând pe umerii liberalilor sarcina formării Guvernului. ”Este o capcană în care îl împinge Ponta pe Orban, să meargă singur la guvernare. Va avea mai puțină putere decât are acum guvernul Dăncilă”, a exemplificat Băsescu.

El i-a reproșat și președintelui Iohannis că nu a obținut un acord al partidelor susținătoare ale moțiunii pentru o guvernare comună, înainte de votarea acestuia, iar acum i-ar fi pasat lui Ludovic Orban responsabilitatea formării  unei majorități. ”Dacă n-a făcut-o atunci, acum nu mai poate pentru că îi vedeți pe toți cu listele de exigențe”, a spus Băsescu.

”Ei au știut ce fac, nu au fost nevinovați, au știut că dărâmă un guvern”, a conchis fostul președinte.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

24 comentarii

  1. Noapte buna, Petrov. 30 de ani e destul. Hai, la somn.

  2. Basescu, de cati ani si-a dat cuvantul ca se lasa si ne lasa. I-ar trebui niste romparkin la cat dmg. si-a dat. Nu stiu de ce-l mai ia careva-n considerare, probabil dementa fanatica primordiala, cu care sunt ghidati mai toti de peste tot. Inclusiv pe aici, G4Media. Ce conteaza ce zice Basescu ? Multicolor inseamna compromis total. USL2 cu consecinte devastatoare pt. fiecare. Chiar ma bucur ca-i Ponta Gica Contra, lumea-l uraste dar uite ca se tine, de ce se tine ? Pt. ca a invatat de la Maestru, din pacate expriat, dar na… Uite-l ca inca misca …

  3. Petrov isi da cu parerea. Ha ha…
    Mai bine se duce sa toarne pe cineva…

    • Vezi ca inca are ce… Daca vrea, baga tot PMP-ul si-un procent semnificativ din PNL si ALDE la puscarie. Ii stie pe toti, betivul.

      Viata-i grea si singura cand esti pe vapor … Sa nu vorbim de umiditate …

    • Tu esti Gadea? N-ar fi mai bine sa vorbesti de stapanul tau demonstrat ca turnator?….cu martori beton, by the way. Pana nu se pronunta o hotarare definitiva nu aveti dreptul sa vorbiti. Hai fuguta la antene.

  4. Un guvern policolor nu merge din cauza divergențelor. Bugetul cere mai degrabă un guvern de unitate națională PNL-PMP-PSD-ALDE-UDMR-Ponta-minorități.

  5. Mor de curiozitate: de la întoarcerea Lenuței din Costa Rica, ai apucat să admiri și d-ta macar o dată noua frizura sud-americană, despre care se spune că ar eclipsa-o pe cea franțuzească ?

  6. Ca de obicei,are dreptate ! Le-a stat in gat mereu USL-istilor de rit mai vechi sau mai nou ,deci hotilor ..Ca prosti sunt cu gramada..Daca nu era fascinat de Elene si paharele,si acum ii invartea pe toti in cazanul cu smoala al politichiei romanesti.Dar atatia ani pe mare si-au spus cuvantul…

  7. Uite asa bou de orban ia readus la viata pe expirati ca base, monta, tariceanu…cu tot scandalul si tradarile inerente in 2 luni cancerul psd ajunge iar la 40%…bravo sica

  8. Bate campii! Fara anticipate niciun guvern nu reuseste sa faca ceva daca nu are majoritate stabila in Parlament. Iar PMP, brat la brat cu PSD in toate xonsiliile judetene, n-ar mai intra in Parlament. Fe aceea Basescu si Tomac s-au facut europarlamentari.

    • Mariane, o mica corectura. Nu s-au facut ci au fost alesi….asa cum au fost alesi si ceilalti europarlamentari de la alte partide.

  9. O dati toti cu Petrov, Petrov! Ce legatura au tinerii din pmp cu trecutul lui Basescu sau cu presupusa legatura a lui cu Udrea(@scara , dezamagitor!)) Procesul cu CNSAS inca nu s-a terminat iar verdictul nu este definitiv. Ma asteptam ca pe forumul de la g4 sa nu fie antenizati, dar…. Ca va place sau nu Base ii bate la fundul gol pe toti politicienii actuali, in frunte cu presedintele. Toti o freaca la rece in timp ce tara geme. Toti isi imbraca discursul intr-o haina aparent noua si moderna. In realitate este mancata toata de molimele parvenirii. Niste politicieni de doi lei care nu fac altceva decat sa o lase pe dancila sa guverneze(a se citii sa devalizeze tara) dupa bunul plac. Scenariul schimbarii guvernului trebuia facut cu mult inainte de motiune. Totul trebuia pus la punct in cel mai mic detaliu. Din pacate toti sunt niste carpaci, niste habarnisti. Cine pierde? Nu ei care incearca sa-si securizeze pe cat posibil rezultatul europarlamentarelor, ci noi palmasii care-i tinem in parlament!. Suntem niste idioti. Ne certam pe forum, ne dam unul mai destept decat celalalt, iar pe ei nici la basca nu-i doare.

    • Dar n-am făcut altceva decât să încerc să-mi satisfac o curiozitate nevinovată! Intre noi fie vorba, trebuie să recunosc, la mijloc mai e si o doză de admirație, chit că după gusturile mele duamna Lenuță e un pic prea plinuță…

    • Ce a făcut Băsescu mai exact și concret pt România? Ce a rămas în urma lui după 10 ani de mandat în care a avut aproape puterea totală? Ce? Concret.
      Până și Iliescu se poate lăuda că ne-a băgat în NATO și UE, Băsescu cu ce se poate lăuda? În afară de faptul că și-a băgat câțiva dușmani personali la pușcărie în timp ce și-a protejat clica.

    • Reforma in justitie, intarirea statului de drept, intarirea institutiilor, reformarea serviciilor secrete macar partial, condamnarea comunismului, deschiderea arhivelor securitatii, aderarea la UE, gestionarea buna a crizei economice astfel incat tara n-a intrat in incapacitate de plata ca Grecia, scoaterea tarii din criza dupa guvernarea lui Tăriceamu, deschiderea culturala prin ICR, parteneriatul strategic cu SUA, reforma invatamantului, la reforma sanatatii i s-a infundat. Iar putere aproape totala a avut doar doi ani 2010-2011. Intre 2005-2006 a impartit puterea cu tariceanu, in 2007-2008 la putere a fost doar tariceanu sustinut de psd si udmr, in 2009 a impartit puterea cu psd-ul iar din 2012 pana la sfarsit a fost inlaturat de tot de la putere. Iar dusmanii personali bagati la puscarie erau niste infractori, de ce sa le plangem de mila. Mai bine am vorbi de cei ce au scăpat si de ce a facut si tariceanu si primarii psd-ului care detineau puterea adevarata si ei aveau painea si cutitul cu baronii locali care erau mai multi de la psd decat de la pdl

    • In sfarsit am vazut un comentariu facut cu mult discernamant. Mia placut!Indiferent daca ne place sau nu ne place fostul presedinte Basescu , trebuie sa recunoastem ca are calitati deosebite de politician. Calitati care se bazeaza pe munca, documentare, experienta si nu in ultimul rand pe o memorie si capacitate extraordinara de analiza si sinteza. In opinia mea este singurul politician veritabil. Stie ce este de facut in situatii dificile, gaseste solutii fezabile. Acesta este si motivul pt care are asa de multi dusmani periculosi , dar care se situeaza cu mult sub nivelul d lui de inteligenta ,incearcand sa-l discrediteze cu fel de fel de etichete ,gen betiv, Petrov etc. Cu privire la actiunea CNSAS ,in opinia mea aceasta institutie ar trebui sa functioneze ca o arhiva care depoziteaza dosarele fostei securitati,fara atrbutii de a libera certificate de colaborator/sau necolaborator. Certificate care nu au nici o valoare fiindca o mare parte a dosarelor fostei securitati au fost distruse iar beneficiarii acestora acum sunt curati ca lacrima. In aceste conditii se face o discriminare printre cei vizati, ceea ce este neconstitutional, Daca dupa 1989 nu s-a agreat o lege a lustratiei, si oricine, indiferent de trecutul politic putea sa candideze si sa fie ales in orice functie in stat ,acum dupa 30 de ani nu mai are nici un rost sa facem lustratie prin CNSAS.
      Criteriile de integritate adoptate de partide nu trebuia sa vizeze problema COLABORARII cu fosta securitate, fiindca astfel CNSAS -ului sa conferit o putere si a devenit un important arbitru pe scena politica. Faptul ca au inceput sa infirme certificatele emise anterior in functie de informatii noi aparute pe parcurs (vezi cazul Basescu / Petrov, cazul ghizilor ONT,etc) pune sub semnul intrebarii activitatea CNSAS sub aspectul aprecierii calitatii de colaborato/necolaborator al foste securitati. Din acest motiv aceasta institutie ar trebui sa functioneze ca o arhiva care pune la dospozitia celor interesati dosarele aflate in custodia lor.
      In fosta RDG cum a functionat o institutie similara , s-au dat adeverinte ?Nu cred!

    • @Demonaz,
      A dat o mu13-maraton PSD-ului pentru care merita eterna noastra admiratie! In plus ne-a invatat cum sa bem whisky, ca pana sa ne invete el, noi ba il beam sec de ne lua de cap dupa prima suta, ba il ”botezam” cu nenumarate cuburi de gheata sau si mai rau-cu cola de nu mai stiai daca bei tarie sau bere…

    • @Draggy
      Ce întărire a statului de drept, ce reformă în justiție, că e corupția cât casa, băi nene. Ne-a tot reformat 10 ani de ne-a rupt. Auzi, domne, reforma justiția în timp ce fra-su lua mormane de bani de la țigani, iar Udrea fura ca în codru. Adică, pe bune? Ce instituții a întărit? Basme, sloganuri fără valoare. Ce aderare la UE, că pe aia a făcut-o Năstase, la sfârșitului mandatului lui deja se știa că aderăm în 2007, Năstase făcuse și ceasul ăla la Universitate să ne anunțe că intrăm în 2007. Băsescu nu a trebuit să facă absolut nimic, eventual doar să nu fu#k up things atât de tare încât să fim amânați. Ce gestionare a crizei economice, că am fost singura țară în care s-au tăiat salariile. Aia e gestionare? Ce reformă a învățământului, frate, că mustește țara de analfabeți, sunt mai mulți ca niciodată.
      Iar „condamnarea comunismului” a fost o șaradă, atâta timp cât comunismul a fost condamnat de un turnător la securitate, a fost fără valoare, zero barat, bătaie de joc. Putea la fel de bine să îl condamne și Vadim, că era the same shit.
      Comunismul trebuia condamnat de unul care a avut de suferit din cauza lui, nu de unul care a beneficiat de el.
      Pe bune, în afară de sloganuri din astea, ceva concret știți?

      @Scaraoțchi, vorbim când mai crești.

    • Sa cresc in sondaje? Dar ce va imaginati voi ca avem noi aici jos, Democratie? Mai stii, poate ca trageti speranta sa si participati la alegeri, din pozitia scufundat in cazan…

    • Sa nu uitam cum era justitia in 2004 si cati corupti au intrat in puscarie. E adevarat ca a fost coruptie si pe vremea lui si mai e si acum dar cum era inainte, va mai aminti? Pe vremea Rodicai Stanoiu, cum se luau hotararile cine e condamnat si cine nu la partid, cu nastase in capul mesei? Si procurorul panait care s-a sinucis pentru ca il fortau sa lucreze pentru ei? Iar reforme s-au facut pana la un punct dar asta nu înseamna ca nu au existat deloc. Justitia a functionat mai bine si au fost trasi la raspundere multi, inclusiv frati-su si elena udrea. Daca detinea puterea absoluta de ce nu i-a salvat? Dovada faptului ca justitia a devenit mai puternica si mai independenta e faptul ca au intrat la puscarie inclusiv oameni apropiati lui. Asta nu e basm. S-au intarit institutii ca ANI, Inalta Curte, DNA, parchetul general dar si ICR in domeniul culturii, a auzit lumea de noi in străinătate. Iar in UE credeti ca intram daca nu se faceau reforme? Spuneti ca s-au taiat salariile dar era criza in alte tari s-au dat oameni afara si au rămas pe drumuri fara nici un salariu. Si in invatamant s-a introdus evaluarea nationala, ca a venit apoi cati andronescu si s-a ales praful e alta poveste. Astea nu sunt sloganuri, sunt realitati ca ne plac sau nu. Au fost si multe lucruri rele pe care le-ati insirat dvs nu le mai repet dar important e sa vedem obiectiv si ce e bine si ce e rau. Altfel suntem partinitori si nu e corect.

  10. Va place sau nu de fostul presedinte Basescu e treaba fiecaruia.
    Insa are merite incontestabile
    Este un politician veritabi , inteligent, intuitiv, promt, inzestrat cu o memorie deosebita, cu o capacitate extraordinara de analiza-sinteza. Aceste calitati se bazeza pe munca si experienta dobandita pe parcursul vietii .
    Are admiratori si f multi dusmani.
    Cei care nu-l agreaza (fiindca se situeaza cu mult sun nivelul D-lui de pregatire sau nu au fost acceptati in anumite functii ,etc ) incearca sa-l denigreze utilizând etichete mai aproape de perceperea publica gen betiv, turnator ,etc. Problema cu Petrov este f stranie. A aparut la spartul targului. In locul CNSAS as fi fost mai atent fiind vorba de un fost presedinte la care ai emis 5 adeverinte de necolaborator. Sub acest aspect CNSAS si a decredibilizat toata activitatea de pana acum. Nimic nu este sigur. Daca luam in considerare faptul ca o mare parte a dosarelor fostei securitati au fost distruse iar beneficiarii acestora,acum sunt curati -lacrima- in opinia mea e si NECONSTITIONAL – fiindca implica un act de DISCRIMINARE printre cei vizati.
    Faptul ca partidele au optat printre criterii de integritate la- a fi sau a nu fi colaborator-a fostei securitati a conferit CNSAS o putere si posibilitatea de a interveni in lupta politica. In opinia mea dupa Petrov- care viza un student cu statut de militar subordonat superiorilor, a venit rândul ghizilor ONT, probabil vor urma lucratorii din întreprinderile de comert exterior si lista poate continua cu personalul de conducere din fabricile care lucrau pt export/sau importau marfuri, navigatorii pe ape , in aer etc
    Daca imediat de 1989 nu s-a optat pt o lege a lustratiei si oricine putea sa candideze si sa fie ales in orice functie si demnitate in stat , acum dupa 30 de ani nu mai are nici un rost sa facem lustratie prin CNSAS. Aceasta institutie trebuie sa functioneze in regim de ARHIVA – care pune la dispozitia celor interesati dosarele din custodie- FARA atributii de a emite ADEVERINTE de colaborator /necolaborator al fostei securitati.
    Acum e prea tarziu ! Dosarele importante au fost distruse!