G4Media.ro

LIVE Traficul de persoane, problemă critică pentru România. Conferință cu participare internațională…

Sursa foto: Pixabay

LIVE Traficul de persoane, problemă critică pentru România. Conferință cu participare internațională în săptămâna europeană anti-trafic

Urmăriți LIVE Conferința „Împreună împotriva traficului de persoane: Provocări ale României în lupta împotriva traficului de persoane”, ediția a VII-a:

18 octombrie este Ziua Europeană împotriva Traficului de Persoane, un fenomen care face ravagii în România. Potrivit ultimului raport al Departamentului de Stat al SUA, România nu îndeplinește standardele minime de eliminare a traficului de persoane și este principalul rezervor din Europa pentru victimele traficului sexual și pentru exploatare prin muncă.

Cu un sistem al asistenței sociale afectat grav de pandemia de coronavirus și de subfinanțare, România are dificultăți majore în combaterea fenomenului căruia Uniunea Europeană i-a dedicat o zi specială.

Conform tendințelor actuale identificate în Raportul publicat recent de Uniunea Europeană privitor la traficul de persoane, numărul copiilor români exploatați a crescut de 10 ori în ultimii 2 ani de raportare.

Potrivit raportului Departamentului de Stat al SUA, România rămâne pentru al treilea an consecutiv pe lista de supraveghere la nivelul 2, în țara noastră fenomenul traficului de persoane fiind cel mai accentuat din Europa, comparabil doar cu situația din Irlanda sau Belarus. În categoria 3, cea mai problematică din raportul Departamentului de Stat, se află țări precum Rusia, China sau Cuba.

Pentru a aborda principalele provocări cu care România se confruntă în prevenirea și combaterea traficului de persoane sau protejarea supraviețuitorilor acestui fenomen, Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER) organizează în această săptămână ediția a VII-a a conferinței „Împreună împotriva traficului de persoane: Provocări ale României în lupta împotriva traficului de persoane”. Conferința este organizată în cadrul proiectului STOP-AT și va avea loc vineri, 22 octombrie 2021, în format online.

Eradicarea traficului de persoane, în contextul pandemic actual, este imposibilă fără o cooperare europeană puternică în materie penală, cu o abordare integrată și cuprinzătoare. Prevenirea traficului de minori rămâne, de departe, una dintre principalele provocări cu care România se confruntă astăzi.

La dezbatere vor participa magistrați și avocați, ofițeri de poliție, inspectori de muncă, psihologi, asistenți sociali, funcționari publici, medici, cercetători și profesori, reprezentanți ai ONG-urilor, precum și diplomați străini în România. Participanții la conferință sunt rugați să se pre-înregistreze, completând formularul online până pe 21 octombrie 2021 pentru a primi link de accesare a evenimentului și să solicite diplomă de participare dacă este necesar. (Foto: Pixabay)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

18 comentarii

  1. critic pt romania este coruptia si incompetenta celor de la condurcere. mi se rupe n 14 despre traficul de persoane ca ai inflatie aproape de 10 %, nu ai guvern si rep statului sunt utili precum gaura de la covrig..

    • Cu de-ăștia ca tine care nu cer socoteală autorităților pentru traficul de persoane, o să rămânem pe primul loc în Europa. Norocul tău că nu l-au traficat pe tac-tu, altfel nu mai apăreai pe aici.

    • daca te traficau pe tine sa iti rupa coorpy2d@ la produs cativa ani de zile, aveai alta opinie

      matale ori esti robot ori esti frate cu nenea ala cu coarne, piele rosie si aripi pe invers, undeva pe drum ti-ai pierdut sufletul, probabil intr-un boschet cand faceai treaba mica

  2. Traficul este o consecinta a coruptiei. Cand ai o justitie care sapa pe banda traficantii (cazul Tandarai de exemplu) si autoritati care dorm in papuci pe lefuri grele, situatia nu poate fi rezolvata.
    Ar trebui ca UE sa puna sanctini crunte Romaniei (mai mari decat cele puse Coreei de Nord) pana cand tara va rezolva problema coruptiei. Altfel nu se poate. Doar prin conferinte nu se rezolva nimic.

    • Dacă nu ar mai merge niciun bărbat la prostituate nu ar mai fi niciun trafic. Dar de ce sa ne concentram și sa arătăm cu degetul sursa acestei povesti? Când putem sa vorbim despre orice altceva și nu despre cererea pentru aceste „servicii”?

    • da, dar si coruptia e vinovata. tu vb de esenta. iar ce vrei tu nu are cum sa existe. vor fi mereu barbati care se duc la prostituate. a fost si va fi mereu. tu faci o confuzie insa.
      problema e sa fie ca vor ele, nu ca sunt obligate, iar aici tu le pui pe acelasi palier.

      aici intervine partea cu coruptia, care nu ancheteaza si nu se straduieste sa faca ceva.

    • Nu fac nicio confuzie. Probabil sunt printre ele și dintre cele care își doresc fix aceasta „meserie”. Dar marea majoritate sunt traficate. Și sunt traficate pentru ca cererea e mare. Mulți bărbați care o iau razna dacă nu fac secs, chiar si plătit, chiar și viol. Dar societatea nu zice nimic, pentru ca cei mai vocali în societate sunt bărbații, nu?

    • ba faci. exista femei care fac meseria CA VOR si exista Unele SILITE!!!! chiar nu faci diferenta? inseamna ca ai probleme serioase cu logica.
      iar asta ca sa nu se mai duca unii la ele e ca aia cu fumatul. pai sa nu se mai faca tigari deloc, si gata nu mai fumeaza nimeni ca nu mai au ce. nu prea merge asa.

    • Înțelegem ca ai suferit in dragoste și ai devenit o feminista extremista, dar ceea ce spui tu e SF. Prostituția e una dintre cele mai vechi meserii, iar cum spunea și cineva mai sus, tu nu faci distincția între a fi silită și a voi personal sa faci asta. N-as putea sa mă arunc care sunt procentele, cât sunt obligate și cât doresc ele dar cu siguranța nu e cum spui tu ca marea majoritate sunt obligate. Din contra, Probabil e undeva 60-40, cele care vor și cele care sunt obligate; Nu zic ca nu exista un segment important de trafic de carne vie(de aia și suntem pe 1 in UE), dar hai sa nu zicem acum ca marea majoritate a industriei se bazează pe asta. Și încă ceva, nu e vina noastră ca nu știi cum funcționează capitalismul, și implicit presta un serviciu pentru bani. Iar sa anulezi chestia asta sa spui ca Bărbatul e sursa ca se duce la ele e o idioțenie tipic feminista.
      Nu înțeleg care e problema sa platesti un serviciu, tari mai evoluate ca noi au înțeles asta, au legalizat și fiscalizat acest domeniu și își trag taxe importante. Noi..evul mediu, bărbatul e de vina ca se duce la ele și majoritatea doamnelor vezi domne sunt fortate, obligat; ceea ce e fals.

    • Bai Andrei, tu chiar crezi ca sunt msi multe femei care se prostituează ca vor, ca ala e visul lor, au renunțat la școala, job, tot, ca să se prostitueze? Și nu-s mai multe alea care sunt forțate sau efectiv în satul lor amarat nu au nicio șansă? Ca vrei tu sa crezi ca ele sunt acolo din altruism și ca nu le e o silă absoluta tuturor de ce fac, e altceva.

  3. Cum? Exista trafic de persoane? Toate femeile alea din vest nu sunt acolo pentru ca își doresc, ci sunt traficate? Nu mai comentează niciun i.mpotent cum sunt româncele c.urve? Și cum ei nu au nimic de a face cu tot ce se întâmplă? Ca nu ei prin solicitare întrețin aceste lucruri?

    • Ești penibila

    • Știu, știu, în niciun caz sa nu dispară prostituția vreodată, fetele alea au locuri de munca dom’le, industrie ce sa mai. Va veți putea duce oricum în tari din lumea a treia, domnilor, stați calmi. Și când vor dispărea și acolo obsedații se vor îndrepta către scorburile din pădure sau vor viola. Și sun pretextul ca „mai bine prostituție decât viol”, vom reveni, cu toate ca prostituția e tot viol în bună măsură.

  4. Implicarea sefilor politiei romane in proxenetism e si aia o cauza. In fiecare an sunt cateva bucati condamnate pentru implicare in crima organizata. Si cand zic bucăți, ma refer la capi de poliție, cum a fost pe Timis si multe alte județe.

  5. TRAFICUL NU AR FI POSIBIL FARA INCOMPETENTA SAU FARA COMPLICITATEA „autoritatilor” SI „institutiilor” STATULUI.

  6. Traficul de persoane este protejat de sus. S-a văzut la Caracal cum niciun poliţist şi procuror nu a păţit nimic. 17 fete răpite şi 0 vinovaţi.

    • 😭 bietele copile😔😔
      Ne-am inflamat, ne-am revoltat cu toții atunci….. timpul a trecut, am uitat și golanii au rămas pe funcții și cu banii în buzunare 🤢

  7. Pensii speciale.