G4Media.ro

Toate sindicatele din învățământ, elevii, studenții și părinții îi cer premierului Ludovic…

Foto: Gov.ro

Toate sindicatele din învățământ, elevii, studenții și părinții îi cer premierului Ludovic Orban o discuție de urgență cu privire la acordarea de laptopuri și tablete la cerere oricărui profesor și elev

Toate sindicatele din învățământ, elevii, studenții și părinții îi cer de urgență premierului Ludovic Orban a întrunire în care să discute modul în care va fi aplicată concret legea care obligă Ministerul Educației să asigure, la cerere, fiecărui cadru didactic şi fiecărui elev un dispozitiv – laptop sau tabletă, conectat la internet, pentru a putea participa la activităţile de e-learning.

  • Solicitarea vine în contextul în care parlamentarii încearcă să modifice legea deja aprobată, astfel încât tabletele și laptopurile să nu mai poată fi cerute de toți elevii, ci doar de anumite categorii

Cele 6 organizații și sindicate au emis un apel comun în care cer ca la întâlnirea cu premierul să fie prezenți și miniștrii Educației, Finanțelor și cel al Fondurilor europene.

“Ținând cont de lipsa fondurilor necesare pentru asigurarea acestor dispozitive electronice tuturor cadrelor didactice și elevilor, dar și de timpul scurt rămas până la începerea anului școlar 2020-2021 pentru rezolvarea acestei probleme, se impune prezența, la această întâlnire, a ministrului finanțelor publice, cât și a ministrului fondurilor europene”, se arată în scrisoarea semnată de președinții Consiliului Național al Elevilor (CNE), Alianţei Naţionale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar (FNAP-IP), Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” (FSE Spiru Haret) și Federația Națională Sindicală „Alma Mater” (FNS Alma Mater).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

16 comentarii

  1. Desi nu sunt in totalitate de acord pt ca ar fii o masura socialista… statul oricum ne fura 60% din venit, iar investitia in educatie e bine-venita.

    Daca se recupereaza alea 50 de miloane de dolari de la Felix ar fi destul as zice.
    Sau sa se renunte la ordonanta care le da inca 50 de miloane de dolari #MafieiMedia. Eu nu sunt de acord ca taxele mele sa fie folosit pt a plati mita mafiei media. E tradare nationala, iar PSD, PNL si acolitii lor sunt vinovatii principali.

    • E ca in bancurile cu radio Erevan.
      Lu’ Felix de fapt nu i-au luat, i-au dat cea mai mare suma din fondurile pentru media.

      Iar referitor la scoala eu as zice sa nu ne complicam iar cu ceva unic in lume, cum e internarea fortata, si sa facem ca in Italia sau Spania.
      Adica incepe scoala si gata. Cu masuri de igiena, cu dezinfectarea claselor, cu inceperea cursurilor la ore diferite ca sa nu fie aglomeratie pe holuri. La liceu si facultati, unde se poate, pot sa fie si unele cursuri online. Daca nici aia nu fac bine, atunci cine face?

    • geo – Nu e unic in lume.
      Guvernul comunist chinez are asa ceva, la fel si ala din korea de nord; probabil mai sunt si altii.

      Mai multe masuri socialiste => mai mult furt prin intermediul taxarii. Parca erau unii care pe la 1775 s-au revoltat impotriva taxarii … Unde-or fi oameni ca aia acum ?

  2. din pacate sistemul de invatamant nu este pregatit pt online.

    proba de compentente tehnice in domeniul ITC la la profesori pt 2020 a fost trimiterea unui email…..in 2020!

    cum va asteptati sa tina cursuri online un profesor care nu are nici cele mai elementare notiuni vis a vis de ce inseamna internet, PC/tableta/laptop sau aplicatii colaborative? Chiar daca sunt profesori bine intentionati nu este timp pt instruirea lor. Din pacate generatia asta va fi sacrificata pt guvernul lui.

    acest deal va fi un alt mare tun marca pnl& psd.

    incercati sa va imaginati un dialog intre Orban, un consultant IT si reprezentantii profesorilor: nu prea se leaga, asa este ?

    suntem o tara condusa de imbecili

    • Deci bani sunt. Trebuie doar confiscate averile psd-istilor, alde-istilor, securistilor…s.a.m.d

    • Va rog mult sa nu generalizati. Toate comentariile nu fac decât să dezbine clasele sociale, sa ofere masa de manevra politicienilor, prin prisma frustrărilor apărute.. Este greu, v-o spun eu ca profesor care am facut ore online cu mult peste norma pe care o aveam la liceu, care am convins elevii sa intre sâmbătă sau duminică online cate 2 sau 3 ore, tocmai pt ca ei sa nu se simta aglomerati!( toate au fost ore in plus). Vreti sa va povestesc cum este să verifici 180 de teme a cate 15 fisiere?? 10 ore pe zi…iar resursele pentru a face față provocării ( pana acum cca 1500 lei) nu mi le-a decontat nici liceul, nici inspectoratul, nici ministerul si nici guvernul. Ca urmare, există oameni care au pus mare pret pe educatia online…Mie mi-au intrat toți elevii pregătiți la facultățile de top. Niciunul nu s-a facut de rusine. Daca dintre cei care emit pretenții sa mergem la scoala, cu masca..( Va spun ca este oribil sa stai la 33 de grade, cu o masca pe fata ca sa corectezi lucrări de bacalaureat sau definitivat etc..) , există macar unul care stie cum este să vorbești cu ea la gura, să îți pui doar ochelarii care se aburesc instantaneu, ori sa nu poti struni copiii, care de multe ori vin frustrati de acasa si nu inteleg absolut nimic din normele de bun simt, astept un reply serios.
      Acelora care lucrează în această branșă si care arunca la ” bătaie de joc” un document copiat pe wtp, să li se ofere exact salariul pe care îl merita. Si eu am mari frustrări in acest sens, pt ca plata este aceeasi si pt cel care fenteaza sistemul, dar și pt cel care muncește de fix 3 ori mai mult decât în condiții obișnuite. Respect opiniile, va inteleg, dar ar fi bine sa ii vedeti pe cei care chiar au facut lucrurile ca le carte! Multa sanatate!

    • Emma, respect pt profesorii care care chiar isi fac treaba. Fiti sigura ca acolo unde sunteti, sunteti respectati de cine trebuie. Dar tot sistemul este atat de prost facut ca ne apuca lehamitea, ca parinti zic eu responsabili – si admit aici ca majoritatea parintilor, ca si majoritatea profesorilor, nu prea stiu ce e bine pentru copii lor – adica altceva decat „descurcareala” specifica locului.

  3. Mulți au deja laptopuri sau tablete.
    Legea trebuie făcută astfel încât să beneficieze de ajutor cei care chiar au nevoie. Dacă se dau pentru toată lumea de unde știm că nu o să ceară și cei care au deja?

  4. Sa dai PC-uri profesorilor este o prostie fara margini. Asa va dati seama dragi parinti cine va educa copii in ziua de azi. Oameni care nu au competente digitale si pregatesc tanara generatie probabil pentru secolul 18. Rusine! Invatamantul la salarizare a fentat 4 ani. Iau salariile intregi de mult. De ce? Si nu pot sa-si cumpere un PC? Un guvern iresponsabil imatur si incapabil. Stimati profesori, cu tot respectul pe care-l port profesiei, credeti ca va puteti justifica activitatea pentru ultimele 4 luni, din punct de vedere legal? Vorba unei „intelectuale” in viata: Ciocu mic!

    • CORECT!!!!!

  5. Eu zic sa nu mai inceapa deloc anul scolar si sa se renunte complet la scoala! Oricum de la Revolutie incoace nu se prea mai face…
    Si nici nu prea mai e nevoie de oameni educati in Romania de azi, la putere sunt cocalarii, pitipoancele, interlopii, beizadelele, vloggerii, manelistii, etc.

  6. Sunt profesoară. Când am intrat în învățământ, acum 3 ani, am cerut un laptop pe câte sa-l folosesc la școală deoarece al.meu era depășit și nu-l recunoștea videoproiectorul. Mi s-a spus ca nu au. Așa ca am făcut ce-am putut și mi-am cumpărat laptop. Aveam 1400 lei salariu. Acum am laptop, l-am folosit la clasele on line. Nu cer altul, îl pot folosi, l-am cumpărat din banii mei. Parcă și văd pe unii care au dublu salariu ca vor face cerere pt laptop. E corect? Cum e posibil sa-și desfășoare activitatea un profesor fără un laptop sau un calculator? Adică mi se pare puțin discrimonatorie masura. Ori primim toti, ma refer la profesori, ori se descurca fiecare cum poate.

  7. Nu este corect ca procesorul sa isi foloseasca laptopul personal pt activitatile scolii. Medicul opereaza cu bisturiul de acasa? Cred ca se forteaza nota. Au ajuns profesorii sa finanteze sistemul de invatamint? Se poate dota cu un laptop si o camera performanta fiecare clasa din scoala iar prof poate merge la scoala singur in clasa dezinfectata si sa tina lectia online elevul fiind acasa. Elevii sa primeasca un laptol pe care la finalul scolii sa il restituie scolii. Dar nu se vrea, sau nu se poate. Se trage de timp ca sa ajungem in ultima clipa cand iar nu o sa avem ce face, cu ce face si cu cine. Si atunci se mizeaza pe faptul ca profesorul isi pune iar la bataie toate dispozitivele personale. Oare nu sunt profrsori care au 2 sau 3 copii la scoala care in acelasi timp trebuie sa utilizeze unicul laptop din familie? Dar ce te faci cand ambii parinti sunt profesori? Cine are prioitate ? A facut cineva o astfel de analiza? Sunt familii cu 7

  8. Nu am nimic cu dascalii.Tot respectul meu.
    Dar astia cu sindicatele au ajuns la un tupeu si o nesimtire greu de imaginat.
    La 4 mil de elevi si profesori si cel mai ieftin laptop daca il iei inseamna 3-4 miliarde de lei.
    In rural unde sant adevaratele probleme de saracie scoala poate incepe normal.Sant putini elevi.
    Sa vina psd-ul ca m-am saturat de Logan.Vreau si eu un Ferarri.

  9. Nu este corect ca procesorul sa isi foloseasca laptopul personal pt activitatile scolii. Medicul opereaza cu bisturiul de acasa? Cred ca se forteaza nota. Au ajuns profesorii sa finanteze sistemul de invatamint? Se poate dota cu un laptop si o camera performanta fiecare clasa din scoala iar prof poate merge la scoala singur in clasa dezinfectata si sa tina lectia online elevul fiind acasa. Elevii sa primeasca un laptol pe care la finalul scolii sa il restituie scolii. Dar nu se vrea, sau nu se poate. Se trage de timp ca sa ajungem in ultima clipa cand iar nu o sa avem ce face, cu ce face si cu cine. Si atunci se mizeaza pe faptul ca profesorul isi pune iar la bataie toate dispozitivele personale. Oare nu sunt profrsori care au 2 sau 3 copii la scoala care in acelasi timp trebuie sa utilizeze unicul laptop din familie? Dar ce te faci cand ambii parinti sunt profesori? Cine are prioitate ? A facut cineva o astfel de analiza? Sunt familii cu 7 copii toti la scoala. Ei cum procedeaza?Si inca ceva , nu am auzit ca la inceperea scolii ofline se are in vederea testarea elevilor si a cadror didactice. Ar trebui la 14 zile iar retestare. De pericolul infectarii familiilor elevilor nu se zice nimic ce sa mai vorbim de pericolul infectarii cadrelor didactice. Dar cadrele didactice nu conteaza, parintii si asa considera ca sunt nepregatiti, ca nu isi fac datoria. Se gandeste cineva cum poate preda cadrul didactic cu masca, cine il intelege, cum este sa te adresezi educabilului tu cu masca si el fara? Sa nu mai vorbim de distantarea elevilor in pauza, cine sta cu ei in curte, clasa sa ii verifice? Tot profesorul! Pauzele sa nu se suprapuna…..nu serios! Cum iti faci tu ora cand alte clase poate chiar invecinate sunt in pauza? A simulat ministerul pina acum una din variantele mult trambitate prin media? Nu cred pentru ca atunci ar fi ridicate inca 1000 de astfel de intrebari. Deci … online pina o sa fie in siguranta totala scoala ofline.